Hayvansever arkadaşlar bir bakabilir mi?

Bilmeyenler için yazıyorum
Temiz mama sitesindeki mamalar cok sağlıklı değil ve tuz basılmıs mamalar
Bu mamayı verdiğiniz hayvanlara bol su vermeniz. Gerekir çünkü tuz oranı yüksek oldugu için cok fazla susuyorlar
Benimkiler başka mama yemiyolar değiştirmeyi denedm ama haşlama tavuğu bile kabul etmediler malesef

Benimkiler başka mama yemiyolar değiştirmeyi denedm ama haşlama tavuğu bile kabul etmediler malesef
bol bol su verirsiniz o halde
ben de o siteden alırken fark etmiştim tuz oranının cok yuksek oldugunu
kedilerim inanılmaz susuyordu aynı şeyi veterinerimiz de söyledi

Bende sokak hayvanlarını besliyorum,çok iyi yapıyorsunuz,hem çok büyük bi sevap, hayvanları beslemek,hemde onların, bizim vereceğimiz yemeklere ,suya, ihtiyaçları var, görmezden gelemeyiz,onlarda canlı ,ve bizlerin en sevimli dostları ,ve hepte öyle kalacaklar...:KK200::21::21::21::21::KK200:

Bana da küçükken 3 köpek saldırdı. Korkudan arabanın tepesine çıkmıştım . Yarım saat orda bırılerı gelsınde kurtarsın dıe bekledım :KK70:
Ama inan hiçç korkmadım onlardan inatla sevmeye devam ettim .
Ben karşımda bır köpek görüğüm an hemen amann sen ne güzelsin , senı yerım , oy oy oy dıye söylenmeye başlarım ve inan çok sert bır köpek bile olsa suratı değişir mutllu olur.
Paket mama al her gittiğnde ver . Bir gün senı gördüklerinde üstüne üstüne koşacaklar delirecekler belki de üstüne atlayacaklar :KK70: :KK70:

Benımde dükkanımın yanına bır kedı yavrulamış onlara bakıyorum o kadar mutlu oluyorum kı :KK200:
Ben küçük köpeklerden değil de büyük ve asi köpüşlerden korktum o olaydan sonra:) ya üstüme atlarlarsa umarım korkmam. Hiç bir tiksintim vs yok Allah'ın mükemmel yarattığı bir canlı benim tırsaklığım tamamen:) marketten şimdilik bir kaç paket aldım evde suyla beraber hazırlayacağım mamaları:)

Bana da küçükken 3 köpek saldırdı. Korkudan arabanın tepesine çıkmıştım . Yarım saat orda bırılerı gelsınde kurtarsın dıe bekledım :KK70:
Ama inan hiçç korkmadım onlardan inatla sevmeye devam ettim .
Ben karşımda bır köpek görüğüm an hemen amann sen ne güzelsin , senı yerım , oy oy oy dıye söylenmeye başlarım ve inan çok sert bır köpek bile olsa suratı değişir mutllu olur.
Paket mama al her gittiğnde ver . Bir gün senı gördüklerinde üstüne üstüne koşacaklar delirecekler belki de üstüne atlayacaklar :KK70: :KK70:

Benımde dükkanımın yanına bır kedı yavrulamış onlara bakıyorum o kadar mutlu oluyorum kı :KK200:

Sizin gibi insanların oldugunu bilmek çok güzel .
Rabbım Hepinizden razı olsun .
Dualarınız kabul olsun .
Amiiinn cümlemizin inşallah
Ekmek yemezler
Mama olabilir
Yemek sulu ya da corbalı ekmek olabilir
sAlcalı makarna olabilir
Evden artan tavuk kemiği vs olabilir
Şimdilik parkettwn bir kaç paket mama aldım sığır etliymiş, evden bu dediğiniz yemeklerden de götüreceğim çok teşekkürler.
Bilmeyenler için yazıyorum
Temiz mama sitesindeki mamalar cok sağlıklı değil ve tuz basılmıs mamalar
Bu mamayı verdiğiniz hayvanlara bol su vermeniz. Gerekir çünkü tuz oranı yüksek oldugu için cok fazla susuyorlar
AA çok teşekkürler bilginiz için:)
Mama verirsen kendileri gelicektir.Hayriniz kabul olsun inşallah.Allah kalbinizin güzelliğini daim etsin.Migrosta ve internette uygun mamalar var araştırırsan daha makul olucaktir.
Amin cümlenizin inşallah, şimdilik heyecanımdan ilk gördüğüm süpermarketten birkaç paket mama aldım:)
Merhaba öncelikle düşünceniz çok güzel evimde altı kedi ve bir köepgim var kedi dahi olsa korktugunuzu belli ederseniz onlarda sizden korkarak saldırgan tavırlar sergiliyorlar sakin yaklaşın sevin bir kez devamı gelir mama olabilir ama kasapta çorbalık tavuk etleri var alın kaynatın kiliosu 1 lira falan ekmekle ıslatın götürün zamanla her gittiniz yerde gözünüz hayvan arıycak aynı zamanda inanılmaz eve alma istedigi oluşucak şahzen ben her buldugumu eve götürüyorum :)

Heycaninizi onlara hissettrmeyin ama:) olabildiğiniz en sakin halinizle gidin yanlarına ve sanki hergün rutin yaptığınız bişey gibi verin yemeklerini.
Ov tamam o zaman ponçiklere çaktırmayacağım. İlk olarak çok sakin tembel ve mahçup bakan var popişini hiç kaldırmıyor onun yanına gitmek istiyorum sonra diğer serserilere ısınmam daha kolay olur sanırım:)

Bende sokak hayvanlarını besliyorum,çok iyi yapıyorsunuz,hem çok büyük bi sevap, hayvanları beslemek,hemde onların, bizim vereceğimiz yemeklere ,suya, ihtiyaçları var, görmezden gelemeyiz,onlarda canlı ,ve bizlerin en sevimli dostları ,ve hepte öyle kalacaklar...:KK200::21::21::21::21::KK200:
İşte ben hep sizin gibi insanlara gıptayla baktım... ve kendime çok kızdım korktuğum için yiyecek mi git sev işte diye. Ama sanki o parkta benimle yürüyen ama benim gereken değeri vermediğim arkadaşlarım oldular sanki... o yüzden bu zinciri kıracağım inşallah artık

Arkadaşlar şimdi ben bu akşamki son planımı anlatıyorum: şimdi eve gelirken 2 küçük paket mama aldım cebimdeki bozukluklarla, aç-bitir tip salam sosis alcağım, sonra plastik tabaklara 3 tane falan tabak hazırlayacağım, (aynı zamanda su) ekmek mama salam sosis karışık bunları plastik tabaklara streçleyip, yürüyüşe götüreceğim. Mamaların iki paketini çimenlik ağaç dibine koyayım dedim, tek kalan paketide, çok tembel yerinden hiç kalkmayan bir köpek var koştuğunu bile hiç görmedim, onun yanına gidip direkt önüne koyayım dedim sonrada onu sakince seveceğim ve tanışacağım. Sizce planım nasıl? İlk olarak en uyuşuk olandan başlayım hani kalkıp direkt koşmaz üşenir ben de korkmam diye.

Arkadaşlar şimdi ben bu akşamki son planımı anlatıyorum: şimdi eve gelirken 2 küçük paket mama aldım cebimdeki bozukluklarla, aç-bitir tip salam sosis alcağım, sonra plastik tabaklara 3 tane falan tabak hazırlayacağım, (aynı zamanda su) ekmek mama salam sosis karışık bunları plastik tabaklara streçleyip, yürüyüşe götüreceğim. Mamaların iki paketini çimenlik ağaç dibine koyayım dedim, tek kalan paketide, çok tembel yerinden hiç kalkmayan bir köpek var koştuğunu bile hiç görmedim, onun yanına gidip direkt önüne koyayım dedim sonrada onu sakince seveceğim ve tanışacağım. Sizce planım nasıl? İlk olarak en uyuşuk olandan başlayım hani kalkıp direkt koşmaz üşenir ben de korkmam diye.
:))) plan güzel bizim yerimize de sevin

Hazır konu açılmışken güvercinlerimi kedilerimin mamasini yemekten nasıl vazgecirebilirm günde 4 kase kedi mamasi yiyolar ekmek koyyorum yüzüne bakmıyorlar buğday falanmi alsam onlarada ofisin onu güvercin ve kumru doldu

Ayyyy o sevimli hayvanlar sevilmezmiiii,bugün kangal köpeği gördüm iri cüsseli ,çok enerjili bi yapısı vardı ,kıpır kıpır, ben nereye o peşimde,gözleride kıpkırmızı,bide hırlıyodu, hafif bi tonda,ama sakin kalmaya çalıştım, bir cafe ye girdim, çay içtim,oda kapıda bekledi,resmen arkadaş olamaya çalıştı, hayvanlara bakınca merhameti iyiliği anımsıyorum,o kadar sevimlilerki:KK36:

İşte ben hep sizin gibi insanlara gıptayla baktım... ve kendime çok kızdım korktuğum için yiyecek mi git sev işte diye. Ama sanki o parkta benimle yürüyen ama benim gereken değeri vermediğim arkadaşlarım oldular sanki... o yüzden bu zinciri kıracağım inşallah artık
Sen onlara bir kere yemek ver zaten hemen alışıyolar,sonra alışırsın yavaş yavaş:super:

Görev tamamlandı kızlar çok teşekkür ederiiiz:) serseri ve öfkeli tayfayı uzaktan besledim agresiflerdi biraz, ama gariban olanla vakit geçirdim baya:)

Eklentiler

• IMG_5121.webp
    IMG_5121.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 41
Görev tamamlandı kızlar çok teşekkür ederiiiz:) serseri ve öfkeli tayfayı uzaktan besledim agresiflerdi biraz, ama gariban olanla vakit geçirdim baya:)
Maşallah hepsini yemiş,yarasın inşallah,senide teprik ederim,ilk deneme güzel sonuçlanmış,zamanla güçlü köpeklerede ,yemek vermeye alışırsın, bir süreliğine yorgun köpeklere, yemek ver,biraz alış,daha sonra ,güçlü köpeklere vermeye başlarsın,bu bi süreç, öyle düşün,ama herşey yolunda gözüküyor bravo:kahve:

Mama vererek başlayın :) İnsanlara alışıklarsa zaten kolayca sevdirirler kendilerini. Değillerse bir süre mama vererek güvenlerini kazanın. Tabi güvenlerini kazandıktan sonra da mama vermeye devam etmelisiniz :)

Uyurlarken yanlarına gidip rahatsız etmeyin, yavruları olan anne köpeklere de yaklaşmayın, o zaman sorun yaşayabilirsiniz.

İnternetten uyguna mama bulabilirsiniz. Ben de 15 kglık alıyorum, parça parça bölüp her çıkışımda dağıtmaya çalışıyorum. Yaş mamalarda da iyi indirimler oluyor, hayvanlar da severek yiyorlar :)

Back
X