hazır yufkayla yaptıgım boreklerim neden sönüyor? Sönmesi normal bir durum mu ?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar selamalr herkeze
ya bır türlü börek yapmayı beceremıyorum
ben fırın yanı nasıl derler yufkayı atıp duz boregı semvıyorum o yuzden hep ya kol boregı ya gul boregı ya muska yada sıgara boregınden kalın sarıyorum pacanga gıbı ıcıne
yumurta sut yogurt yagdan karısım yapıyorum
kımısıının uzerıne soda dokuyorum fırında (turbo fırın) bomba gıbıler kımısını fırından hemen cıkarıyorum kımısını bekletıyorum
ama yok genede sonuyor boreklerım?
utanıyorum mısafırlerıme karsı neden boyle oluyor
?

Merhaba Tatlım,

Neden sönüyor anlamadım ama yufkanın içine sürdüğün karışıma süt 1 yumurta ve 1 kabartma tozu ekle.

Merhaba Tatlım,

Neden sönüyor anlamadım ama yufkanın içine sürdüğün karışıma süt 1 yumurta ve 1 kabartma tozu ekle.

acıkcası ekledım bende 1 kılo yufkadan yaptım mesela dun o kadar da ozendımkı anlatamam buzdolabında dınlendırdım fırında pof pof oldular ıkı tepsı yatım 1.fırını kapayınca cıkardım
dıgeırnı beklettım her ıkısıde sondu

:26:

acıkcası ekledım bende 1 kılo yufkadan yaptım mesela dun o kadar da ozendımkı anlatamam buzdolabında dınlendırdım fırında pof pof oldular ıkı tepsı yatım 1.fırını kapayınca cıkardım
dıgeırnı beklettım her ıkısıde sondu

:26:

Fırından kaynaklanıyor sanırım. Yoksa bende aynı malzemelerden yapıyorum çok kabarık oluyor. peki yufkan kötü olabilir mi?

hep aynı yerden alıyoruz yufkacıdan yanı bılemıyorumkı sızınkıler puf pufmu oluyor :26:

Pişirmeden önce kes , üstüne bir şişe soda dök

Müthiş kabarıyor :56:

sonra sonmuyormu?
bende oyle yapıyorum pıserken ekmek gıbı pıstıkten sonra puffffffffffffff sonuyo

sonra sonmuyormu?
bende oyle yapıyorum pıserken ekmek gıbı pıstıkten sonra puffffffffffffff sonuyo

cnm katlarını az tutma ve önce sıcak fırına sonra birsure sşnra dareceyı az duşur içinğ iyice çeksin zaten fırından çıkan her börek yufkalı olanlar biraz iner cnm inemli olan içindeki sosu ıyice çekmesi ve iyi pişmesi

Ben anneciğimden öğrendiğimi aktarayım sana canım anneciğim yufka yaparken içine karbonatı su ile karıştırıp yufkaya sürüyor öyle fırına sürüyor.Umarım senin de işine yarar :34:

yufkaları sodaya batırıp koyarsan yalancı su böreği gb oluyor pofuduk pofuduk

ust utse yapmıyorumkı kızlar yanı bıcakla kesmem gerekmıyor o yuzden sonmuyor borek
ve ıcıne degıl ama ustune soda dokuyorum :S
hafat sonu mısafır gelıcek gene yapıcam
bu sefer resımde cekeyım gostereyım sıze:15:

Back
X