Bebek Beslenmesi Hazır kavanoz mamalar?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mihrinar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2017
21
4
1
36
merhabalar. benim bebegim 4 aylik. kasik mamaya basladim.bebelac 4 ay icin sutlu pirincli meyveli mamadan aldm evde yaptim.yedi cok sukur. 6 ayindan sonra herseyini evde kendim yapacagm cok nadir hazir kavanoz mama alirik diye dusunuyorum. acil durumlarda disarda falan. ama kafama takilan bi konu var.komsumuz bebegine 4 ayindan itibaren hep kavanoz mama vermis.istahsizmis sadece onu yiyomus diye. yasina kadar nerdeyse hep hazir kavanoz mama yedirmis. evde yaptiklarini yediremiyormus. zaraeli degilmi onlarij icin katki maddesi koruyucu yokmu ya. smdi alerji sorunu var hep sebebi bu mudur sizce? kavanoz mamalar hakkinda iyi yada kotu bildiklerinizi yazarmisiniz.teskkrederim smdiden.

kavonoz mamasını hiç kullanmadım ki versem yerdi galiba . bebekler genelde red etmiyor ... benim bebeğim premature ve herşeyini evde kendim hazırladım kavonoz mamasını bile ... bazen doktorlar elimde kavonozu görünce bana kızardı bebeğinin sağlık sorunları var ve bilinçli annesin nasıl bu hazır gıdayı verirsin derlerdi ... gülüp geçerdim .
anne sütü almadık ve doktor kontorlu ile ek gıdaya 5,5 aylıkken başladık biz çünkü mamayı içmezdi .

organik tam pirinç unu , organik irmik ( ağırlıklı ) ve organik mısır unu keçiboynuzu tozu kullandım . bunlar market markası değil yalnız . bunları bazen taze meyve bazen kuru meyvelerle, kuru yemiş ekleyerek yaptım .

her bebeğin beslenme şekli , alerjik durumu olduğu ay farklı . buna dikkat çekmek isterim .

evde yaptığım zaman taze taze tüketirdi . ama dışarı falan çıkacağım zaman da ... konserve şeklinde yapardım .
kavonozunu kullanmak için alıp içini çöpe dökerdim çünkü hem minik hemde tam bir öğün yetiyor kovanozlar .

biraz sulu pişirip ( soğugunca çok katı oluyor ) kavonoza boşaltıp hemen ağzını kapatırım . kendine kendine soğunca buzdolabına koyardım zaten kapak çöküyor hava almadığı için . acil yapınca da sıcakken atardım çantaya, yedirene kadar ılırdı zaten . inan hazırlarından hiç farkı yok hatta daha iyi içinde ne olduğunu belli .

bende annenin kolayına gelmiş çocuk yemiyor diye bir yaşına kadar çok fazla bence hiç yemeseler keşke . . bağışıklığı düşük olur hep hazır olunca

paketlenmiş olarak markette satılan ürünlerin hiçbirinin sağlıklı olduğuna inanmıyorum ben. alerjiden başka da riskleri var. bu market ürünlerinde hep bağımlılık yaratıcı katkı maddeleri olduğunu söylüyorlar, cipsler, çikolatalar gibi. mamalarda da durum aynı. çocuklar belki de o yüzden reddetmeden yiyorlar. aman dikkat obezite vs. büyük tehlike!!
ben yine evde kendiniz yapın derim, biz öyle yaptık, çok zor da değil. konserve oldukça mantıklı oluyor. sıcakken sıkıca kapatabilirsiniz. aldığınız küçük kavanozlu ürünlerin kavanozlarını saklayabileceğiniz gibi, kavanozun kendisi de satılıyor. annemin turşu için kavanoz aldığı toptancıda da vardı minik kavanozlar.
birçok farklı şey denenebilir. oğlum için başlarda internette çocukların hoşuna gidebilecek tarifleri denedik, seviyordu hakikaten. malzemeleri organik tercih ederseniz sağlıkla büyür yavrunuz ,sizin de içiniz rahat eder :)

ay bende öyle yapıcam ya. haklısın bende öyle dusunuyordüm ama görünce acaba onyargilimiyim diye düşünmeden edemedim. çok sağolsun.

Cam rende al canım elmani armudunuzun rendele muzu falan parça parça kendin yedirebilrsin ben hiç kullanmadim desem yalan olur bende arada farklı kavanoz mamalari veriyorum değişik tatl ara alışsın diye bence bi zararı yok çünkü hergün aynı şey istemiyo bebekler arada değişiklik lazim

Ben arada farklı farklı yediriyorum. Dışardan aldığımız sebze meyve ne kadar organik ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…