Hazır mıyım,değil miyim??

insomnia41

Yanaklarım dururken canımı sıkman çok saçma..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
748
1.522
113
Sevgili kk üyeleri ben 31 yaşında 2,5 yıllık evli bir kadınım. Bebek düşünüyorum ama buna hazır mıyım,değil miyim henüz kestiremedim.Acaba yaşımın getirdiği toplumsal rolden ötürü mü istiyorum ya da artık annelik duygusu mu ağır basıyo bir türlü işin içinden çıkamıyorum. İkilemde kalmamin nedeni ise; ben oldukça rahatına düşkün,üşengeç biriyim ve zora pek gelemem.. Biliyorum bunlar hiç de iyi şeyler değil ama degisemiyorum. Çocuk, ömür boyu büyük bir sorumluluk bunu taşıyabilmek için illaki hazır mı olmak gerekiyor?

Hazir olmaniz en dogrusu tabiki ama bu usengeclik fitratinizda var diye evlat sahibi olmaktan vazgecmeniz anlamina gelmez... ben de uyumayi cok severdim cok cabuk sıkılırdım ama hic uyumayi sevmeyen bir bebegim var insan degisiyor... onunla yasamayi öğreniyor. Evlat cok güzel bir sey anne olmak cok güzel bir sey allah merhamet sahibi bütün kadinlara nasip etsin inşallah. Bence evliliginizde bir sorun yoksa deneyin bebek sahibi olmayi.

Hani bunalıma girenler filan oluyo ya bebekten sonra öyle olurum diye korkuyorum:110:

Yaşın ilerledikçe daha da zor olacak.. ve ilerleyen yıllarda keşke daha erken davransaymisim diyeceksin.. ben 28 yaşındayım 15 günlük bebeğim var.. İkinci bebeğim.. ama meşakkatli bir gebelik geçirdim.. her bünye aynı değil ama yinede pek erteleme derim.. rahimin de bir yaşı var.. ve dogurduktan sonraki ruh halin..

Sevgili kk üyeleri ben 31 yaşında 2,5 yıllık evli bir kadınım. Bebek düşünüyorum ama buna hazır mıyım,değil miyim henüz kestiremedim.Acaba yaşımın getirdiği toplumsal rolden ötürü mü istiyorum ya da artık annelik duygusu mu ağır basıyo bir türlü işin içinden çıkamıyorum. İkilemde kalmamin nedeni ise; ben oldukça rahatına düşkün,üşengeç biriyim ve zora pek gelemem.. Biliyorum bunlar hiç de iyi şeyler değil ama degisemiyorum. Çocuk, ömür boyu büyük bir sorumluluk bunu taşıyabilmek için illaki hazır mı olmak gerekiyor?

sorunuzun cevabını bilemiyorum
fakat şunu söyleyebilirim, çocuğunuz olunca Allah içinize öyle bir sevgi veriyor ki (en azından çoğu annelere)
ne gece kalkmak, ne uğraşmak..yani çocuğunuz için yapacağınız hiçbir şey külfet gelmiyor...başkası için yapsanız nefret edeceğiniz şeyler dayanılmaz veya zor gelmiyor
annelik öyle bir duygu ki, gayet gönüllü olarak sizden önce hep "o" geliyorHoppa

Üsengeclikten çocuğa bakamam diye korkuyorum yaaa :110::110:

Anne olmadan anlayamazsiniz ,kucaginiza aldiginiz dakika neden daha once yapmamisin diye kizicaksiniz kendinize :KK200: Bende oyle olmustu :nazar:

Rabbim isteyen herkese yasatsin bu duyguyu insh :KK200:

Daha ne bekliyorsun ben 21 yaşındayım 5 çocuk istiyorum böyle boy boy :rolleyes: benim arkadaşım 19 yaşında yeni anne oldu onun kadar tembeli yoktu bi santim uzanıp yanındaki çakmaga uzanmaya usenir beni deli ederdi üstelik uykuda çuvala koyup kacirsalar uyanmazdi şimdi ise bebek gik desin firliyor uykudan:KK53:

Hazir olmak icin neyi bekliyorsun bende seningibiyim ama bebegimle cok mutluyum bana asla yuk degil basimin taci allahin emaneti uzun sure uyandiginda uyansada onunla ilgilensem doyursam diyorum yas gectikce daha zor olur gec kalma erken davran

Hani bunalıma girenler filan oluyo ya bebekten sonra öyle olurum diye korkuyorum:110:

hafif bunalim degil ciddi bunalima girenler oluyor..
ben cok cok isteyerek hamile kalmama ragmen dogum sonrasi agir depresyona girdim cunku bende de rahatina duskunluk vs. vardi onceden.
annelige alismam 1 seneyi rahat buldu ve sunu soyleyebilirim insan yas aldikca daha cok rahatina dusuyor.
eger bebek istiyorsaniz rahatiniza duskunseniz bile biran once kollari sivayin.
yasiniz ilerlemeden anne olun.

Üsengeclikten çocuğa bakamam diye korkuyorum yaaa :110::110:

Bakarsın hiç korkma evlat bambaşka birşey mişş
Gözünden sakınıyorsun onun için aç kalıyorsun uykusuz kalıyorsun saçın başın birbirine giriyo kendine bakamıyorsun
AMA sana bakıp bir kere güldümü içinde kelebekler ucusuyo

Evet yaş ilerledikçe insan daha da rahata düşüyo maalesef:KK43:

Ya bebekli arkadaşlarımı görünce çok hevesleniyorum.Evimde bir bebek yeni bir nefes olması beni çok heyecanlandırıyo amaa işin ağlama,bakım vs boyutunu düşününce diyorum ya beceremezsem ya sıkılırsam..ama hazır olmayı beklersem de yaşım 40ı bulur diye de düşünüyorum. Bilmiyorum belki de olmayacak bebeğim hiçbir garantim de yok bu konuda sonuçta..

Benimde bebegim uc sene sonra oldu vakit nasil geciyomus bos bos dusunuyoruz simdi once olmaliydi diyorum tabi nasib sen yasamadan anlamak zor tabiki onceligin sorumlulugun cocugun olacak bebege karsi istekli olman onemli hamilelik hazirlitiyor zaten

O önceden hissetmekle olacak iş degil bence. Üşengeçlikse saniyorum sizden daha baskınım... 28 yaşimdayim 5 aylik evliyim...
Ne eşime bir kere bile kahvaltı hazirladim nede gerçekten icimden geldi....
Bu yasima kadar annem getirdi kahvaltimi önüme simdi kendi kahvaltimi bile hazirlamaya üşeniyorum...
Esimde bunu çok iyi biliyor ve sagolsun bana yüklenmiyo...
Ben babami 5 yasimdayken kaybettim annemde o yuzden bana cok duskun
Ama bir bebiş istemeye basladim simdiden hatta suan hamile bile olabilirim.
Yani bu hissiyatla alakali sen zorlayarak boyle biseyi hissedemezsin ki bence hamile kaldiktan sonra en az 9 ay karninda tasidiktan sonra zaten seni zorlasalar bile annelik icgudunden vazgeciremezler.
O yuzden dusunme bile boyle seyleri

İşte bu önemli hamilelik süreci anneliğe hazırlıyor mu? Birden bire bi bebek geliyo kucağına veriyolar gibi bi hisse kapılmak endişesi var en çok da.. Ya bebek olmazsa diye de korkuyorum.Tedavisi filan derken yaş 40a yaklaşır filan..Bunları düşündükçe benim devreler yanıp duruyo:KK53:

Back
X