hep aynı şeylerden kavga etmekten yoruldummm:(((

sevgii35

Kuzularım❤️❤️
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2007
1.373
15
683
Diğer
kızlar gecenlerde bi konu acmıştım tayinle ilgili...şimdiyse sorunum bambaska....eşim çocuklarına düşkün hatta abartı boyutunda..çocuklara en ufak sitemimde bağırmamda yada kızmamda acaip sinirlenio,gözü dönüyo resmen adamın...2 cocukla hayat öyle zorki kızımla oğlum arasında 2 yas var.ve gurbetteyim.2 saat bırakabileceğim bi allahın kuluyok.....bunalıyorum 1 haftadır 2side hasta ve kusmukları ilaçları iştahsızlıkları derken gercekten yoruldum...gece uyumazlar yemek yemezler evişleri derken kendime 2 dk ayıramaz oldum üstelik annem rahatsızlandı 3gündür hastande ve ben göremedim uzak bi şehirdeyim 20 saat var aramızda cok korkuttu ama şimdi iyi şükür hala hastanede yatıyo aklım hep onda ve gerginim haliyle...bugünde sofrada kıza yedirdim kustu ve eşim resmen kükredi ya şok oldum...sen beceremiyosun yedirmeyi hep kusturuyosun ben yediricem çocuk bakmayıda bilmezsin zaten...vs neyse dedim sus sevgi...bana çok acıdırki çocuklarında senin gibi olmasını mı istiyosun senin gibi kilolu mu olsunlar dedi....başımdan aşagı kaynar su döküldü.daha öncede defalarca kez söylemiştir bunu..evlenmeden önce balıketliydim hafif sonra iki ardarda doğum daha biirinin kilosunu vermeden diğerine hamile kaldım ve haliyle..kusmuğunu temizliyom b bi yandanda oruçluyum iftar yapamamaışım emziriyodum ramazanda tutamadım şimdi tutuyorum...ev temizledim tümgün...neyse oğlana yediriyim dedim bagırdı yemicem diye dedim allahın cezaları!.....ağzımdan çıktı hakim olamadım normalde söylemediğim bişeydir bikaçkez daha söylemiştim uzun zaman önce yine tartışmıştık ama istemdışıydı öyle sinirlendimki...eşimde söyleniyo hala.tabi bu lafımı duyunca delirdi telefona sarıldı durdedi bi anneme anlatayım..dedim anlatırsan giderim bu evden.ne bu küçük çocuklar gibi...aradı annesini dedi daha yemek yememişim sevgi çocuklara allahın cezaları dedi..vs..ama ben şaşırmadım daha öncede defalarca kez yemin etmesine bidaha yapmıcam demesine rağmen arayıp şikayet etmişti...öyle bozuldumki eltimlerle beraber oturyolar tabi oda her tartışmamızı duyuyo defalarca kez yapma dedim ama en ufak şeyde annesine şikayet ediyo.kv dede hep oğlunu tutuyo demiyo kıza böyle yapma cahillik etmiş..çok bozuluyorum ya..
şimdi oğlumuda alıp markete gitti.çok cnm sıkıldı.bazen ayrılmak istiyrm ama çok gec kaldım sanırım 2 çoocukla
sizce ben ne yapmalıyım artık kafam almıyo çözüm üretemiyrm hep yeminler canım cicim en ufak şeyde kilolusun çocuk bakamazsın falan...gururum kırılıyo güvenim kalmıyo kendime:5:

kızlar gecenlerde bi konu acmıştım tayinle ilgili...şimdiyse sorunum bambaska....eşim çocuklarına düşkün hatta abartı boyutunda..çocuklara en ufak sitemimde bağırmamda yada kızmamda acaip sinirlenio,gözü dönüyo resmen adamın...2 cocukla hayat öyle zorki kızımla oğlum arasında 2 yas var.ve gurbetteyim.2 saat bırakabileceğim bi allahın kuluyok.....bunalıyorum 1 haftadır 2side hasta ve kusmukları ilaçları iştahsızlıkları derken gercekten yoruldum...gece uyumazlar yemek yemezler evişleri derken kendime 2 dk ayıramaz oldum üstelik annem rahatsızlandı 3gündür hastande ve ben göremedim uzak bi şehirdeyim 20 saat var aramızda cok korkuttu ama şimdi iyi şükür hala hastanede yatıyo aklım hep onda ve gerginim haliyle...bugünde sofrada kıza yedirdim kustu ve eşim resmen kükredi ya şok oldum...sen beceremiyosun yedirmeyi hep kusturuyosun ben yediricem çocuk bakmayıda bilmezsin zaten...vs neyse dedim sus sevgi...bana çok acıdırki çocuklarında senin gibi olmasını mı istiyosun senin gibi kilolu mu olsunlar dedi....başımdan aşagı kaynar su döküldü.daha öncede defalarca kez söylemiştir bunu..evlenmeden önce balıketliydim hafif sonra iki ardarda doğum daha biirinin kilosunu vermeden diğerine hamile kaldım ve haliyle..kusmuğunu temizliyom b bi yandanda oruçluyum iftar yapamamaışım emziriyodum ramazanda tutamadım şimdi tutuyorum...ev temizledim tümgün...neyse oğlana yediriyim dedim bagırdı yemicem diye dedim allahın cezaları!.....ağzımdan çıktı hakim olamadım normalde söylemediğim bişeydir bikaçkez daha söylemiştim uzun zaman önce yine tartışmıştık ama istemdışıydı öyle sinirlendimki...eşimde söyleniyo hala.tabi bu lafımı duyunca delirdi telefona sarıldı durdedi bi anneme anlatayım..dedim anlatırsan giderim bu evden.ne bu küçük çocuklar gibi...aradı annesini dedi daha yemek yememişim sevgi çocuklara allahın cezaları dedi..vs..ama ben şaşırmadım daha öncede defalarca kez yemin etmesine bidaha yapmıcam demesine rağmen arayıp şikayet etmişti...öyle bozuldumki eltimlerle beraber oturyolar tabi oda her tartışmamızı duyuyo defalarca kez yapma dedim ama en ufak şeyde annesine şikayet ediyo.kv dede hep oğlunu tutuyo demiyo kıza böyle yapma cahillik etmiş..çok bozuluyorum ya..
şimdi oğlumuda alıp markete gitti.çok cnm sıkıldı.bazen ayrılmak istiyrm ama çok gec kaldım sanırım 2 çoocukla
sizce ben ne yapmalıyım artık kafam almıyo çözüm üretemiyrm hep yeminler canım cicim en ufak şeyde kilolusun çocuk bakamazsın falan...gururum kırılıyo güvenim kalmıyo kendime:5:

Çok üzüldüm ve eşinize çok kızdım bir süre ayrı kalmak iyi gelebilir belki biraz zaten anneniz hastaymış alın çocuklarınızı ya da bırakabiliyorsanız birini bırakın annesiyle baksınlar çok biliyorlar çünkü her şeyi siz annenizin yanına gidin söyleyin de artık dayanamıyorum düşünüp kafamı toplamak istiyorum dönünce de bakarız ne olacak diye bir gözü korksun belki biraz toparlar bu arada o size şişman dediğinde siz de onun kendisini rahatsız eden özelliklerini vurgulayın ben de seni böyle üzmesini biliyorum ama yapmıyorum sen de yapma diyerek anlatın bilemedim çok zor gerçekten, hakkınızda hayırlısı siz kendinize olan güveninizi koruyun onun sözleriyle hiç kendinizi üzmeyin insan kendi kıymetini bilmezse başkası hiç kıymet vermiyor inanın

Siz 3 çocuk annesi olmuşsunuz..

2 çocuk babasının evde olan her olayı,''seni anneme söyliiiiiiiiicem'' diye şımarık çocuklar gibi şikayet etmesi hem garibime hem de komiğime gitti hem de gerçekten yerinize koydum kendimi ve çok üzüldüm..

Empati yapıyorum;
eşimin beni böyle tehtit etmesi ve annesini arayıp şikayet etmesi,her ne kadar gözümde canlandırmaya çalıştığımda komik gelse de,sinir bozucu da..

Peki ben bunu takar mıydım,kayınvalideme şikayet ediyor diye...
eee nolacak kadın gelip dövecek mi beni? ya da ''hıııııııı yapma bakim bi dahaaa kızıyorum bak'' falan mı diyecek..
(takmam bir kere koca adamın yapacağı iş değil,gözümde ufacık kalır,bunu da söylerim..o karısının gözünde ne olduğunu düşünsün artık)

Siz neden çekiniyorunuz ki bundan,kendi ne kadar komik duruma düşüyor aslında bunu bilmeli,bence bunu bildirin..
Siz kendinizi ne kadar az beğenir,ne kadar az severseniz o kadar ezecektir.

Kilolarınızdan SİZ şikayetçiyseniz,diyet yapıp kilo vermeye çalışın,kendinizi hem daha sağlıklı,hem daha mutlu hem de daha özgüvenli hissedersiniz.
Ama eşinizin karşısında ne kadar ezik olursanız o kadar ezecektir..

Annelik gercekten cok zor. Babalar alir iki dk sever birakir. Geri kalan herseyi ANNE üstlenir , ki bu nedenle "Cennet analarin ayaklari altindadir"...
Birde gecerler insanin onune bidi bidi konusurlar.Aksama kadar cocuga bakarsin,temizlik,yemek yaparsin, seninde dedigin gibi kendine ayiracak bes dakikan olmaz bazen.
Demezler mi sonra "ne yapiyorsun ki sanki aksama kadar evdesin oh".. Bir arkadasimdan biliyorum bunlari.

bebelerine dedigin seyi isteyerekmi dedin sanki?Tabiki hayir.Bazen oyle bir an geliyor ki,istemedigimiz seyler olabiliyor.
Sikayet ne is yani. Korkacakmisin ki annesinden,oylemi dusunuyor?Ezdirme kendini lütfen.Ne sen ne anan benim kadar sevemezde,dusunemezde cocuklarimi de!!!
Cok sinirlendim
:ssz:

ah canim benim gercekten cok uzuldum, bir kadin icin en kabullenemez sey gururunun kirilmaisidir. 2 sene olmus dogum yapali ustelik ust uste o kadar kolay degil kilo vermek ama bence ilk ise burdan basla kendine olan guvenin gelir ve basarirsinda inaniyorum. Esine gelince can cikar huy cikmaz derler ya ben artik o soze inaniyorum belki biraz degistirebiliyoruz biz kadinlar ama tamamen cok zor. Guzel dusun guzel seyler olsun hayatinda insallah.

Benimde 2 yaş aralığıyla 2 evladım var insanı delirttikleri zaman agızdan herşey çıkabiliyor doğal olarak ki bazen kendimi bagırırken tanıyamıyorum.. Eşim çocuk bakımında ne destek oldu ne köstek oldu şimdiye kadar ama sizin durumunuzda olsaydım kustuğunda ya da çiş, kaka dediğinde babaya devrederdim ben anlamıyorum canım sen bi bakıver falan derdim.. Allah Yardımcınız Olsun..

herşeyi geçtim sinirle olmuştur bilmemne ama bu anneyi şikayeti tam cinnet sebebi haklısın...
ne o öyle çocuk gibi annesine şikayetler fln...

valla yanlış anlama ama senin kocan tam sopalık olmuş arkadaş...

ne demek annesini arayıp durmadan seni şikayet etmek..sinir oldum resmen ya..

valla olmadı ağır konuş biraz sen çocukmusun şu yaptığın tavra bak,zeka yaşın kaç sesin,çok biliyorsan al çocukları 2 günde kendin bak felan filan valla ben dayanamam sayardımda sayardım..

benim kocam yanımda annesini arayıp beni şikayet edicek valla yedirirdim o telefonu ona:kkk::kkk:

yorum yapan herkese teşekkür ederim..cocuklardan fırsat bulup cevaplayamadım ama yorumlarınızı okuyorum merakla.cocukları yatırıp cevaplıcam..desteğiniz için saolun

Kocanız 'empati' yeteneğinden tamamen mahrum. Hiçbir anne çocuğuna gönülden
kötü söz söylemez. Ama anneler de insan ve bazen onlardan beklenenler, onların
yapabileceklerini aşıyor. Öyle olunca da aslında bu tür tepkiler verebiliyorlar.

Biliyorum kendinize vakit ayıramıyorsunuz ama karı-koca olarak sizlere Doğan
Cüceloğlu'nun kitap ve yazılarını okumanızı öneriyorum. Bir de tabi ki Üstün Dökmen'in
Küçük Şeyler serisi... Bu kitaplar eşinizin empati yeteneği kazanmasına, sizin de
stres altında bile kırıcı olmamanıza vesile olacaktır diye umut ediyorum.

Yatmadan önce yarım saatlik okuma bile çok şey kazandırır emin olun.

eşiniz sanırım tam bir ana kuzusu. sizin yerinde olsam hiç bir şeyi kafama takmadan çocuklarınızın sağlığı yerine gelince kendime çeki düzen veririm ve kilo vermeye başlarım ve kendime bakarım.o zaman kendinize güveniniz gelir ve eşiniz o zaman sizin peşinizden koşmaya başlar. hemen hemen herkadın aynı yollardan geçiyor.çocuklar olunca kendini unutuyor, kilo almaya başlıyor sanki sadece çocukları varmış gibi kendini unutuyor. kendinizi toparlayın ve eşinizi takmayın sizin kendinize güvendiğinizi görünce o da kendini değişterecektir buna emin olun

Back
X