Doğuma Hazırlık Hazırlıkları kaçıncı haftada yapmalıyım.?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

minikbebegim9640

13.04.20🙏👪❤
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2019
3.169
4.553
63
:anneadayı:hanımlar 29 haftaya girdim ve ne zaman bebeğimin kıyafetlerini yıkasam ne zaman hastahane çantamı hazırlasam bilmiyorum. Sizler kaçıncı kaftada yapıyorsunuz.?

31 olduk bizde 33 34 gibi yıkamayı düşünüyorum inşaAllah
İlk Kızımda 35 te hazırlamıştım

Amin cümlemizin inşallah 🙏 erken doğumdan korkuyorum bi risk de yok şuan ama yine de herşeye hazırlıklı olmak istiyorum. Geri tozlanır mı diye de düşünüyorum kafam allak bullak

ben 32 de yapmıştım ilk gebeligimde,
bunda biraz daha erkene almayı planlıyorum..
deprem fobim var sürekli bir hareketlilik hali , çantam elimin altinda olsun istiyorum

35 çok geç değil mi ilk bebeğim biraz da tecrübesizlik de var gerçi.
Yani ben ilk kızımı 35te hazrladm 39da doğurdum size 35te hazırlayn demiyorum biraz geç görünüyor 35 deyince 🙈
Erken doğum tehlikeniz varsa hemen hazrlayablrsinz
Ama herşey yolundaysa çoğunluk 37 ve sonrası doğuruyor
Ama 36da gelende olabliyo
32 33 tte hazırlamak en ideal gibi

ben 32 de yapmıştım ilk gebeligimde,
bunda biraz daha erkene almayı planlıyorum..
deprem fobim var sürekli bir hareketlilik hali , çantam elimin altinda olsun istiyorum
Bende 32 de yıkayıp hazırlamayı düşünüyorum ya tozlanırsa geri diye de düşünüyorum geç yaparsam ya erken olursa diye de bi düşüncem var kafam karisik

Yani ben ilk kızımı 35te hazrladm 39da doğurdum size 35te hazırlayn demiyorum biraz geç görünüyor 35 deyince 🙈
Erken doğum tehlikeniz varsa hemen hazrlayablrsinz
Ama herşey yolundaysa çoğunluk 37 ve sonrası doğuruyor
Ama 36da gelende olabliyo
32 33 tte hazırlamak en ideal gibi
Ütüleyeceğim bozulacak geri tozlanırsa diye de düşünüyorum hadi erken gelse ki daha buna dair bi bilgi yok şuan kontrole gittiğimde soracağım. Eksik hazırlayan olurda perişan ederlerse beni diye de düşünüyorum bilemiyprum

Bende 32 de yıkayıp hazırlamayı düşünüyorum ya tozlanırsa geri diye de düşünüyorum geç yaparsam ya erken olursa diye de bi düşüncem var kafam karisik
ben hurça koyup muhafaza ettim.valizedr hurcla koyup hastaneye oyle götürdüm
daha temiz ve rahat oluyo

Vaktiniz enerjiniz varken yapin. Belli bir haftayo beklemeyin.. ben 30. Haftamda safra kesesi ameliyati oldum 34 de erken dogum riskiyle hastanede yattim 36 da dogum yaptim. Hep hareketliydim gerci ama agirlassam hic bisey hazirlayamazdim. Belli basli seyleri hazirlayin dursun. Zaten surekli bi eksik cikiyor

Vaktiniz enerjiniz varken yapin. Belli bir haftayo beklemeyin.. ben 30. Haftamda safra kesesi ameliyati oldum 34 de erken dogum riskiyle hastanede yattim 36 da dogum yaptim. Hep hareketliydim gerci ama agirlassam hic bisey hazirlayamazdim. Belli basli seyleri hazirlayin dursun. Zaten surekli bi eksik cikiyor
Peki ameliyat bebege zararı olmadı mı.? Ne gbi bir sikayetiniz oldu peki benim yaklaşık 1 aydır sağ tarafım göğsümün alt kısmı ağrıyor bazen yatamıyorum ağrısından acaba sebebi nedir merak da ediyorum soracağım gittiğimde

Peki ameliyat bebege zararı olmadı mı.? Ne gbi bir sikayetiniz oldu peki benim yaklaşık 1 aydır sağ tarafım göğsümün alt kısmı ağrıyor bazen yatamıyorum ağrısından acaba sebebi nedir merak da ediyorum soracağım gittiğimde

Sag kaburgamin altinda agri vardi hafifce soyledim bi bakalim dediler safra kesesi tasi cikti.. 26. Haftamda. Bekleyelim dediler sonra 30. Haftaya dogru agrilar asiri cok artti ama oyle boyle degil. Surekli morfin turevi ilaclar kullanmak zorunda kaldim. Sonra sagolsun cok iyi bir genel cerrahi hocamiz var o baya arastirdi yurtdisiyla baglanti kurdu esimle.konusup bi ameliyat plani yaptilar. Erken dogum olabilir diye uyardi tabi. Baya ayrintilar var kisa kesiyorum. 30. Haftada ameliyat oldum kolesistit olmak uzereymis safra kesem. Hatta kronik kolesistit akut kese falan gibi bisey patoloji. Yuzlerce minik tas cikti. 14. Haftadan sonra zorunlu ameliyatlar yapilabilir. Benim bebek sadece makat döndu ve biraz erken dogdu

Sag kaburgamin altinda agri vardi hafifce soyledim bi bakalim dediler safra kesesi tasi cikti.. 26. Haftamda. Bekleyelim dediler sonra 30. Haftaya dogru agrilar asiri cok artti ama oyle boyle degil. Surekli morfin turevi ilaclar kullanmak zorunda kaldim. Sonra sagolsun cok iyi bir genel cerrahi hocamiz var o baya arastirdi yurtdisiyla baglanti kurdu esimle.konusup bi ameliyat plani yaptilar. Erken dogum olabilir diye uyardi tabi. Baya ayrintilar var kisa kesiyorum. 30. Haftada ameliyat oldum kolesistit olmak uzereymis safra kesem. Hatta kronik kolesistit akut kese falan gibi bisey patoloji. Yuzlerce minik tas cikti. 14. Haftadan sonra zorunlu ameliyatlar yapilabilir. Benim bebek sadece makat döndu ve biraz erken dogdu
Benim de ağrım o kısımlarda inşallah öyle birşey değildir. Solumda bir ağrı sızı hiç yok. Özelde mi ameliyat oldunuz peki

Alışverişimi 28/30. haftalar arasında tamamladım.
Yıkama ütüleme işlemleri vs hepsi dün bitti. Bebegin çantasını hazırladım ama herşeyi paketleyerek.
Sadece kendi çantam kaldı oda eksiklerim var tamamladıktan sonra onu da hazirliyicam :)

Amin cümlemizin inşallah 🙏 erken doğumdan korkuyorum bi risk de yok şuan ama yine de herşeye hazırlıklı olmak istiyorum. Geri tozlanır mı diye de düşünüyorum kafam allak bullak
Yıkayıp utuleyip hurclarsan toz olmaz canım. Son ay insaj çok ağırlaşıyor ben de ilk bebegimde erken hazırlamıştım bunda da hazırlıyorum kafam rahat olsun. Erken doğum riskinden değil de son zamanlar hareketlerin zorlaşır. Yardımci olacak kimsej de yoksa şimdiden yavaş yavaş yap

Back
X