• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hem işi hem eşi olmayan var mı aranızda :(( !

Morfo

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2009
7.073
67
683
42
İstanbul
zaman hızlı akıp geçiyor...bir de bakmışsınız 30 yaşlara gelmişsiniz bile..etrafınıza baktığınızda herkes işini gücünü kurmuş,ailesi olmuş,çocuklarıyla cıvıldaşıyor..anlıyorsunuz ki bir de yalnız kalmışsınız,sizi anlayan yok..dostlarınızın " seni anlıyorum" demesi bile artık bişiyleri değiştirmiyor,sıradan teselli olmuş kulaklarınızda..derken ailelerde çatışmalarda başlar bir yandan,sürekli tartışır olursunuz çünkü onlarda anlamaz sizi..çoğumuzun ailesi erkenden evlendirilmiştir zaten,nerden bilebilirler ki bu yaşlara gelip de yalnız kalmanın ne demek olduğunu! o zamanlar iş güç sorunları da yoktur ,liseden çıkan memur olurmuş..şimdi öyle mii,istersen yabancı dil,istersen iki üniversite bitir iş yok iş yok...şükür diyoruz yine de içimizde kalan inancımıza söndürmemek için...sabredin diyolar sabrediyoruz,ağlıyoruz ,zırlıyoruz,hiç bişiy tat vermiyor...ne yediğimiz yemek,ne gezip tozduğumuz yerler...he tabii sağlığımız için de şükrediyoruz ama bu kafada ,bu piskolojide,bu ne kadar mümkün ??nasıl insanın içi acırken,hergüne aynı şeylerle uyanırken metobolizmanın sağlıklı kalabilmesi..bu durumda olan herkesin aşağı yukarı mutlaka stres kaynaklı bir rahatsızlığı vardır mutlaka keşfettiği yada keşfedemediği henüz...evet şükredelim biz yine de,herşeye rağmen,gecelerin yerini günüdüze bıraktığını gördüğümüz gibi,acıların yerinide sevinçler alır diyerek..ben artık sabah uyanınca gözlük takıyorum aynı şeyleri görmemek için,biraz buğulu,net değil,mutlu etmiyor buda beni..ama olsun diyorum...ben gibi olan arkadaşlarımla paylaşmak istedim düşüncelerimi,sizin halinizden ben anlarım diye düşündüm..ateş düştüğü yeri yakıyor ne de olsa değil mii...!

hehehe diğer başlığa güzel bi atıf olmuş :))))))

Eş meselesi bana göre ancak doğru insan olursa hallolur. Yani evlenmiş olmak için evlenmenin manası yok. Ha ama iş meselesinde elinizden geleni ardınıza koymayın. İnsanın ayakta durmasını, kendini ezdirmemesini, muhtaç olmamasını sağlıyor. İyi kötü bir yerlerden başlayın çalışmaya. Benim işim olana kadar gözüm dünyayı görmedi ama başardım sonunda. Çok yıpratıcıydı ama kendinize acımak yerine hayatınızı düzene sokmak için yıpranmayı tercih etmek sizin elinizde.

Eş meselesi bana göre ancak doğru insan olursa hallolur. Yani evlenmiş olmak için evlenmenin manası yok. Ha ama iş meselesinde elinizden geleni ardınıza koymayın. İnsanın ayakta durmasını, kendini ezdirmemesini, muhtaç olmamasını sağlıyor. İyi kötü bir yerlerden başlayın çalışmaya. Benim işim olana kadar gözüm dünyayı görmedi ama başardım sonunda. Çok yıpratıcıydı ama kendinize acımak yerine hayatınızı düzene sokmak için yıpranmayı tercih etmek sizin elinizde.

zaten sorun o ..ben elimden gelen herşeyi yapıyorum..şu son dönemlerde yaptığım görüşmelerin haddi hesabı yok .ama sonuç da yok..evet çok yıpratıcı bir süreçç..artık yar dan geçip işle alakalı olmak istiyorum,kendimi böyle avutmak..mesleğimi yapmak istiyorum...ama iş bulmak da o kadar zor kii...keşke benim elimde olsaydı bazı şeyler..inanın olmuyor,iş olayı bambaşka bir mevzuu..yakından tanıyanlar bilirlerkii ne kadar mücadeleciyim..ama olmuyor,aşırı yıprandım artık..

Hiç umutsuzluğa kapılmayın. Görüş açınızı da değiştirebilirsiniz iş ararken. Örneğin yabancı dilinizi geliştirip çeviri almaya çalışabilirsiniz. Ya da sırf çevreniz oluşsun diye eğitiminizle pek de alakalı olmayan işlere başvurabilirsiniz. İşsizlik berbat bir şey ama sakın bu el boşluğundan bunalıp yanlış nedenlerle evlenmeyin derim naçizane..

Hiç umutsuzluğa kapılmayın. Görüş açınızı da değiştirebilirsiniz iş ararken. Örneğin yabancı dilinizi geliştirip çeviri almaya çalışabilirsiniz. Ya da sırf çevreniz oluşsun diye eğitiminizle pek de alakalı olmayan işlere başvurabilirsiniz. İşsizlik berbat bir şey ama sakın bu el boşluğundan bunalıp yanlış nedenlerle evlenmeyin derim naçizane..

teşekkür ederimm...akıllı olmaya her daim çalışıyorum tabii..evlenmenin de bir çözüm olmadığının farkındayım zira maddiyet olmöadan evlilik olamaz zaten şu duurmumda...

ya iş konusunda şöle bişi var. iş olsun nolursa olsun mantığıyla bakan insan az. beğenmiyolar. ben de beğenmiyorum ama ailem beni ihtiyacımız olmadığı halde hakettiğimden çok düşük bir maaşla çalışmaya zorladılar beni, gençlikte çalışıyım körelmeyeyimmiş... emzun olalı 5 ay oldu, maksat boş kalmamak. işe hakikaten çok ihtiyacınız varsa küçük çaplı yerlere de başvurun, çapınızın çok altında olan yerlere de. ben mimarlık mezunuyum ama şu an yaptığım teknik ressamlık ve gördüğünüz üzere boş boş oturup kkda tur atmak. burada 3 aydır bulunduğum süre içerisinde çok bunaldıysam da bir taraftan hep iş aradım. kısmetse ağustos sonu eylül gibi de halen cevap beklediğim bir yer var, %70 oraya gireceğim. yani yapcak bişi illa bulunur. evlilik konusunda ise yaş 25 ama inanın takmıyorum umrumda da değil. etrafımdaki konu komşu uzaylı gözüyle bakıyo bu yüzden ama napim.

işsizlik zor iş olmayınca es bulamakta sacma olur zaten bana yazdınız gibi sizde iş ayrıımı yapmadan bir iş bulun belkı hersey degısır

ya iş konusunda şöle bişi var. iş olsun nolursa olsun mantığıyla bakan insan az. beğenmiyolar. ben de beğenmiyorum ama ailem beni ihtiyacımız olmadığı halde hakettiğimden çok düşük bir maaşla çalışmaya zorladılar beni, gençlikte çalışıyım körelmeyeyimmiş... emzun olalı 5 ay oldu, maksat boş kalmamak. işe hakikaten çok ihtiyacınız varsa küçük çaplı yerlere de başvurun, çapınızın çok altında olan yerlere de. ben mimarlık mezunuyum ama şu an yaptığım teknik ressamlık ve gördüğünüz üzere boş boş oturup kkda tur atmak. burada 3 aydır bulunduğum süre içerisinde çok bunaldıysam da bir taraftan hep iş aradım. kısmetse ağustos sonu eylül gibi de halen cevap beklediğim bir yer var, %70 oraya gireceğim. yani yapcak bişi illa bulunur. evlilik konusunda ise yaş 25 ama inanın takmıyorum umrumda da değil. etrafımdaki konu komşu uzaylı gözüyle bakıyo bu yüzden ama napim.

seni anlayabiliyorum çünkü bende mezun olur olmaz o tarz bir yerde çalıştım.daha doğrusu işimin dışında.sırf maddi anlamda bi gelir elde edip,ailme desdek olayım diye..ama zaman kaybıda oluyor bir yandan ..iş arayanlar tecrübe sorduklarında eğer iş dışındaysa çalıştığımız yer sorun oluyor..rastgele bir işe giremiyorum elim kolum bağlı...mali müşavirlik staj başlatma sınavını kazandım,bir ton para ve emek sarfederek ve başarıyla..staj yeri bulamıyorum..çok çok düşük maaşa katlanmak pahasına hem de...

işsizlik zor iş olmayınca es bulamakta sacma olur zaten bana yazdınız gibi sizde iş ayrıımı yapmadan bir iş bulun belkı hersey degısır

yani yukarda da anlattığım gibi fountaincim,senle benim durumum farklı biraz..ben her işi yapacak durumda değilim.ne yazık ki bu staj olayı elimi kolumu bağlıyor..:sinifsinif:

iş olunca eş de gelir bence en önemmlisi iş.kişinin kenid ayakları üstnde durablmesi en önemlsi o yüzden eşe takılmayn arkdşlar kısmet işi bi zman gelr illa ki olr.

hayırlısı olsun

aminnn ecmain..:Saruboceq:

iş olunca eş de gelir bence en önemmlisi iş.kişinin kenid ayakları üstnde durablmesi en önemlsi o yüzden eşe takılmayn arkdşlar kısmet işi bi zman gelr illa ki olr.

evet ,zaten şuan sadece işe odaklanmış durumdayım...hayırlısıyla bi bulsaydım ve tün işsiz arkadaşlarımmbilmiyorumkismilemafoldumben

aminnn ecmain..:Saruboceq:

evet ,zaten şuan sadece işe odaklanmış durumdayım...hayırlısıyla bi bulsaydım ve tün işsiz arkadaşlarımmbilmiyorumkismilemafoldumben

Merhaba canim

sana ozelden mesaj gonderdim

canini sikma insallah aradigin isi bulursun :Saruboceq:umudunu yetirme sakin kendine iyi bak

ah ah yarama parmak bastiniz..ama hic de yalniz degiliz yani. benim cogu arkadasim ayni durumda. herkes ya is bakiyor, ya da master yapiyor..kimse de evlenme durumu yok. en kotusu sevgilin olup da teknik sebeplerden evlenenemek kavusamamak..ben bi de onu yasiyorum. poff neyse kendi derdime girmeyim. yillar cok cabuk geciyor. her ne kadar kendimi yasli hissetmesem de 30 lara yaklasmak korkutuyor. hayatin belirsizlikleri en cok da yoran... beni en cok endiselendiren cocuk sahibi olmak icin gec kaldigimi hissetmek..aslinda 2-3 yil kendimce tam ideal zamandi ama o bile mumkun olmayacak. ilk cocugumla aramdaki yas farki 30 u bulucak gibi. ikinci cocuk daha da beter. yani onlarla iletisimim, kusak farki vs beni cok dusunduruyor. bilmiyorum..daldan dala atladim iste.. issisiz, evde kaldik...cocuk yapmaya gecikiyoruz ki biz isteyince olcak mi o da belli degil.. ama yine de cok sukur ne diyelim.herseyin bir zamani var..hayirlisi olsun...

ah ah yarama parmak bastiniz..ama hic de yalniz degiliz yani. benim cogu arkadasim ayni durumda. herkes ya is bakiyor, ya da master yapiyor..kimse de evlenme durumu yok. en kotusu sevgilin olup da teknik sebeplerden evlenenemek kavusamamak..ben bi de onu yasiyorum. poff neyse kendi derdime girmeyim. yillar cok cabuk geciyor. her ne kadar kendimi yasli hissetmesem de 30 lara yaklasmak korkutuyor. hayatin belirsizlikleri en cok da yoran... beni en cok endiselendiren cocuk sahibi olmak icin gec kaldigimi hissetmek..aslinda 2-3 yil kendimce tam ideal zamandi ama o bile mumkun olmayacak. ilk cocugumla aramdaki yas farki 30 u bulucak gibi. ikinci cocuk daha da beter. yani onlarla iletisimim, kusak farki vs beni cok dusunduruyor. bilmiyorum..daldan dala atladim iste.. issisiz, evde kaldik...cocuk yapmaya gecikiyoruz ki biz isteyince olcak mi o da belli degil.. ama yine de cok sukur ne diyelim.herseyin bir zamani var..hayirlisi olsun...

evet,teselli herkes veriyor.ben o kurulu cümleleri ezberledim zaten,biliyorum da..fakat daha yapıcı,farklı cümleler arıyor insan..dediğin şeyler doğru..olaya farklı açılardan yaklaşıp çocuk için çok de geç değil diyenler olabilir,evlilik için daha erken diyenler olabilir vs..ama herkes aynı görüş açısına,aynı dıuygulara sahip olamıyor işte..her birimizin haytı farklı akıyor..şuan tabi ki önceliğim iş benim.en azından yerimi belirlemek adına,maddi açıdan zorlanmamak adına..eş olayı bambaşka bir boyur çünkü çaba,uğraş vs..hiç bir çaba onu ortaya çıkaramaz..halihazır da bardağın dolu kısmını,yaşamımızın geri kalanını iyi ve sağlık sorunları geçirmeden yaşamak için görmemiz lazım bu durumda..

merhaba kızlar bende eş iş ve çocuk var 5 yıldır çalışıyordum ama çocuğumun olmasıyla işimden çok fazla soğudum.en son olarak annem beyin kanaması geçirdi ve ameliyat oldu.onuda bırakmak istemedim çünkü tek kızı benim.kızım 13 aylık doğduğundan ben çalışmak istemiyorum diye mırıldanıp durdum şirkette ancak bu kadar dayandı sanırım.annemin hastalığından sonra bana 1 ay ücretsiz izin vermişlerdi.15.günde ilan vermişler benim yerime.

artık bende işi olmayan grubundayım.
iş konusunda tavsiyem daha önce arkadaşların dediği gibi,küçük diyip takılmayın.ben 6 ay sadece yemek parası alarak ve iş yürüyerek giderek çalışmıştım.daha sonra şuan çıkmak üzere olduğum işi ve o işyerinde de eşimi buldum.şuan o işi bırakıyor eşim ve güzel kızımla yoluma devam ediyorum.hepimizin hakkında hayırlısı olsun

Back
X