Hedefim 50 olmak, katılmak isteyen buyursun

Derin__Su

derin sular
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
5.297
122
173
Merhaba arkadaslar,
sizlere uyguladigim egzersiz deneyimlerimi ve saglikli beslenme programimi paylasacagim..
Birlikte birbirimizi motive edip, soru cevap seklinde aydinlanabiliriz..

Saglikli beslenme ve spor günlügüm

Hedefim 50

Son düzenleme:
Uzun bir aradan sonra dün tekrar leslieye basladim,
leslie de 1 ay kadar kondisyonumun artmasini bekleyip daha sonra baska bir egzersize gecmeyi planliyorum.

Suan ki kilom 55.7 - 56 arasinda gidip geliyor.
Boyum 1.58 hedefim 50 kg
Cumartesi gününe kadar tartilmayacagim,
1 hafta sonraki sonucu bende simdiden merak ediyorum :)

Dün 3 mil leslie ile yürüyüs,
Yeme aliskanligim degismek üzere, onun da ayrintisini bildiricem.
Midemi tekrar kücültmek zor olsada inatla bas edicem onunla
Burda yine en büyük kurtarici tarcinli su.
Tavsiye ederim, istahi kapatmaya birebir.

Haydi kolay gelsin

Son düzenleme:
07.04.13

[COLOR="#olivia"]2.Gün, Leslie 3 mil = 40 dk[/COLOR]

Menüm:
Sabah: 1 yumurtadan peynirli omlet ve yesil cay
Ara: Cilek

Öglen: 1 kase bulgur pilavi ve 1 ufak kase yogurt
Ara: 1 salatalik

Aksam: Kusbasi tavuk sote, yesil mercimek yemegi ve salata
Ara: Yesil cay

Yağlarınızı nasıl eritirsiniz?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Özyurt ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Burcu İnce, “Yağ yakmak için en az 15-20 dakika spor yapılmalı. İdeal olan; düşük veya orta yoğunlukta 45-50 dakikalık yürüyüştür” diyor.

Metabolizmayı hızlandırdığından yürüyüş ve koşma gibi egzersizlerle birlikte ağırlık kaldırılması da tavsiye ediliyor.

Bilinçsiz yapılan sporun yarardan çok zarar getirdiğine dikkat çeken İnce, “Sağlıklarını korumak amacıyla spor yapanların bunu haftada en az 3-4 kez gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Kişinin spora yönelme amacı kilo vermekse koşu ve yüzme gibi kardiyo egzersizlerden yararlanılmalı ve bu tablo ağırlık çalışmalarıyla desteklenmeli” diye konuşuyor.

AÇ KARINA SPOR YAPILMAMALI

Sabah sporunu seven ve “Ancak bu saatlerde spor yapabilirim” diyenlerin karınlarının tok olması isteniyor. Bu durumda olanlara kahvaltıdan 2 saat sonra spor yapmaları öneriliyor.

Zaman sorunu kişiyi kalktıktan sonra 1 saat içinde spor yapmaya zorluyorsa biraz karbonhidrat, kuru üzüm, 2-3 kuru kayısı, 2 ceviz tüketilmesi öneriliyor. Öğlen spor yapanlar için sağlambir kahvaltı şart!

Kahvaltıda tamtahıllı ekmekle hazırlanan peynirli sandviç, domates ve salatalık iyi bir alternatif olarak değerlendiriliyor. Spordan 1 saat önce süt ilemeyve, yoğurt veya sadece meyveden oluşan ara öğün tüketmek yararlı bulunuyor.

Spora akşam iş çıkışında gidenlerin bir sandviç vemeyve suyu tüketmeleri isteniyor. Spora aç gidildiğinde, çok enerji harcanıyor. Bu da, spor sonrasında çok yemeye yol açıyor. Spordan sonra muz yiyin

DOMATES SUYU İÇİN

Spordan sonra boşalan deponun, muz ya da meyve suyu gibi glisemik indeksi yüksek besinlerle doldurulması gerekiyor. E vitamini ihtiyacının giderilmesi için de, günde 10-15 adet fındık ya da badem tüketilmeli.

Spordan geç saatte çıkılması halinde (saat 21.00 gibi) akşam yemeği yenilmemeli. Alternatif olarak meyve suyu ve sandviç veriliyor. Spor sırasında, 15-20 dakika aralıklarla, 1 çay bardağı su tüketilmesi gerekiyor.

Kalp kası açısından önemli olan sodyum ve potasyumun kaybı suyla yerine konulamadığı için, domates suyu tüketimine ağırlık vermek de şart!

Alıntıdır

1 haftada giden 300 gr,
suan ki kilom 55,4 kg

Leslieyi biraktim bu hafta cok yürüdügüm icin gerek duymadim
baska bir programa gecmeyi düsünüyorum..

Uzun bir ara verildi..

Bugün diyetimin 5.günü kılo kaybım 900 gr
Karatayın beslenme şekline yakın şekilde uyguluyorum menülerimi
ve günlük 30 dk yürüyüş ile video destekli slim in 6 start up yapıyorum.

Leslie ve slim in 6 1 hafta kadar uygulayip kondisyon kazandiktan sonra
jillian ablanin zorlu cardio uygulamasina gectim.. Kaslari inanilmaz calistiriyor.Tavsiye ediyorum

Az önce 1/3 tamamladim yani 1.levelin 3.günündeyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…