Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben 991 le öğrendim 2 gün sonra kahverengi lekelerim olunca Dr a gittim alttan keseyi gördük. Hayırlı olsun.Kızlar adetim 4 gün gecikti bende gidip sağlık ocağında kan verdim hamileymişim HCG sonucu 914,1 çıktı anlamadım yani kaç haftalık hamileyim sizce yardımcı olur musunuz. Cuma günü kadın doğuma gi
dicem
Teşekkür ederim sizinde hayırlı olsunBen 991 le öğrendim 2 gün sonra kahverengi lekelerim olunca Dr a gittim alttan keseyi gördük. Hayırlı olsun.
Karından ultrason yaptırmak isteyen 6. haftayı beklemen gerekiyor.Teşekkür ederim sizinde hayırlı olsun
Ama alttan biraz korkuyorum oradan muayene etmesine izin vermesem sorun olur mu siz
Peki gittiğimde Altan derse, Ben hayır diyicemKarından ultrason yaptırmak isteyen 6. haftayı beklemen gerekiyor.
1 hafta bekle öyle git bence sürekli gidince insan çok stresleniyor. Bir de vajinal muayeneyi tavsiye etmiyorumKızlar adetim 4 gün gecikti bende gidip sağlık ocağında kan verdim hamileymişim HCG sonucu 914,1 çıktı anlamadım yani kaç haftalık hamileyim sizce yardımcı olur musunuz. Cuma günü kadın doğuma gi
dicem
Alttan bakılınca ne oluyor ki? Bilmediğimden soruyorum.Peki gittiğimde Altan derse, Ben hayır diyicem
Bilmiyorum bende ama korkuyorumAlttan bakılınca ne oluyor ki? Bilmediğimden soruyorum.
Neden tavsiye etmiyosunuz altan hiç ultrason yaptırmadım ama korkuyorum1 hafta bekle öyle git bence sürekli gidince insan çok stresleniyor. Bir de vajinal muayeneyi tavsiye etmiyorum
Vajinal ultrason sonrası kanama yaşayan çok kişi var çünkü. Benim doktorum zorunlu olmadıkça gebeliğin başlarında tavsiye etmiyorNeden tavsiye etmiyosunuz altan hiç ultrason yaptırmadım
Peki doktor alttan derse reddet edersem bu sorun olmaz dimiVajinal ultrason sonrası kanama yaşayan çok kişi var çünkü. Benim doktorum zorunlu olmadıkça gebeliğin başlarında tavsiye etmiyor
Daha reglinizden 4 gün geçmişti değil mi? Zaten çok erken bakmak isteyeceğini sanmıyorum isterse de reddedebilirsiniz tabi. Genel anlamda bildiğim kadarıyla beklenen reglden 1 hafta sonra kese 2 hafta sonra kalp atışı için gitmek gerekiyorPeki doktor alttan derse reddet edersem bu sorun olmaz dimi
Teşekkür ederim sizinde hayırlı olsun
Ama alttan biraz korkuyorum oradan muayene etmesine izin vermesem sorun olur mu sizce
Merhaba öncelikle hayırlı olsun hcg sonucunuza göre değil son adet tarihinizin ilk gününe göre gebeliğinizi hesaplamalısınız. Ama ortalama 4 buçuk hafta civarı olacağını düşünüyorum. Bu arada transvajinal usg nin herhangi bir zararı yok benim rahmim ters olduğu için 8 9. Haftalara kadar vajinal usg ile baktırdım herhangi bir problem yaşanmıyor zaten doktorunuz probu canınızı yakacak kadar ileri itmiyor ucundan bakıyor bebekte böyle basit şeylerden zarar göremez sağlıklıysa emin olun. Sağlıkla gelsin bebeğinizKızlar adetim 4 gün gecikti bende gidip sağlık ocağında kan verdim hamileymişim HCG sonucu 914,1 çıktı anlamadım yani kaç haftalık hamileyim sizce yardımcı olur musunuz. Cuma günü kadın doğuma gi
dicem
Ozamn hemen gitmeyin 15gün sonra gidinPeki doktor alttan derse reddet edersem bu sorun olmaz dimi
Çok teşekkür ederimMerhaba öncelikle hayırlı olsun hcg sonucunuza göre değil son adet tarihinizin ilk gününe göre gebeliğinizi hesaplamalısınız. Ama ortalama 4 buçuk hafta civarı olacağını düşünüyorum. Bu arada transvajinal usg nin herhangi bir zararı yok benim rahmim ters olduğu için 8 9. Haftalara kadar vajinal usg ile baktırdım herhangi bir problem yaşanmıyor zaten doktorunuz probu canınızı yakacak kadar ileri itmiyor ucundan bakıyor bebekte böyle basit şeylerden zarar göremez sağlıklıysa emin olun. Sağlıkla gelsin bebeğiniz![]()
Cuma günü randavu aldım bi gidip bakmak istiyorum canımOzamn hemen gitmeyin 15gün sonra gidin
Canım bide karnım çok ağrıyor bide belimGebeliğin ilk haftalarında yapılan vajinal ultrason (transvajinal ultrason) zararlı değildir ve gebelik takibinde sıklıkla kullanılan güvenli bir görüntüleme yöntemidir.
Vajinal ultrason, ses dalgaları ile çalışır; radyasyon içermez.
Özellikle gebeliğin ilk 6-8 haftasında, karından yapılan ultrasonda görüntü net olmayabileceği için vajinal yol tercih edilir.
Rahim içi gebelik var mı, dış gebelik riski, gebelik kesesi, yolk kesesi, embriyo ve kalp atımı gibi erken bulguların değerlendirilmesi için en doğru yöntemdir.
Erken haftalarda düşüğe neden olduğuna dair herhangi bir bilimsel kanıt yoktur.
Ne Zaman Yapılır?
Genellikle gebeliğin 5. haftasından itibaren gebelik kesesi görülebilir.
6. haftadan sonra kalp atımı izlenebilir.
Vajinal ultrason, bu erken dönemde tanısal doğruluğu en yüksek yöntemdir.
Ne zaman kaçınılır?
Ancak bazı özel durumlarda (örneğin düşük tehdidi varsa ve doktor farklı bir değerlendirme tercih ederse) farklı yaklaşım olabilir. Ama bu da genellikle bir önlem amaçlıdır, zararlılıkla ilgili değildir.
Gebeliğimin ilk haftalarında kese yukarı çıkana kadar vajinal ultrason ile muayene oldum. Boşuna kimseyi strese sokmayın vajinal ultrason zararlı diye. Öyle olsa doktorlar kesinlikle vajinal ultrasonla bakmayalım derlerdi.
Gebelik haftanızı son adet tarihine göre hesaplayabilirsiniz. Değere göre 5 haftalık hamilesiniz hayırlı olsun.
E normal gayet bu belirtiler. Rahim alışacak, genişleyecek. Farklı şikayetler olabilir. Bol su iç.Canım bide karnım çok ağrıyor bide belim
Bacaklarım kollarım uyuşuyor,sanki damarlarım çekiliyor neden acaba
Sağol canımE normal gayet bu belirtiler. Rahim alışacak, genişleyecek. Farklı şikayetler olabilir. Bol su iç.