hem normal doğm hem sezer yan yapan arkadaşlar varmı

anobis

deli kıs :)
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
789
166
323
40
arkadaşlar benim yengem ilk doğumunu normal ikincisini sezeryanle yapmıştı

hamile olduğum için sordum yenge hangisini önerirsin

dediki bilsem ilkinide sezeryan doğururdum hiç alt tarafımı bozdurmazdım.

mahvettiler dikerken dedi bilmiyorumkismile

arkadaşlar sağlık açısından normal doğumu tercih etmek istiyorum ama

ilerisini düşünüyorum açıkcası

ben liseyi sağlık meslek mezunu olarak bitirdim o dönem gittiğimiz sıtajlarda görüyorduk

ebeler çart diye atıyorlardı jileti eyvahedigeldismile

ya sonra özel bölgemiz eski haline dönmeyecek hem lohusalık bunalımı hemde onu aynı anda iyice piskolojisi bozulur mafoldumben

tecrübeli arkadaşlarım sizler neler düşünüyorsunuz beni bilgilendirirseniz sevinirim :asigim:

Son düzenleme:
bilsem ilkinide sezeryan doğururdum hiç alt tarafımı bozdurmazdım dedi herhalde canım?
ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum.bakalım tecrübel,lerden ne cevaplar gelecek.
gerçi şimdiye kadar okuduğum yğrumlardan anladım şu:
HER DOĞUM KENDİNE ÖZEL...
Allah hepimize kolaylık versin...

anne olacaksin canim varsin alt tarafta biraz bozulsun bumu derdin.....jilet atiyolar demisin karnini kesmiyceklermi sanki sezeryan olsan...allah bosuna kadina normal dogum özellligíni vermemis....hem o kadar bozulcagini düsünmüyorum..gerci ben o kadar catladimki alt tarafin degiscegini kafama takmiyorum bile...sen bilirsin karar senin

bilsem ilkinide sezeryan doğururdum hiç alt tarafımı bozdurmazdım dedi herhalde canım?
ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum.bakalım tecrübel,lerden ne cevaplar gelecek.
gerçi şimdiye kadar okuduğum yğrumlardan anladım şu:
HER DOĞUM KENDİNE ÖZEL...
Allah hepimize kolaylık versin...

haklısın cnm öyle demek istemiştim

herşeyi araştırmak istiyorum açıkçası en doğru olanına karar vermek istiyor insan :kedi:

anne olacaksin canim varsin alt tarafta biraz bozulsun bumu derdin.....jilet atiyolar demisin karnini kesmiyceklermi sanki sezeryan olsan...allah bosuna kadina normal dogum özellligíni vermemis....hem o kadar bozulcagini düsünmüyorum..gerci ben o kadar catladimki alt tarafin degiscegini kafama takmiyorum bile...sen bilirsin karar senin

benimde cildim müsait ama inşallah fazla çatlamam

annem normal doğum yapmış,sancıdan öldüm dedi,biz 4.5 kilo doğmuşuz.şu zamanda olsa annem de sezeryan olurmuş.annemin hem göbeği kalmış hem de sonradan miyom çıkmış rahminde.yani normal doğumun sonuçları kişiye göre değişir.sezeryan oldum ben de,kızım 4 kilo,esnek zar ve dar çatılı olduumdan sezeryan oldum,acı eşiğim de düşüktür zaten...normal doğuma elveriyorsa bünyeniz normal doğurun yoksa sezeryan yapıyolar zaten...

benim de bir arkadaşım birinciyi normal, ikinciyi sezeryanla doğurdu.O da sezeryanı tercih ederim diyor ama onun ilk doğumu çok zor olmuş hem kimseyi bilinçsizce yönlendirmemek lazım tabi, en iyisi doktorunuzla karar verin

benimde ne çok merak ettim konular bunlar şimdi annem yanımda bu soruyo ona sordum ve ne alakası var bizler nasıl doğurduk hiç bişi olmadı ne değişme nede bolalma allah onagöre yaratıyo zaten dedi

peki epidural normal yapanlar var mı biliomusunuz acı çekmeden doğum yapmak nasıl bişey. gerçi onda da 4 cm kadar açılması lazım ozamana kadar çekiosun sancıyı

peki epidural normal yapanlar var mı biliomusunuz acı çekmeden doğum yapmak nasıl bişey. gerçi onda da 4 cm kadar açılması lazım ozamana kadar çekiosun sancıyı

kuzenim yapti epiduralle normal dogum. hic bir sey hissetmedigini söyledi.doktoru ikin dedikce sadece ikindi baska hic bir sey hissetmedi ve acikcasi pisman oldu sonrasinda. anneligi hissedemedim dedi.

biz 3 kardesiz benim annem ilk dogumunu sezeryan sonraki 2 dogumuda normal dogum yapmis ve keske ilkide normal dogum olsaydi diyor. cunku dikis izleri 25 yila ragmen hala belirgin ve kilo alip vermede acayip kasinti yapiyormus.

biz 3 kardes normal dogduk saglıklıyız cok sukur
zaten artık esneme yırtılma olmasın dıye vajına esnemeden kesıp cocuk dogsuktan sonra 3-4 dıkıs atıyorlar oda sanırım 15 gun 1 aya kadar gecer dıye dusunuyorum hıc dogum yapmadım tahmınımı soyluyorum
suan 4 aylık gebeyım normal dogum dusunuyorum cunku bırı 4-5 dıkıs ıse öburu 6 kat 10 dıkıs olsa 60 dıkıs yapar buda daha cok acı demektır
ayrıca karın kesıldıgı zaman oradakı kaslarda kesılıyor ve kaslar arası baglantı koptugu ıcın sarkma oluyor normal dogumda toparlanma ve eskı hale donme daha hızlı dıyorlar
zaten cocugun kalpatısları yavaslamıssa vs sezeryana alıyorlar ama hersey normalse cocugun kılosu annenı catısı acılma vs normalse normal dogum yapmak daha kolay ve mantıklı gıbı gelıyor bana ama bılmıyorum hayırlısı olsunkedıler vs 3er 5 er doguruyor bence korkmamak lazım agrı gelırse gelsın 2 ahlar 2 vahlar dogururuuz noolcakkı

biz 3 kardes normal dogduk saglıklıyız cok sukur
zaten artık esneme yırtılma olmasın dıye vajına esnemeden kesıp cocuk dogsuktan sonra 3-4 dıkıs atıyorlar oda sanırım 15 gun 1 aya kadar gecer dıye dusunuyorum hıc dogum yapmadım tahmınımı soyluyorum
suan 4 aylık gebeyım normal dogum dusunuyorum cunku bırı 4-5 dıkıs ıse öburu 6 kat 10 dıkıs olsa 60 dıkıs yapar buda daha cok acı demektır
ayrıca karın kesıldıgı zaman oradakı kaslarda kesılıyor ve kaslar arası baglantı koptugu ıcın sarkma oluyor normal dogumda toparlanma ve eskı hale donme daha hızlı dıyorlar
zaten cocugun kalpatısları yavaslamıssa vs sezeryana alıyorlar ama hersey normalse cocugun kılosu annenı catısı acılma vs normalse normal dogum yapmak daha kolay ve mantıklı gıbı gelıyor bana ama bılmıyorum hayırlısı olsunkedıler vs 3er 5 er doguruyor bence korkmamak lazım agrı gelırse gelsın 2 ahlar 2 vahlar dogururuuz noolcakkı

İşte bu. :lepi:

ben ilk bebeğimi normal doğurdum.şimdi 10 gün sonra inşallah ikinci bebeğimi alıcam kucağıma.iki gebeliğimde de hiç çatlama falan olmadı kesinlikle bünyeyle ilgili bu.ilk doğumum evet zordu ama doğum bu.hem normal hem sezaryan her ikisinin de sıkıntıları var elbet.ayrıca genital bölgemde hiç bir bozulma olmadı bunda doktorun payı büyük kestiği gibi dikti.ikinciyi de normal doğurmak istiyorum inşallah.sonrası çok rahat.
benim görümcem ilk bebeğini normal ikincileri(ikiz)sezaryan doğumla dünyaya getirdi.sezaryan sonrası ben yanındaydım çok çekti.1 hafta boyunca normal doğum gibisi yokmuş diye sayıkladı.ama tabi bu kişiden kişiye değişiyor doktorunuzun önerilerini göz önünde bulundurmalısınız bence....herkese kolay doğumlar...

ilk bebişim normal ikinci sezeryandı.şimdi doğuracak olsam normal doğumu tercih ederim .sezeryanda günlerce çekiyorsun ağrı acı normalde sıkıyorsun dişini bebek çıkana kadar.ondan sonra senden mutlusu huzurlusu olmuyor inan bana sanki doğurmuyor yeniden doğuyorsn.sezeryanda dikişler çok acıyor hareket edemiorsun yara hemen iyileşmiyor narkozdan ayılmak sorun oluyor(kusma ağlama acı sızı vs vs)karnın davul gibi şişiyor gaz çıkarmak olay zaten.normal doğumda o anı yaşamak gibi bi mutluluk daha yoktur emin ol bebeğini hemen görüyor kucağına alıyorsun..... herkese allah hayırlısını nasip etsin sağlıcakla kucaklayın bebişlerinizi...

ilk bebişim normal ikinci sezeryandı.şimdi doğuracak olsam normal doğumu tercih ederim .sezeryanda günlerce çekiyorsun ağrı acı normalde sıkıyorsun dişini bebek çıkana kadar.ondan sonra senden mutlusu huzurlusu olmuyor inan bana sanki doğurmuyor yeniden doğuyorsn.sezeryanda dikişler çok acıyor hareket edemiorsun yara hemen iyileşmiyor narkozdan ayılmak sorun oluyor(kusma ağlama acı sızı vs vs)karnın davul gibi şişiyor gaz çıkarmak olay zaten.normal doğumda o anı yaşamak gibi bi mutluluk daha yoktur emin ol bebeğini hemen görüyor kucağına alıyorsun..... herkese allah hayırlısını nasip etsin sağlıcakla kucaklayın bebişlerinizi...

aynen katiliyorum, normal dogumda ertesi gune baya bi ayaklaniyorken sezeryanda gunleri buluyor.
yani anlamadigim su, biraz bozulsun kukun canim. sonradan iyilesiyor zaten. o halde gogusler sarkmasin diye sut anne bulmak lazim cocuga... hayret ettim dogrusu.
bilmiyorumkismile
ben de allah nasib eder de bir problem cikmazsa, hersey normalse kesinlikle normal dogum istiyorum. hem normal dogumda bebek de daha saglikli oluyor. ne bilim yani...

Back
X