HDP'deki emanet oylar CHP'ye kaydı, Bahçeli hayır dedikçe kaybetti.

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Son seçim anketinde çok çarpıcı sonuçlar! HDP'nin oyları...
Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar yaptıkları son araştırmanın sonuçlarını Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında paylaştı.
seçim.webp

Sitene Ekle
Metropoll Araştırma şirketininDağlıca ve Iğdır saldırılarından önce yapılan seçim anketlerinde çıkan sonuçlarda 1 Kasım seçimlerinde yapılacak olan seçimlerde ortaya çıkacak tablonun 7 Haziran seçimlerinden farkının olmadığını gözler önüne serdi.

CNN Türk kanalında Ahmet Hakan Coşkunun sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Prof. Dr. Özer Sencar AKP nin granit gibi sağlam yüzde 38-40 arasında bir seçmeninin olduğunu söyledi.

İşte Metropoll Araştırmanın yaptığı son seçim anketi sonuçları: "Türkiye'nin durumu iyiye mi gidiyor kötüye mi gidiyor?" şeklindeki soruya yüzde 22 iyiye doğru gidiyoruz diye düşünüyor. Kötüye doğru gidiyoruz diye düşünenlerin oranı yüzde 65. Bu yıllardır yağtığımız araştırmalar içinde iyiye doğru gidiyoruz diyenlerin en düşük çıktığı araştırma.

SEÇİM HÜKÜMETİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Olumlu buluyorum: Yüzde 38.8

Olumsuz buluyorum: Yüzde 46.7

Fikrim yok: Yüzde 14.5

PKK İLE MÜCADELİYİ BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ?

Evet, başarılı buluyorum: Yüzde 28,9

Hayır, başarılı bulmuyorum: Yüzde 64

Fikrim yok: Yüzde 7.

HDP'DEKi EMANET OYLAR CHP'YE KAYDI

Aynı anket şirketiğinin ağustos ayı anketinde CHP'nin oy oranı 25,5; HDP'nin oy oranı 14,4'tü. Buna göre HDP'nin oy oranının yüzde 1,4 düştüğü CHP'nin ise aynı oranda artış yaşadığı görülüyor. Ankette en çarpıcı sonuçlardan biri ise MHP'ye ait. Geçtiğimiz ay 15,7 olan MHP, halkın terör olaylarına gösterdiği tepkiye rağmen 0,4 puanla ekside. 41,7 olan Ak Parti ise 0,3 puanlık bir kayıp yaşadı.
http://www.milliyet.com.tr/son-secim-anketinde-cok-carpici/siyaset/detay/2117684/default.htm

chp nın hdp ye gıden oyları,geri gelecek,ama ne hıkmetse chpliler kabul etmıyor hdp ye oy gıttığını,ama yıllardır mhp li olupta ak partıye oy veren ama bu seçimde mhp ye geri dönenlerde,ak partı ye geri gelecek,az kaldı,göreceğiz hep birlikte

arkadaşlar herkes 3. seçim olcak diyor artık, valla devlet bütün malını mülkünü seçimlere yığdı, yazık valla bençok acıyorum o giden paralara, bizim vergilerimiz bizim paramız, daha faydalı işler için harcanabilirdi
ama 3. seçim hemen olmaz sanırım hemen olmasında zaten bu ne ya

e ozaman bunun sonu gelmezki, yine aynı sonuç çıkarsa herkes kendinden ödün verip o yada bu şekilde koalisyon kurulmalı, çocuk oyuncağımı bu?

e ozaman bunun sonu gelmezki, yine aynı sonuç çıkarsa herkes kendinden ödün verip o yada bu şekilde koalisyon kurulmalı, çocuk oyuncağımı bu?

koalisyon kurarlar zaten ama ben de ömrünün 4 sene olacağını sanmam, bir sene dayanırsa iyi:KK53:

bence ne olup olmayacağı herşey erdoğanın elinde

koalisyon kurarlar zaten ama ben de ömrünün 4 sene olacağını sanmam, bir sene dayanırsa iyi:KK53:

bence ne olup olmayacağı herşey erdoğanın elinde
valla sırf şu seçim araçlarının sesini duymamak için bile herhangi bi tek partinin yada koalisyonun çıkması taraftarıyım

valla sırf şu seçim araçlarının sesini duymamak için bile herhangi bi tek partinin yada koalisyonun çıkması taraftarıyım

bizim burda daha başlamadılar mümkün olduğunda geç başlasınlar litfin
gürültüsü ayrı pisliği ayrı dert millete, sanki millet şarkıya türküye broşürlere göre oy değiştircek

bizim burda daha başlamadılar mümkün olduğunda geç başlasınlar litfin
gürültüsü ayrı pisliği ayrı dert millete, sanki millet şarkıya türküye broşürlere göre oy değiştircek
evet bence dünyanın en saçma şeyi. cidden buna inanıyorlarmı acaba seçim araçlarının fikirlerde etkisi olduğuna?

Bana da anketteki gibi bi sonuç çıkacak gibi geliyo. Asıl sorun kimle koalisyon olucak?

sedef kabaş çok güzel konuşyor şuan bugün tv de

Herkes nefesini tuttu seçime odaklandı.
Ülkede yaşayanlar olanları görmüyor mu acaba?
Şunca şehit verilirken silah stoklarından haberi olmadığını iddaa eden bir devlet başkanı... "Cizre yanarsa Bodrum da yanar diyen resmen PKK üyesi." buna rağmen "AKP iktidar olmasın diye HDP ye oy vereceğim " diyen bir avuç sanatçı.
O isimlerden cidden midem bulandı artık. Yani kendi tirajları düşmesin diye mi vatanı satma derdindeler anlaşılır gibi değil.

Off of Onun oyu ona gitti bununki buna :KK51:
al chp yi vur hdp ye ikiside aynı halt :KK14:
Yediler memleketin başını :KK67::KK34:

Eğer kasımda ki seçimde de benzer sonuçlar çıkarsa bir daha uzun bir süre hiç biri tek başına iktidar olamayacak.
Seçimler için harcanan paralarla kaç muhtaç aile doyar yazık günah valla ya paramızı sokaklara saçıyoruz resmen.

Sırf akp gitsin diye hdp'ye oy verenleri de, chp gelmesin diye inadına akp'ye oy verenleri de anlamak mümkün değil.
Güneş balçıkla sıvanır mı arkadaşlar?

Sırf akp gitsin diye hdp'ye oy verenleri de, chp gelmesin diye inadına akp'ye oy verenleri de anlamak mümkün değil.
Güneş balçıkla sıvanır mı arkadaşlar?
pelin şunu kaçırıyoruz ama kime göre balçık? neye göre güneş?

Back
X