Hayvanlar!!!

meryemd

Kudüs Lenaa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2013
4.526
2.099
178
Konunun tam yeri neresi bilmiyorum arkadaşlar umarım konu dikkatlerden kaçmaz.
Bugun sokakta yavru bir civciv buldum yağöur altında üşümüş aç ve susuz.
Bu hayvan mutlaka birileri tarafından alınmış ve şmdi bir şekilde sokakğa bırakılmış.
Onu kendi civcivlerimin tyanına aldım ana inanın bir süre kendine gelemedi.
Sizlerde isteğim çevremizdekile bir hayvan alırken bir kaç kez daha düşünmeye teşvik edelim arkadaşlar.
$DSC_0257.webp $DSC_0269.webp

Son düzenleme:
Ne şanslı bir civcivki onu siz bulmuşsunuz...birde tesadüfe bakarmısınız sizde civciv besliyorsunuz...

ben hep derim,nedensiz bir şey olmaz diye..vardır bir hikmeti ...onu terkedenlere değinmeyeceğim bile...

Ne şanslı bir civcivki onu siz bulmuşsunuz...birde tesadüfe bakarmısınız sizde civciv besliyorsunuz...

ben hep derim,nedensiz bir şey olmaz diye..vardır bir hikmeti ...onu terkedenlere değinmeyeceğim bile...

içim sızladı gerçekten bir süre kendine gelemedi vucut ısımla ısıtmaya çalıştım,yumuşak bez parçalarına sardım uzun uzun uyudu.
hayvanlara eziyet edenlere dicek birşey yok zaten canım :(

Bu hayvan mutlaka birileri tarafından alınmış ve şmdi bir şekilde sokakğa bırakılmış.
Sizlerde isteğim çevremizdekile bir hayvan alırken bir kaç kez daha düşünmeye teşvik edelim arkadaşlar.
Eki Görüntüle 1062914 Eki Görüntüle 1062915

canlarım yaaa..pasta tabağında ne şirin duruyorlar öyleee:16: ne güzel yaratmış Yaradan...

Ben bu insanları anlamıyorum. Resmen oyuncaklarla bir tutuyorlar sahiplendikleri hayvanları. Yazık günah can bu ya can.

maalesef sanki hayvanlar cansız bir obje gibi görülüyor oysa onların da canı yanıyor, acı çekiyorlar üstelik o kadar çaresizler ki... konu sahibini böyle bir konu açtığı için tebrik ediyorum.

Oyyyyy şirinliğe bak:16:

Bazı aileler çocuklarının bir oyuncağı gibi görüyor hayvanları.

Nasıl ki bir çocuk yeni bir oyuncakla bir süre oynar ve sonra içi geçer de kenara atar, aynen hayvanlar da çocuklarını tatmin ettikten sonra sokağa atıyorlar.:20:

Yazık...

Civcivlerde tüm kedi köpekler gibi bahtsız
Hemen hemen her çocuğun küçüklüğünde civcivi olmuştur
Pazarlarda eşya gibi kolilerin içinde satılır
Çocuklar eğlensin diye düşünmeden alınır, sonra da atacak yer aranır
Cümlesini Allah bildiği gibi yapsın, artık içim tükendi, söyleyecek söz bulamıyorum
Çok şanslı ki size denk gelmiş, Allah razı olsun

Çok tatlılarrrr :16::16:

yerim onları :69: tam da pasta tabağındalar :1::1:

küçükken benimde vardı 2 tane çok seeverdim onları :38:

Bi laf vardır Hayvan sahiplenip daha sonra onu terkedenin yuvası bozulur diye ! Çoğu insanımız sahipleniyor ve ben buna bakamıcam deyip terkediyor o canlıların dili yok beni bırakma diyemiyorlar barınaklarda ne şekilde bakıldıkları da malum.
Lütfen bir kez daha düşünelim bir canlıyı sahiplenirken çevremizdekileri birkez daha düşündürttürelim. Bu ufacık civcivi de acımadan sokaklara atan insanları kınıyorumm :41:

Hayvan hakları kanunu düzeltildi bildiğim kadarıyla artık yolda bulduğumuz terkedilmiş yarası olan sevimli canlılarımıza veterinerlerin acilleri ücretsiz bakmak zorunda :34:

Bi laf vardır Hayvan sahiplenip daha sonra onu terkedenin yuvası bozulur diye ! Çoğu insanımız sahipleniyor ve ben buna bakamıcam deyip terkediyor o canlıların dili yok beni bırakma diyemiyorlar barınaklarda ne şekilde bakıldıkları da malum.
Lütfen bir kez daha düşünelim bir canlıyı sahiplenirken çevremizdekileri birkez daha düşündürttürelim. Bu ufacık civcivi de acımadan sokaklara atan insanları kınıyorumm :41:

Hayvan hakları kanunu düzeltildi bildiğim kadarıyla artık yolda bulduğumuz terkedilmiş yarası olan sevimli canlılarımıza veterinerlerin acilleri ücretsiz bakmak zorunda :34:

Sokak ortasında kocasından şiddet gören ve öldürülen kadını bile seyreden bir milletten bahsediyoruz. Kaldı ki yaralı bir hayvana yardım edecek???

Ne tuhaf bir millet olduk biz, hergün %90'ı müslüman bir ülkeyiz diye övünüp duruyoruz ama maalesef, her türlü şiddet acımasızlık var bu ülke de. Zaten yeterince doğal yaşamı katletmiş durumdayız, bir çok hayvanın yaşam alanını elinden aldığımız yetmezmiş gibi, aramızda güçlükle yaşamaya çalışan canları da yok etmeye çalışıyoruz. Aslında bu konu çoookkkkk uzun, nereden başlanmalı ki???

-düşünmeden sahiplenilen canların sonradan vicdansızca sokağa atılmalarından mı?
-sırf para için yapılan bilinçsiz üretimlerin sonucu ortaya çıkan vahim rakamlardan mı?
-sokak hayvanlarına yapılan acımasızlıklardan mı?
-tüm bunlara sebep olan kişilerin serbestçe elini kolunu sallayarak ceza almadan dolaşmasından mı???

Maalesef ne insan haklarında ne de hayvan haklarında dünyanın pek çok ülkesinden çok gerideyiz. Sokak hayvanlarını zehirliyor, sahiplendiğimiz hayvanları sıkılıp sokağa atıyor, sevgilimizden hediye gelen köpek yavrusunu ondan ayrılınca barınağa terk ediyor, çocuklarımız sokakta kedileri tekmelerken yada kuyruklarına teneke bağlarken yada başlarına naylon poşet geçirirken gülüyor, sokak hayvanlarına inanılmaz eziyetler ediyor, üst katta komşumuz kocasından dayak yerken televizyonun sesini kısıp dinliyor, sokakta kocasından şiddet gören kadının öldürülmesini cep telefonunun kamerasıyla kaydediyor, hastanelerin acillerin de ağrı içinde kıvranırken derdimizi anlatacak kimseyi bulamıyoruz ama sorduklarında "biz Müslüman bir ülkeyiz" demeye de utanmıyoruz.

Son düzenleme:
pek şekerlermiş civcivler...

birçok hayvanı hediyelik eşya gibi alıp dışarı fırlatıyorlar.. sokaklarda cins köpekler kediler görür olduk. birde civcivimiz eksikti... yazık ya.. canı nasıl yanmıştır onun... iyiki size denk geldi...

ne guze lbir sey yapmıssınız... hem davranısınız hem de bizi de bilgilendirdiginiz hatırlatmada bulundugunuz icin tesekkur ederim! :46:

cocuklara oyuncak alır gibi evcil hayvan almayı bırakmak lazım.
eger amac baska bir canlıyla yakınlık kurması ve ona bakarak sorumluluk duygusunu gelistirmek ise ilk once ebeveyn olarak bu duyguyu gelistirmis olmalılar...

ahh canım ne kadar iyi kalplisin. bu kadar vicdansız insana karşı iyi insanları görmek sevindiriyor beni. hem senin de civcivlerin varmış tesadüfe bak, kardeş kardeş yaşarlar artık yavrucaklar :21:

canım civciv sokaga atılacak bı hayvan degıl acaba kendılerımı bı yolunu bulup kactılar :26:

Hayır canım bi arkadaşın da dediği gibi çocuk oyuncağı gibi bir şey alıp bakamamış bir çocuk olablir ya da nnesi istememiştir.
Zaten alıp ölduren o kadar insan var ki:25:

ahh canım ne kadar iyi kalplisin. bu kadar vicdansız insana karşı iyi insanları görmek sevindiriyor beni. hem senin de civcivlerin varmış tesadüfe bak, kardeş kardeş yaşarlar artık yavrucaklar :21:

Çok teşekkür edererim utandım :17:
Evet eimn olun yeri geliyor koynumda uyutuyorum bebişleri :)
Çünkü küçükken çok fazla sıcağa ihtiyac duyuyorlar :)

Son düzenleme:
ne guze lbir sey yapmıssınız... hem davranısınız hem de bizi de bilgilendirdiginiz hatırlatmada bulundugunuz icin tesekkur ederim! :46:

cocuklara oyuncak alır gibi evcil hayvan almayı bırakmak lazım.
eger amac baska bir canlıyla yakınlık kurması ve ona bakarak sorumluluk duygusunu gelistirmek ise ilk once ebeveyn olarak bu duyguyu gelistirmis olmalılar...

Evet özellikle civcivler bu konuda çok talihsiz.
bir akrabam da almıştı yem almıyor ekmek yedirmeye çalışıyordu (cimrilik) onlar da ekmek yemiyordu hepsi öldü bir tane kalmış o da açlıktan ölmek üzreydi onu da bize getirdiler şimdi kocama bir horoz :52::52:

Back
X