• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hem dua hem fikir istiyorum sizlerden :)

sevdacicegiyim_benn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
4
0
1
Sivas
Merhaba öncelikle hepinizin kandili mübarekolsun,uzu zamandır takip ediyorum ama yazmak bu zaman kısmetmiş.Ben 27 yaşındayım ve bekarım,gün geliyor çok üzülüyorum bu duruma ama nasiphayırlısı Rabbimin vardır bi bildiği diye üzülmektn vazgeçiyorum.Kouştuğum tanıştığım kişiler oluyor ama bi bahane çıkıyor olmuyor,bazende düşünüyorum ben birilerinin ahınımı aldım diyorum.Bazen çok bunalıyorum ağlıyorum.
Neyse size danışmak istediğim birisi görüşmek istiyor ama özelde çalışıyor 1000 tl civarında alıyordur,bede memurum ve 3000 civarında alıyorum,asla onu yargılamak değil niyetim ama sizce ilerde sorun olur mu,ben zalsam düşünmem ama ilerde sorun olur diye korkuyorum anlaşmazlık,kendini küçük görmesi falan.Namaz kılmıyor bir de benim istediğim hep naamz kılan biri olmuştur,sizce görüşmelimiyim biraz içim ısındığı için bu kadar düşünyrm,sonradan ah almak da istemiyorum,şimdiden teşekkürler.
Bir de bugunün hayrına bana ve aileme dua edebilirmisinz :40:

Tamam maddiyat çok önemli değil ama gerçekten sıkıntılar yaşayabilirsiniz. O senden az aldığı için demiyorum. Evlenmeyi düşüneceksen ileride ev alacaksın belki araba sonra ev mutfak masrafları parayı yetiştirmek çok daha zorlaşacak. Ailenin desteği varsa maddi açıdan iyi olabilir. Ama namaz kılan birini istiyorum demişsin bu da seni rahatsız edebilir. Allah en hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah canım. Gönlüne göre versin.

Erkeğin kadından az maaş alması ne yazık ki toplumumuzda kompleks sebebi.
İleride sorun çıkıp çıkmaması erkeğe bağlı.
Ama çok zor bunu sorun yapmayacak kişi bulmak.(imkansız değil sadece öz güveni yeterli olmalı)
Namaz mevzusunda ise siz onun inancına saygı duyamayacaksanız hiç görüşmeyin derim.
Sadece bekar kaldım mantalitesi ile hareket etmeyin.
İçinizde sindirdiğiniz kişilerle muhatap olursanız daha mutlu olacaksınızdır.

Belki namaza siz alıştırırsınız hem de sevap kazanmış olursunuz para bence çok da sorun değil bende hep istiyorum erkek arkadaşım namaz kılsın şimdilik cumaya alıştı darısı 5 vakite diyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhabalar,

öncelikte 27 yaşındasın daha sanki 40 yaşındaymıssın gibi kahırlanmışsın dert etme kendine Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin inş. evlilik aceleye gelmez iyi düşünmek tartmak gerekir ki aynı evde yaşamaya başlayınca nekadarda tanısan tanımadığını görüyorsun ....

sen namaz kılan biriyle tanışmak ve evlenmek istiyorsun aday böyle biri değil insanları değiştiremiyorsun aklında böyle bir düşünce varsa şimdiden söylim.
ayrıca maaş konusu erkek fazla alsa sıkıntı olmuyor eşler arasında bunu aşan insanlar içinde sıkıntı değil ama kişilik meselesi tabiki birçok erkek bunu sıkıntı yapıyor .. aradaki farkta az değil sanırım eğitim durumunuzda farklı çok iyi düşünmelisin biraz görüşüp tanımaya çalış en doğru kararı alabilmeni umuyorum ..
sana bir tavsiye madem kamuda çalışan bir bayansın kendin gibi çalışan birini bulmanı tavsiye ederim çünkü eve geliş gidiş saatin aynı olur tatilleriniz bir olur hayttan daha fazla zevk alırsınız gelirinizde ona göre olur .. şartlar eşit olunca ailedeki huzur da başka oluyor ...

Namaz kilmamasi gorusmemen icin onemli bi etken ve de maas farki problem olabilir ...maas in problem olmamasi icin cok sabir ve mutevazilik lazim bence...yani durum sartlara bakinca olumsuz...yasin gec degil kalbini ferah tut..gonderecek olan rabbim herseye gucu yeter...

Öncelikle evlenememeyi kompleks haline getirmeni gerektirecek bir yaşta değilsin.ikinci olarak maaşı sen sorun etmesen bile erkek bunu sorun eder.Yaratılışları böyle.Bİr diğeri de,bence en önemlisi namaz.Namazsız olmaz.Eğer namaza önem veriyorsan bundan taviz verme.Allah kendi rızası doğrultusunda iş görenleri utandırmaz.Niyetin hayır olursa,akibetin de hayır olur.Allah hayırlısını nasip etsin :)

Son düzenleme:
o zaman sknti yaşayabilirsiniz..Cünkü namaz önce istek snra nasip işi..20 yasndaki biri icin belki başlar die temennide bulunmak dha mantikli olablr ama yaşi bu kdr büyükken..yine de gaybi bilemeyiz tabiki..ama namaza baslasa kuran diceksnz..Kuran okusa dha fazla hassasiyet bekliceksinz..ewlilikte karsinizdaki sizdn dha az hassasiytli olunca dini konularda inaninki cok mtlu olmuyorsunuz..

Merhaba öncelikle hepinizin kandili mübarekolsun,uzu zamandır takip ediyorum ama yazmak bu zaman kısmetmiş.Ben 27 yaşındayım ve bekarım,gün geliyor çok üzülüyorum bu duruma ama nasiphayırlısı Rabbimin vardır bi bildiği diye üzülmektn vazgeçiyorum.Kouştuğum tanıştığım kişiler oluyor ama bi bahane çıkıyor olmuyor,bazende düşünüyorum ben birilerinin ahınımı aldım diyorum.Bazen çok bunalıyorum ağlıyorum.
Neyse size danışmak istediğim birisi görüşmek istiyor ama özelde çalışıyor 1000 tl civarında alıyordur,bede memurum ve 3000 civarında alıyorum,asla onu yargılamak değil niyetim ama sizce ilerde sorun olur mu,ben zalsam düşünmem ama ilerde sorun olur diye korkuyorum anlaşmazlık,kendini küçük görmesi falan.Namaz kılmıyor bir de benim istediğim hep naamz kılan biri olmuştur,sizce görüşmelimiyim biraz içim ısındığı için bu kadar düşünyrm,sonradan ah almak da istemiyorum,şimdiden teşekkürler.
Bir de bugunün hayrına bana ve aileme dua edebilirmisinz :40:

E namaz kilmiyorsa siz verin bu guzel aliskaligi ona. Hem sevap, degil mi?
Ayrica biliyorum yanlis ama bence maasinizin bu kadar yuksek oldugunu bilmesine gerek yok.
Mutluluklar ♥ ♥

Maaş konusu erkekler tarafından problem edilmiyor dersek yalan söylemiş oluruz sanırım.O yüzden bu konuda biraz düşünmelisiniz,karşındaki insan o ozguvene sahipse eğer bunu dert etmeyecek kadar toplumsal baskıları aşabilecek kadar güven veriyorsa şansı haketmez mi senin tarafından ?(kaldı ki şahsi fikrim para hiçbir zaman problem olmamalı ilişkilerde)

Meslektasim olan esim biz tanistigimizda benim maasimin yarisini aliyordu.is yerinin durumu kotuydu.ama suan farkli bir sirkette beni katladi.eger hani egitim seviyenizde sikinti yoksa ki oyle birseyden bahsetmemissiniz bu para mevzusu is yerine gore degisir.namaz konusuda aliskanlikla alakali.ruhuna islersiniz o ibadeti.bence icinize sindiyse aman evlenemiycem gibi bir telasinizda yoksa sizi yanlis yonlendirecek bence dusunun.

Hepiniz sağolun cevap verdiğiniz için,ben konuşmama kararı aldım en baştan kafya takarsam sonu gelmeyecek gibi,toplumdada erkeğin üstün olması gerektiini savunanlar olduğu için sorun çıkacaktır.İNŞ doğru karar vermişimdir.Rabbim hepimize hayırlısını versin İNŞ

Back
X