HDP’li bakan hızlı başladı: Yeşil Yol doğaya zarar veriyorsa durdururuz

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
Seçim hükümetinin çiçeği burnunda kalkınma bakanı HDP’li Müslüm Doğan, çevreciler ve yöre halkının büyük tepkisini çeken ‘Yeşil Yol’projesini inceleteceğini söyleyerek, “Doğaya zerre kadar zarar verdiğine kanaat verirsek durduracağız” dedi.

Müslüm Doğan, seçime dek Kalkınma Bakanı olarak görev yapacak.

1 Kasım’da yapılacak genel seçimlere kadar ‘Yeşil Yol’ konusunda nasıl bir tavır alacağı tartışılmaya başlayan Doğan, Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’a konuştu. Doğan, Karadeniz yaylalarını birbirine bağlaması planlanan ‘Yeşil Yol’ projesini incelettikten sonra akıbetiyle ilgili karar vereceğini söyledi.

Doğan, “Ekolojik zarara büyük tepki koyuyoruz. Toplumdan yanayız, incelemelerden sonra doğaya zerre kadar zarar verdiğine kanaat verirsek durduracağız. Orada yaşayan insanlar buna karşı çıktığına göre doğaya zarar veriyor ama yine de inceleteceğim. HES projelerini de teker teker inceleteceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeşil Yol projesine karşı çıkanlardan biri de Rabia Nine’ydi. FOTO: MUHAMMET KACAR RIZE-DHA

Karadeniz Bölgesi’nde çevrecilerin büyük tepki gösterdiği ‘Yeşil Yol’u baştan sona kadar planlayan DOKAP, Doğan’a bağlı olarak çalışıyor. Ayrıca bölgede Doğu Karadeniz Projesi kapsamında aktif ve yapımı devam eden 270 lisanslı Hidro Elektrik Santrali (HES) bulunuyor.

38 turizm noktası inşa edilecek
Yeşil Yol, iki bin 600 kilometre uzunluğuyla Karadeniz Bölgesi’ndeki sekiz şehirden geçecek. Proje Artvin’den başlayarak Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Ordu, Rize ve Samsun’daki yaylaları birbirine bağlayacak. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’na göre projenin geçeceği noktalarda 38 turizm noktası oluşturulacak. Çevrecilerin tepki gösterdiği proje kapsamında bölgede oteller, kültür merkezleri ve yeni tesislerin oluşturulması planlanıyor.

Yav he he.. Siz once gencecik fidanlari dusunun sonra dusunursunuz yollari, agaclari..

ne yaparlarsa yapsınlar şirinleşemiyorlar gözümde

themis199ost: 42400805 .!.:
ne yaparlarsa yapsınlar şirinleşemiyorlar gözümde

Bir yandan can alip ocaklara ateş düşürüp bir yandanda doğayı korumak hiç iinandırıcı değil

Ve ayrıca Türkiye pek çok yerde orman yangınları çıkarıp bunu bile üslenen bir örgütün sözleri bunlar.

Birilerine göre geçici oldugundan bu rahatlik bir digerine göre sevimli görünme çabası... Pek umrumda degil.

Birilerinin bu felaketi dile getirmesi dahi önemlidir şu dönemde.

Yeşil yol projesine hiç baslanmamali zaten. Yoksa yaylaların sonu da Uzungöl ve Ayder'e döner, aman allah korusun

Uzungol icin cok vahim seyler duyuyorum gidip gorenlerden de basindan okuduklarimdan da.7 yil once yemyesil en bakir gordum.Iyiki simdiki halini gormedim.Icim cok acirdi.

Uzungol icin cok vahim seyler duyuyorum gidip gorenlerden de basindan okuduklarimdan da.7 yil once yemyesil en bakir gordum.Iyiki simdiki halini gormedim.Icim cok acirdi.

Ben bu sene çok büyük bir hevesle gittim ama umdugumu bulamadım. Her yer oteldi. Otelleri dogaya uygun olsun diye ahşap yapmışlar ama yine de olmamış. Kötü bir görüntüydü.

Ben bu sene çok büyük bir hevesle gittim ama umdugumu bulamadım. Her yer oteldi. Otelleri dogaya uygun olsun diye ahşap yapmışlar ama yine de olmamış. Kötü bir görüntüydü.

Gercekten mi? Ben gittigimde 2 3 tane bungalov falan vardi kalmistik hatta.Yazik.Oyle guzel bir doga harikasi beton yiginina donusmus.Gezmedigim gitmedigim yaylasi kalmamistir yasadigim surece D.Karadenizde.Hic kiyamiyorum oralara...Cok uzuldum.

Gercekten mi? Ben gittigimde 2 3 tane bungalov falan vardi kalmistik hatta.Yazik.Oyle guzel bir doga harikasi beton yiginina donusmus.Gezmedigim gitmedigim yaylasi kalmamistir yasadigim surece D.Karadenizde.Hic kiyamiyorum oralara...Cok uzuldum.

Artık iki üç bungalovdan fazlası var maalesef. Biz de çözümü kıyıda köşede kalmış keşfedilmemiş yerleri gezmek de bulduk.

Bir yanda "benim arkamda %50 var, istedigimi yapar, istedigimi satarim, kimse karisamaz, yasa masa da takmam" diyenler, diger yanda "hadi yapin da gorelim, bak bakalim nasil durduruyoruz" diyen kabadayilar.. Aslinda kim daha kabadayi o da belli degil ya.. Adalet, hak kimlerin eline kaldi.. AKP'nin gaspettigini HDP ile geri almayi ummak da varmis bu ulkenin kaderinde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…