• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hayıt otu tecrübem

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

klementinay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2025
38
7
1
33
Kızlar selam,
Merak eden arkadaşlar için tecrübemi paylaşmak istedim. Öncelikle ben döngümün 9. gününde rasgele günde bir tablet (her tblt 4mg hayıt özütü içeriyor) olarak sabahları düzenli 26 gün kullandım. Kullamamın 26. günü adet döngümünde 36. günüydü ve diğer döngüm başladı regl oldum.
Pcosum ultrasonda yumurtalarım iyi görünüyor hormonlarım fsh sınırda hariç normal. Gebe kalabildim geçen yıl maalesef düşükle sonuçlandı. Bu yılın başından beri de adetlerim şaştı. Adetimi düzenlemek için kullanmaya başladım. Buradan çok duymuştum doktorum da kullanabilirsin dedi.

Kullanmaya başladığımda ilk günler kasıklarımda hafif hafif kıpırdanmalar oldu. Heralde etki ediyor diye düşündüm. Yumurtlama zamanında da sürekli kasıklarımda batmalar hareketlenmeler hissettim 21.gün yumurtladım. Zaten 15-22 günler arasında geç yumurtluyorum. Yumurtlamadan sonra adete kadar devam etti kasık batmalarım. Adete yakın göğüs ağrım arttı( normalde yumurtlamadan sonra artıp adetle azalması gerekirdi) Hamile miyim adet olacak mıyım pek anlayamadım. Ateş takibi de yapıyorum bu arada adetten iki gün önce düşmeye başlayınca ateşim adet olacağımı anladım. Ama asla bir belirti vermedi. Adet sivilcem bile çıkmadı. Kasıklarımdaki sızlamalar batmalar ve kramplar ilacı kullandığımdan beri olduğu için hiç bir şeye yoramadım. Sadece adetimdem önceki gün kahverengi akıntım oldu. Ve ondan sonra adet olana kadar adetin ilk günü bile krampla ve sanki adetim söküleniyormuş gibi hissettim. Adetlerim genelde ağrılıdır. Ağrılı olmaya devam etti. Adet öncesi aş ermesi yaşamadım normalde çikolata falan çeker canım. Adetim de normaldekinden farklı değildi. Adet öncesi göğüs ağrım adet günü bile hafif vardı. Açıkçası bayağı umutlu başlamıştım. Ne gebelik oldu ne adetimi öne çekti ne adet ağrılarımı azalttı ne adetemi hızlıca söktü. Bende bir işe yaramadığını düşünüyorum belki hormonlarımı daha da bozmuş olabilceğinden şüpheleniyorum. Ve artık yeni döngümde almaya devam etmeyeceğim. Evet uzun sürede etki eden bir bitki ama gerek kasık krampları, ağrıları ve adet sökülürken zorlanmam adete yakın göğüs ağrısı bende işe yaramadığını düşündürdü. Açıkçası öyle kramp oldu ki umarım kist olmamıştır. Kistim falan yoktu bu arada. Ultrasona gidersem güncellerim. Soğan suyundan daha fazla verim almıştım.
Sevgiyle

Bende de adet gecikmesi yapmıştı ya hiç iyi gelmemişti hayıt otu bir de ben kaynatıp suyunu içmiştim

Merhabalar ben de bu ay hayıt ve testere dişli aslan pençesi kullandım bı ay öncesi de soğan kürü yaptım ve tam zamaninda regl oldum fakat bu ay regl gecikmesinin 4. Günündeyim daha önce çok fazla olmasa da gecikmelerim olmuştu 6 senedir çocuk tedavisi görüyorum bu arada ailem ısrarla beklememi istiyor test konusunda çünkü defalarca yanıldım ve psikolojik olarak da çöktüm haliyle ikilemde kaldığım kısım normalde her ay göğüslerim yumurtlama döneminde şişer ve regl günümde şişliği hassasiyeti biter ve regl olurdum ayrıca migrenim tutardı bu ay goguslerimde hiç bı şişme vs olmadı baş ağrısı yaşamadım gerginliğim yok hiç bı belirtim yok yani sadece dün gece belirtiler başladı sol kasığıma Ağrı girdi ara ara bu gece de öyle ve iki gecedir de hafiften goguslerimde sizi hissettim bugün bı tık daha arttı ayrıca günlerdir dönüyordum sanki ama bugün yüzüm kulaklarım çok yanıyor. Yani hayıt otundan gecikme yaşayanlar bu tarz belirtiler de yasası mı acaba regl mi olacagim akıntım da kesilecegins daha fazla olmaya başladı koku falan yok kıvamı artti hiç belirti olmayıp da regl geciktikten sonra belirti yasayaniniz oldu mu acaba

İşallah hamilesinizdir 🙏🏻 yumurtlama takip etmiş miydiniz ya da bazal vücut ısısını takip ediyor musunuz? Hayıt otu kişilerde farklı etkiler yapıyor ama çok kişi de olumlu etkisini görmüş. Reglin düzenli midir her zaman? Adetin çok düzenliyse ve daha önce olmayan bir durum oluyorsa gebelik olabilir. İki düşük yaşadığım için benim tecrübem şöyleydi meme hassasiyetin artarak devam etmesi. Normalde adete yakın azalır ve adetle biter. Çok kimsenin bahsetmediği ama dikkatimi çeken bir başka şey de kabızlık ve saç dökülmesinin durması azalması. Ve premensken canım acayip çikolata çekerdi ama gebe kaldığım ay hiç çekmemişti ve şaşırmıştım. Kesinlikle herkeste farklı belirtiler ama ben bunları deneyimledim. İki gebelik iki düşük yaşadım bir yıldır da bu belirtileri takip ediyorum. Kafa karıştıran çok durum yaşadım çok umutlandım ama tekrardan bende gebe kalamadım maalesef. O yüzden negatif görmemek için test yapmamanızı çok iyi anlıyorum. İşallah sağlıkla kolaylıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız 🫶🏻

İşallah hamilesinizdir 🙏🏻 yumurtlama takip etmiş miydiniz ya da bazal vücut ısısını takip ediyor musunuz? Hayıt otu kişilerde farklı etkiler yapıyor ama çok kişi de olumlu etkisini görmüş. Reglin düzenli midir her zaman? Adetin çok düzenliyse ve daha önce olmayan bir durum oluyorsa gebelik olabilir. İki düşük yaşadığım için benim tecrübem şöyleydi meme hassasiyetin artarak devam etmesi. Normalde adete yakın azalır ve adetle biter. Çok kimsenin bahsetmediği ama dikkatimi çeken bir başka şey de kabızlık ve saç dökülmesinin durması azalması. Ve premensken canım acayip çikolata çekerdi ama gebe kaldığım ay hiç çekmemişti ve şaşırmıştım. Kesinlikle herkeste farklı belirtiler ama ben bunları deneyimledim. İki gebelik iki düşük yaşadım bir yıldır da bu belirtileri takip ediyorum. Kafa karıştıran çok durum yaşadım çok umutlandım ama tekrardan bende gebe kalamadım maalesef. O yüzden negatif görmemek için test yapmamanızı çok iyi anlıyorum. İşallah sağlıkla kolaylıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız 🫶🏻
Çok teşekkür ederim cevapladiginiz için aynı dediğiniz gibi normalde benimde goguslerim siserdi şişlik indiği zaman regl olurdum fakat bu ay hiç bı belirtim olması ve aksine regl tarihim 3 gün geçince gecesine hafiften sızladı ateş takibi yapmadım bugün gecikmem beş gün eşim sezonluk çalışıyor bu üç ay gelmeyeceği için Kürtlere başlamıştım ve sürpriz bi gün geldi bugün geldiği güne baktım ve takvimde tam yumurtlamamin göründüğü gün gelmiş öyle bi şans da var benim de üç düşüğüm oldu üçü de üçüncü ayı göremedi malesef inanın gittiğimde de doktorlar hiç bı şey yapmıyor sabah polikinlige gel diye beni progestan hapla geri yolluyorlardi o kadar arada kaldım ki bi yanım test yap herşeyi önceden öğren diyo bı yanım bişey çıkmazsa tekrar cokecegim diyo gelecek ay nasipse son yumurtalarım transfer olacak ama ben biraz daha beklemek istiyorum çünkü kaliteleri çok düşük. Bu arada kabızlık evet bugün dikkatimi çekti kabız gibiydi rahat tuvalete cikamiyorsum ama bugün uyanır uyanmaz tuvalete çıktım afedersiniz ve ishal gibiydi yani sonra kesildi saç dokulmem kendimi bildim bileli var anemi tiroid ve iltihaplı romatizma var bunlar saç dökülmesi yaptığı için ona hiç dikkat etmedim bu arada 30 yaşındayım

Bende 33 yaşındayım. Düşüklerin sebebini araştırabildiğim kadar araştırdım ama hep kafa karışıklığı devam ediyor. Net bir cevap bulamadım. Bir hsg çektirmedim ama onu da bu ara çektireceğim. Ve artık tüp bebeği denememin zamanı geldi sanırım. Eşimin de spermleri biraz düşük çıktı. Her şeyin hayırlısı tabi çok isteyip de bebek sahibi olamayan da çok insan var. Bir yanım kabullen zorlama diyor bir yanım da her ay umutlanıyor işte. Kesinlikle gebeliğin en büyük belirtisi adet tarihinin geçmesi. O zamana kadar çok belirti aradım kendimde, buluyordum da yanlış pozitif bile gördüm ama olmadı. O yüzden ben test yapmamaya çalışıyorum. Tabi diğer taraftan da gebe kalırsam yine kaybetme korkusu da benimle. Herkes bişeylerle sınanıyor işte. Nasibimizde varsa bizim olur. Sağlıkla, güzellikle, kolaylıkla ve hayırlısıyla ulaşalım işallah bebeklerimize 🙏🏻 💕

Bende 33 yaşındayım. Düşüklerin sebebini araştırabildiğim kadar araştırdım ama hep kafa karışıklığı devam ediyor. Net bir cevap bulamadım. Bir hsg çektirmedim ama onu da bu ara çektireceğim. Ve artık tüp bebeği denememin zamanı geldi sanırım. Eşimin de spermleri biraz düşük çıktı. Her şeyin hayırlısı tabi çok isteyip de bebek sahibi olamayan da çok insan var. Bir yanım kabullen zorlama diyor bir yanım da her ay umutlanıyor işte. Kesinlikle gebeliğin en büyük belirtisi adet tarihinin geçmesi. O zamana kadar çok belirti aradım kendimde, buluyordum da yanlış pozitif bile gördüm ama olmadı. O yüzden ben test yapmamaya çalışıyorum. Tabi diğer taraftan da gebe kalırsam yine kaybetme korkusu da benimle. Herkes bişeylerle sınanıyor işte. Nasibimizde varsa bizim olur. Sağlıkla, güzellikle, kolaylıkla ve hayırlısıyla ulaşalım işallah bebeklerimize 🙏🏻 💕
Ay valla inşallah inşallah içimden geçenleri yazmışsınız test konusunda bizim düşük sebepleri biraz araştırıldı pıhtılaşma genetik vs testleri yaptık çok şükür bişey çıkmadı ama inanın son test sonucumu almaya giderken Rabbimin gücüne gitmesin ama bu sıkıntı varsa çıksın da en azından onu tedavi etmeye çalışalım diye düşündüm hep çünkü bizim sebepsiz infertilite rahim filmi cektirsigimde sol tüpün tikaliydi benim ama tüp bebekle fark etmediğini söylemişti doktor. Evet gecikme bana göre de tek belirti fakat bazen gecikmeye de inanmıyorum kabullenemiyorum yani 6 senelik uğraş tedaviler hep negatif şimdi bu aydır yaptığım şeyler iyi mi geldi kötü mü geldi onu bile bilemiyorum ve kimseye tavsiye de edemiyorum inşallah rabbim daha fazla ugrastirmadan hayırlı bı evlat nasip eder de ben de burda diğer arkadaşlarımız gibi deneyimlerimi yazacağım

Çok iyi anlıyorum. Bizde önce pıhtılaşmadan şüphelendik ama o da olabilir de olmayabilir de çıktı. Histereskopide bir şey çıkmadı. Genetik teste bişey çıkmadı. İşte son sperm testi düşük geldi biraz. Bu ay da çatlatma iğnesi olmuştum ilişki zamanını ayarlamak için o da tutmadı maalesef. Her işte bir hayır vardır diyorum. Yaşım bir yandan da stres yaptırıyor. Yorucu yıpratıcı bir süreç. Yaz tabi işallah mucize olur da bu ay tutmuştur 🙏🏻 Bende yazıyorum arada. Tüm arkadaşlarım çocuk sahibi oldu nerdeyse ya da hamile. Kimseyle bir şey paylaşamıyorum. Ailemle de paylaşmıyorum üzülmesinler diye. Eşimle ben varız işte. Bir de yurtdışındayız bu süreçte. Bende o yüzden buralarda takılıyorum işte. Arada yazıyorum iyi oluyor paylaşmak iyi geliyor

Çok iyi anlıyorum. Bizde önce pıhtılaşmadan şüphelendik ama o da olabilir de olmayabilir de çıktı. Histereskopide bir şey çıkmadı. Genetik teste bişey çıkmadı. İşte son sperm testi düşük geldi biraz. Bu ay da çatlatma iğnesi olmuştum ilişki zamanını ayarlamak için o da tutmadı maalesef. Her işte bir hayır vardır diyorum. Yaşım bir yandan da stres yaptırıyor. Yorucu yıpratıcı bir süreç. Yaz tabi işallah mucize olur da bu ay tutmuştur 🙏🏻 Bende yazıyorum arada. Tüm arkadaşlarım çocuk sahibi oldu nerdeyse ya da hamile. Kimseyle bir şey paylaşamıyorum. Ailemle de paylaşmıyorum üzülmesinler diye. Eşimle ben varız işte. Bir de yurtdışındayız bu süreçte. Bende o yüzden buralarda takılıyorum işte. Arada yazıyorum iyi oluyor paylaşmak iyi geliyor
Evet çok çok haklısın yurtdışında olduğunu bilmiyordum sanırım yurtdışı buraya göre biraz daha zor hastane işleri falan Allah yardımcın yardimcimiz olsun inşallah
Esin icin keçiboynuzu veya çakşır otu duydun mu denedim mi hiç benim eşim ilk sperm testi verdiğinde doktor ücretli bı ilaç yazmıştı kullanması gerekiyormuş daha iyi yapar dedi ilaca bakimca multivitamin gibi biseydi suya karistirp içiyorsun biz bir ay kullandık onu çok değil ben sonra çakşır tozu alıp bazen organik bal bazen de keçi boynuzuna karistirip yediriyorum bir bucuk sene sonra tekrar test verdi ve bu defa vitamine gerek duymadı istersen sen de bı araştır ona göre belki eşine kullandirirsin

Keçi boynuzu pekmezine başladı da öncesinde zaten erkekler için olan takviyelerden alıyordu. Çakşır otunu duymamıştık. Çok şey denedik. Onu da deneriz ne olacak 🫠 nasipte yoksa koşsan da yetişemezsin diyor ya aynen öyle hissediyorum biz kovaladıkça kaçıyor 🥲

Keçi boynuzu pekmezine başladı da öncesinde zaten erkekler için olan takviyelerden alıyordu. Çakşır otunu duymamıştık. Çok şey denedik. Onu da deneriz ne olacak 🫠 nasipte yoksa koşsan da yetişemezsin diyor ya aynen öyle hissediyorum biz kovaladıkça kaçıyor 🥲
Haklısınız valla hep duyuyorum istiyoruz olmuyor ya da AA plansız oldu falan diye ben bu arada çakşır otunun kökünü almıştım onu kaynatıp içmek lazımmış yapamayınca direk kokunun tozunu alıp bala keçiboynuzu da karıştırdım

Back
X