Hem hamileyim hem hasta

• Konu Sahibi Konu Sahibi dudi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
688
Almanya
kizlar 13.haftanin icindeyim oyle kolay kolay hasta olmam ama bunyem bu aralar zayif sanirim oglumdan gecti bogazlarim sis ,burnum tikali nefes alamiyorum ,nefes alamadigim icin rahat uyuyamiyorum ,bas agrim hic gecmiyo .Doktora gittim hic bisey vermedi hamileyken kullanilicak bitkisel biseyler caydir ,ottur bilen varmi ne yapsam iyi gelir.

Cok cok gecmis olsun, bende SIK hastalanan bir insan degilim, evden ciktigim da yok.
Ama hamilelik donemindeki hastalik kadar zor hastalik gormedim ben...
Bir de ilk hamileligim insan sasiriyor ne yapacagini... n

Benim de ust solunum yolu problemim var, bende nefes alamiyorum malesef...
Sana tavsiyem bir carbardaginin dibine bir parmak kadar sirke koy, uzerine de yarim cay bardagi olacak sekilde su ekle.
Bununla gargara yap, ust solunum yollarini acar, gunde 2 sefer yap.

Bitki caylarindan herseyi icemezsin, cunku zarari olanlar var.
Icebileceklerin ihlamur ve kusburnu ile SINIRLI diyebilirim.
Ben genelde demlige yarim cubuk tarcin, 3-4 tane karanfil, bir tutamdan ihlamur, bir tutam kusburnu koyarak demliyorum.
Demledigim cayi yarim bardak caydan yarim bardakta sicak su koyarak gunde 3-4 bardak tuketiyorum cok rahatlatiyor.

Bir de burun icin olan tuzlu sular var, sprey halinde.
Onu kullanmani tavsiye ederim, cok rahatlatiyor, burun deliklerini aciyor.
Benim sanirim sinuslerle de alakali tam mevsim gecisinde oldugumuz icin fena yakalandim...
Insallah sana da sifa olur, ama muhakkak gargarayi yap, cok faydasini gorursun...

Benim kullandigimin simdi Adina baktim, tonimer deniz suyu spreyiymis.
$tonimer-burun-spreyi-125-ml-denizsuyu-1359729311.webp Eczanelerden bulabilirsin.
Farkli markalarda var, eczaciya danisabilirsin...

Cok sagol canim sanada buyuk gecmis olsun ,hamileyken hastalik gercekten zor gecmiyo bi türlü.Suan resmen sesim hic yok ,gece 1-2 Saat ya uyuyorum ya uyumuyorum:43:

Benim malesef gece uykularim bitti desem yeridir, hem nefes alamamaktan sorun yasiyorum, hem de bebis artik buyudu rahat birakmiyor geceleri... Eger uykuya da dalamazsam minimum 6 sefer wc ye kalkiyorum gereksiz yere... O yuzden hakikaten halim harap...

Allah yardimcin olsun, gercekten zor, acil sifalar diliyorum hem kendime hem sana... :34:

Benim malesef gece uykularim bitti desem yeridir, hem nefes alamamaktan sorun yasiyorum, hem de bebis artik buyudu rahat birakmiyor geceleri... Eger uykuya da dalamazsam minimum 6 sefer wc ye kalkiyorum gereksiz yere... O yuzden hakikaten halim harap...

Allah yardimcin olsun, gercekten zor, acil sifalar diliyorum hem kendime hem sana... :34:

Amin canim insallah biran once iyilesiriz.Bu spreyden oglum icin almistim ama acmiyo benim burnumu gunduzleri idare ediyorumda geceler kabus gibi:50:gecmek bilmiyo dedigin gibi sabaha Kadar geziniyorum evde.

kizlar 13.haftanin icindeyim oyle kolay kolay hasta olmam ama bunyem bu aralar zayif sanirim oglumdan gecti bogazlarim sis ,burnum tikali nefes alamiyorum ,nefes alamadigim icin rahat uyuyamiyorum ,bas agrim hic gecmiyo .Doktora gittim hic bisey vermedi hamileyken kullanilicak bitkisel biseyler caydir ,ottur bilen varmi ne yapsam iyi gelir.

bahar alerjisi de olabilirsin bence diikat et polenler uçuşuyor heryer sarı sarı, açık havada durmamaya çalış

Cok sagol canim sanada buyuk gecmis olsun ,hamileyken hastalik gercekten zor gecmiyo bi türlü.Suan resmen sesim hic yok ,gece 1-2 Saat ya uyuyorum ya uyumuyorum:43:

ilik sutee bal ve zencefil karishtirarak ic sesine iyi geleceek hastaliga karshi direncini artiracaktir....nefes ala bilmek icin eczaneden hamilelikte kulllana bileceyin bir ilac ala bilirsin ben kullanmistim ..... birde bol su ic vucudun temizlensin acil shifalar diliyoruum cabucak iylesss:54:

bende hastaydım yeni iyileştim bol meyve sarımsak soğan ( sevmesemde) ıhlamur limon çok iyi geliyor 3. Gün rahatladım sizede tavsiye edebilirim.

ilik sutee bal ve zencefil karishtirarak ic sesine iyi geleceek hastaliga karshi direncini artiracaktir....nefes ala bilmek icin eczaneden hamilelikte kulllana bileceyin bir ilac ala bilirsin ben kullanmistim ..... birde bol su ic vucudun temizlensin acil shifalar diliyoruum cabucak iylesss:54:

zencefilin hamilelikte pek kullanilmamasi gerektigini soyledi gecenlerde bir dr televizyonda korktum acikcasi bende kaslari harekete gecirip dusuge sebep olabiliyomus:53:dr burun spreyi Verdi zaten onuda pek isteyerek olmasada yatmadan once en azindan uyuyabilmek adina sikiyorum ama bi yandanda bebege bi zarari olurmu diye korkmadan edemiyorum.:44:

zencefilin hamilelikte pek kullanilmamasi gerektigini soyledi gecenlerde bir dr televizyonda korktum acikcasi bende kaslari harekete gecirip dusuge sebep olabiliyomus:53:dr burun spreyi Verdi zaten onuda pek isteyerek olmasada yatmadan once en azindan uyuyabilmek adina sikiyorum ama bi yandanda bebege bi zarari olurmu diye korkmadan edemiyorum.:44:

yok bi zarari falan korkutmayin kendinizi oyle seylerle... bebeginde de bi sey olmayacaaak INSALLAH sag salim alirsin kucaginaaa azicik zencefil kullanacaksin yarim cay kasigi

bende hastaydım yeni iyileştim bol meyve sarımsak soğan ( sevmesemde) ıhlamur limon çok iyi geliyor 3. Gün rahatladım sizede tavsiye edebilirim.

sarimsak sogan severek yiyorum zaten:17:bide bi arkadastan duydum okuyanlarada faydasi olur belki sutle inciri kaynatip icmekte bogazi yumusatiyo .o iyi bu iyi derken umarim midemide bozmam:1:

geçmiş olsun canım,eğer enfeksiyon durumun varsa dr tavsiyesiyle ilaç kullanman daha iyi olur,çünkü enfeksiyon (boğaz,solunum yolları vs) ilerlerse bebeğe ilaçdan daha çok zarar verir deniyor.umarım iyileşmişsindir.

geçmiş olsun canım,eğer enfeksiyon durumun varsa dr tavsiyesiyle ilaç kullanman daha iyi olur,çünkü enfeksiyon (boğaz,solunum yolları vs) ilerlerse bebeğe ilaçdan daha çok zarar verir deniyor.umarım iyileşmişsindir.

oncelikle cvp icin tesekkur ederim coook uzun sursede iyilestim cok sukur:21::21: ama baya bir cektirdi dogrusu hayatimda ilk defa bu derece hasta oldum diyebilirim

oncelikle cvp icin tesekkur ederim coook uzun sursede iyilestim cok sukur:21::21: ama baya bir cektirdi dogrusu hayatimda ilk defa bu derece hasta oldum diyebilirim

sevindim öyleyse.bende hiç olmadığım kadar sık hastalanmaya başladım gebelik süresince,bu 3. boğaz enfeksıyonum ve ciğerlerim dolu :( mecburen ilaç kulanıyorum yoksa ateş yapıyor,hamileyken direnç düşermiş diyorlar... :43:

Back
X