- 1 Haziran 2008
- 5.942
- 33
- 683
Bu hafta o kadar yoğun geçiyor ki 3 gündür üst üste misafirlerimiz vardı , denediğim ve beğendiğim tarifleri sizlerle de paylaşıyorum umarım hoşunuza gider ..
Bu tarifi anneciğimden aldım -kaynak kek evi -,en son ki davetinde yapmış ve çok beğenilmiş,helva tadında diyebilirim kekten ziyade..
Tadı bana daha önce yapmış olduğum KAYSERİ usulu nevzine tatlısını andırdı..
Kesinlikle tavsiye ediyorum ,telefonla çektiğim için pek güzel çıkmadı ama gerçekten nefis.
750 gr un yani 3 su bardağı kadar
1 su bardağı sıvıyağ
1 kase yoğurt yahut 1 bardak
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı şeker
3 yumurta
8 yemek kaşığı tahin
3 içine 5dışına
isteğinize göre tahim oranını ayarlayabilirsiniz
kıvamı ayarlamak için süt kattım ben
Susam
Öncelikle Şekerle yumurtaları iyice çırpalım
Sıvı yağ yavaşça akıtarak bir yandan makine ile çırpmaya devam edin.
Yoğurt veya yoğurt-süt karışımını ve 3 yemek kaşığı tahini ilave edip karıştırdıktan sonra unu kabartma tozu ile karışıma eleyip ancak birleşecek kadar karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış geniş tepsiye döküp yayın. üstüne susam serpiştirin.
(175C) dereceli fırında kızarıp kurdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
Bu arada kalan tahini biraz tozşeker veya pudra şekeri ve dürülecek kıvama gelecek kadar su ilavesi ile karıştırın.
Kekiniz fırından çıkınca, sıcakken fırça ile kekin üstüne bu karışımı şurup soğumaya bırakılır.
Bu tarifi anneciğimden aldım -kaynak kek evi -,en son ki davetinde yapmış ve çok beğenilmiş,helva tadında diyebilirim kekten ziyade..
Tadı bana daha önce yapmış olduğum KAYSERİ usulu nevzine tatlısını andırdı..
Kesinlikle tavsiye ediyorum ,telefonla çektiğim için pek güzel çıkmadı ama gerçekten nefis.
750 gr un yani 3 su bardağı kadar
1 su bardağı sıvıyağ
1 kase yoğurt yahut 1 bardak
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı şeker
3 yumurta
8 yemek kaşığı tahin
3 içine 5dışına
isteğinize göre tahim oranını ayarlayabilirsiniz
kıvamı ayarlamak için süt kattım ben
Susam
Öncelikle Şekerle yumurtaları iyice çırpalım
Sıvı yağ yavaşça akıtarak bir yandan makine ile çırpmaya devam edin.
Yoğurt veya yoğurt-süt karışımını ve 3 yemek kaşığı tahini ilave edip karıştırdıktan sonra unu kabartma tozu ile karışıma eleyip ancak birleşecek kadar karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış geniş tepsiye döküp yayın. üstüne susam serpiştirin.
(175C) dereceli fırında kızarıp kurdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
Bu arada kalan tahini biraz tozşeker veya pudra şekeri ve dürülecek kıvama gelecek kadar su ilavesi ile karıştırın.
Kekiniz fırından çıkınca, sıcakken fırça ile kekin üstüne bu karışımı şurup soğumaya bırakılır.
Son düzenleme: