• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep başkasının başına gelir sanırdım...

bu gün benim doğum günüm.... 2 gün sonra da evlilik yıl dönümümüz... 1 yıl olacak allah nasip ederse....
Evllilik yıl dönümümüzde eşime hediye olarak hep allah nasip etse de kırmızı çizgiyi göstersem diye umuyordum hayat.......................

Son düzenleme:
Canım bu durumda en önemli şeyin stresten uzak durmak ve moral olduğunu yaşayarak gördüm...Benimde olmuyordu ....bende yumurtlama sorunu vardı ...5 ay tedavi gördüm iki aşılama oldu olmadı..sonunda çok yıprandım ilaçlardan ara vermek istedim ..eşimede söyledim...boşver gitsin dedi...sen ne zaman iyi olursan o zaman devam ederiz ..Bir ay derken iki ay üç ay ara verdim...bu arada tabi hormonlardan kurtuldum yaa biraz rahatladım..üçüncü ayın sonunda tam gidecektim adetimi bekliyordum ki hamile kalmışım ...şu an 5 aylık...şunu söyliyim hiç sorunu olmadığı halde psikolojilerini bozdukları için çocuk sahibi olamayan çiftler var...hiç olmayacakmış gibi davranın..biz böylede yaşarız deyin rahatlatın kendinizi...biz öyle yaptık...

canım sakın üzülme ve eşinide üzme ben kardeşim de birebir yaşadım o olayı degerler sıfır dendi binde bir umut belki tüp bebek dendi çok cüzüldüler anlatılamaz tarifsiz di.birde gelinimizede yumurta tembelligi denmişti ..2 ayrı doktor bu olaydan 5 ay sonra da gelinimiz hamile kaldı hepimiz şok olduk doktor bile canım herşeyi mevlam bilir sen hiç kalnbini körleştirme inan bende inanıyorum olacak ve burdaki iş arkadaşımın eşi içinde aynıydı sonuçlar tüp bebek dendi 4 yıllık evli imkansızlıktan yaptırmamış ama geçen hafta ögrendi 3 haftalık hamile normal yoldan yani olumsuz düşünme hiçbir zaman olacak daha ca çok erken

canım inancını yitirme Allah büyüktür ,evli değilim bu konuları bilmiyorum ama bir tanıdığımızın da bebeği olmuyordu eşinin spermi 0 mış küçükken geçirdiği hastalıktan dolayı ,sonra eşine sürekli keçi boynuzu pekmezi yedirmişler kullanma miktarını bilmiyorum ,kaç yıl aradan sonra bir kızları var maşallah ,inşl rabbim sanada hayırlı bir evlat nasip eder

Allah herseye kadirdir derler ya iste buna yurekten inan biri olarak sakin derim umitsizlige kapilma bu durumda iki tanidigimiz vardi.Biri Turkiye de digeri Ingilterede simdi Ingilterede olanla cocuklarimiz ayni krese gidiyor kizimdan 7ay kucuk oglu var.Olmaz olmaz imkansizin imkansizi demislerdi simdi krese gidiyor evladi sizler gibi cok isteyen bu kadar birbirine sevgi duyan bir aileye elbet bir mucize yollar buyuk Allahim bu aradaki Turkiyede ki tanidigimizin 2yaslarinda bir kizi var mucize bebek bu cocuklar bence tum kalbinle inan bebek haberini bu satirlarda okuyacagimizi hissettim sanki...

Dün çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Hep bir başkasının başına gelir sanırdım hep bize uzak sanırdım ama başıma geldi işte rabbimin ne göstereceğini bilemeyiz.
Ben 1 yıllık evliyim pko rahatsızlığım nedeniyle tedavi görüyorum ama çok şükür tahlillerim herşeyim normal sadece adet düzensizliği vardı bende. Artık bir yıl olduğu için doktorum tedaviye başlayalım dedi ve yumurta uyarıcı haplara başlayacaktık çatlatma iğneleri vs. Ama eşimdende sperm testi istedi. Ben tahlillerde eşimde sorun olsa da önemli bişey olmaz diye düşünüyordum belki sperm sayısı falan az olur diye düşündüm eşim ise görür de bakarsın aşkım sorun kesin bende dedi ben susturdum. Hayır bitanem öyle konuşma olur mu öyle şey. Sende çıkmasın yine bende olsun benim problemim kolay çözülür erkek olduğun için seninki uğraştırıcı olur tedavi şansız çok az yine sende olmasın dedim. Dün eşim sperm testi verdi 2 saat beklemek benim için ölümdü. Ve sonucumuzu aldık evet kağıda baktım şok oldum olamaz nasıl yani herşey kocaman bir "0".... Allahım şaka mı bu... burada değer yazması lazım nasıl yani 0 olur diyorum.
sperm sayısı 0 sperm hareketi 0 sperm hızı 0.... şaka gibi ya.... Sorun bende sanırken meğer en büyük sorun eşimdeymiş. Yıkıldık eşim çok üzüldü. Yavrum hala da üzülüyor elimden geldikçe destek olmaya çalışıyorum. bugünde dopler verdiler renkli eşim çekildi çok şükür varikosel falan çıkmadı. tahlilleri de normal. En azından o biraz içime su serpti.Ama sperm yok 0.....
kendi doktoruma gösterdim dayanamadım ağladım. Sorun bende sanırken eşimde çıktı asıl dedim tutamadım kendimi hıçkırıklara boğuldum doktorun ve asistanın yanında. Allahıma şükürler olsun ona inancım sonsuz bu da bizim sınavımız ondan gelen herşeye razıyım. o ne verirse versin.... Ama işte hiç ummuyordum eşimden beklemiyordum.... Allahım sen kimseyi çaresiz bırakma....
Canım ailem yanımda değil annem uzakta üzülüyor ben burada elin memleketinde. eşime tenbihledim kimseyle paylaşma psikolojimi düşün nolur diye. daha bir yıllık evliyiz kimsenin bişey bilmesine ihtiyacımız yok. çok ileride duysunlar. tüp bebeğe girişirsek öğrensinler. Ama şimdi üvey kaynanamı ve eltimi sevindirmeyelim nolur dedim. Onlar kına yakarlar biliyorum. Öyle üzgünüm ki.
Eşime nasıl destek olacağımı şaşırdım. o demek ben demek bunun ayrısı gayrısı yok. Rabbim nasip ederse ikimize edecek etmezse ikimize de etmeyecek.
Doktorum çok iyi bir doktor bulmanız lazım belki eşinden canlı sperm bulabilirler dedi şansınız çok az dedi. Öyle kötü oldumki ağlarken eşim odaya girdi beni gördü hiç bişey yapamadım o da bişey diyemedi. Kıyamam ben ona öyle üzüldü ki çocuğumuz olmayacak diyor. ben biliyordum içime doğdu dedi. Doktorum ilaç verdi bir de arı poleni mesir macunu fındık fıstık ye gel 20 gün sonra tekrarlayalım testi dedi. Allhım nolur biraz değer çıksın umut olsun bize de... Öyle zor süreçler ki ne yapacağımı bilemiyorum kestiremiyorum. Çaresiz hissediyorum kendimi. Tüp bebek nerde yaptırmak lazım en iyi neresi. maliyetler nedir hiç bişey bilmiyorum. Allahım zor da olsa tüp bebekle bir tane verir mi acaba... biz ömür boyu çocuk yüzüne hasret mi olucaz. Dün misafirimiz geldi akşama onları iptal etmek istemedim yine de moralli oldum hep minik bebeklerinden bahsettiler allah size de versin dediler yokluğunu aratmasın dediler eşimle ben birbirimize baktık.... Bilemezdiler ki yaramıza bastılar.... Allahım herkese derman versin bu da bizim derdimiz dermansız bırakmasın... Nolur akıl verin tavsiye verin moral verin çok yanlızım kimseyle paylaşamam şuan annem biliyor bir tek. ben hala konduramıyorum hala olayın ciddiyetini yaşayamıyorum

bende 1 senelik evliyken azosperm sorununu öğrenmiştik.. 3.denemede oglumu kucagıma aldım.. ama benim hikayem iyi değil.. Bahcecei kliniğinde oldu bütün işlemler.. Oglum 17 aylık suanda
Allah kolaylık versin yolunuz cok uzun ve zor sabrınızı yitirmeyin

eşin ve senin için yürekten dua edicem canım...

daha yaşınız genç tedavi süreci için vaktiniz var...

sakın moralinizi bozmayın...hayata kaldığınız yerden devam edin...

zor olacak ama bunu düşünmemeye çalışın...

inanıyorum ki en kısa sürede bebeğiniz size sürpriz yapacak...

Okurken ağladım seninle oturup konuşmuş kadar yakın hissettim...Lütfen moralini bişeye bozma ve herşeyi pozitif olumlu düşün olumlu olsun senin eşine sürekli destek vermen gerektiği için asla gücünü çaresizlikle tüketme...Herşeyin çaresi var tıp çok ilerledi amma 1 sene amma 5 sene amma normal doğum amma
tüp bebek allah herşeyi bilir görür duyar sınar kullarını...Ve yürekten inanıyorum konunu takip edecem ve göreceğim burdan BEN MUCİZENİN TA KENDİSİYİM DİYECEĞİNİ...Yanındayız hepimiz ..:70:

canım benim hiç moralini bozma şimdi asıl moralini yüksek tutma zamanı.. eşin için daha zordur durum.düşünsene kendini suçluyodur. o yüzden onun yanında ol sen moralini yüksek tutarsan ona destek olabilirsin. ne imkansız denenler doğurdu. şunu asla unutma Allah dilerse dilediğini yoktan varedendir. o yüzden eğer kaderinizde çocuk sahibi olmak varsa mutlaka zamanı vardır sıfır mıfır isterse -0 olsun hiç yıpratma kendini. yaşamayınca düşünmek zor olabilir ama bide şöyle düşün o çok istediğin şey gerçek oldu ve bir çocuğunuz oldu. Allah korusun o çocuk ömrün boyunca size cefa etti, kötü şeyler yaptı artık hayattan bezdiniz ve dedinki "lanet olsun seni doğurduğum güne. keşke doğurmasaydım". böyle bi durumda var. o yüzden biz bilmeyiz Allah bilir. geleceği ve gaybı bilen yalnız odur. o bişey veriyosa sebebi vardır. bazen bize hayır görünen şeyler şer, şer gibi görünen şeyler de aslında bizim için hayırlı olabilir. bunu yüce Allah buyuruyor. yada bu bir sınavdır sizin için siz sabrederek ahiretinizi kazanıyorsunuz. Allahın rahmeti ve selamı üzerinize olsun Allah yar ve yardımcınız olsun..

Okurken ağladım seninle oturup konuşmuş kadar yakın hissettim...Lütfen moralini bişeye bozma ve herşeyi pozitif olumlu düşün olumlu olsun senin eşine sürekli destek vermen gerektiği için asla gücünü çaresizlikle tüketme...Herşeyin çaresi var tıp çok ilerledi amma 1 sene amma 5 sene amma normal doğum amma
tüp bebek allah herşeyi bilir görür duyar sınar kullarını...Ve yürekten inanıyorum konunu takip edecem ve göreceğim burdan BEN MUCİZENİN TA KENDİSİYİM DİYECEĞİNİ...Yanındayız hepimiz ..:70:

canım içtenliğin için saol o kadar mutlu oldum ki... çok zor süreçler inan neşemi kaybettim şükrediyorum ama böyle ne bileyim içimdeki çocuk öldü sanki kimseyle canım görüşmek istemiyor herkesten uzaklaşmak istiyorum bu aralar. kafaya takmıyorum gibi görünsemde hep içimde demek ki çünkü yüzüm gülmüyor bu ara. Allahım inşallah maddi manevi fazla zarara uğratmadan bizi çok yormadan verir mucizemizi. Duaların için çok teşekkür ederim inşallah dediğin gibi bir başlık açmayı nasip eder rabbbim bana ve benim gibi olanlara. Çok zor gerçekten ...

canım benim hiç moralini bozma şimdi asıl moralini yüksek tutma zamanı.. eşin için daha zordur durum.düşünsene kendini suçluyodur. o yüzden onun yanında ol sen moralini yüksek tutarsan ona destek olabilirsin. ne imkansız denenler doğurdu. şunu asla unutma Allah dilerse dilediğini yoktan varedendir. o yüzden eğer kaderinizde çocuk sahibi olmak varsa mutlaka zamanı vardır sıfır mıfır isterse -0 olsun hiç yıpratma kendini. yaşamayınca düşünmek zor olabilir ama bide şöyle düşün o çok istediğin şey gerçek oldu ve bir çocuğunuz oldu. Allah korusun o çocuk ömrün boyunca size cefa etti, kötü şeyler yaptı artık hayattan bezdiniz ve dedinki "lanet olsun seni doğurduğum güne. keşke doğurmasaydım". böyle bi durumda var. o yüzden biz bilmeyiz Allah bilir. geleceği ve gaybı bilen yalnız odur. o bişey veriyosa sebebi vardır. bazen bize hayır görünen şeyler şer, şer gibi görünen şeyler de aslında bizim için hayırlı olabilir. bunu yüce Allah buyuruyor. yada bu bir sınavdır sizin için siz sabrederek ahiretinizi kazanıyorsunuz. Allahın rahmeti ve selamı üzerinize olsun Allah yar ve yardımcınız olsun..

Allah razı olsun canım. Evet diyorum ki bazen çok istedim diye rabbim verdi bu sefer de allah göstermesin engelli olsa ne bileyim sağlıklı olmasa naparım keşke olmasamıydı diyeceğim.... O yüzden ne gelirse rabbim ondan gelen herşeye varım ona teslimim diyorum ama içim coşmuyor arkadaşım noldu bana bilmiyorum 22 temmuz dopum günüm 24 temmuz evlilik yıl dönümümdü. Eşimin rahatsızlığını öğrenince ne doğumgünümden anladım ne de yıl dönümümden. ama şükürler olsun buna da allah eşime can sağlığı versin beni onsuz bırakmasın.
Bilmiyorum ya bizi nelerin beklediğini bilemiyorum. Yanlızım ailem yanımda değil... derdimi kimseye diyemiyorum ahhh ahhh...

eşin ve senin için yürekten dua edicem canım...

daha yaşınız genç tedavi süreci için vaktiniz var...

sakın moralinizi bozmayın...hayata kaldığınız yerden devam edin...

zor olacak ama bunu düşünmemeye çalışın...

inanıyorum ki en kısa sürede bebeğiniz size sürpriz yapacak...

gerçekten buna inanıyor musun :43:
inşallah

Allah razı olsun canım. Evet diyorum ki bazen çok istedim diye rabbim verdi bu sefer de allah göstermesin engelli olsa ne bileyim sağlıklı olmasa naparım keşke olmasamıydı diyeceğim.... O yüzden ne gelirse rabbim ondan gelen herşeye varım ona teslimim diyorum ama içim coşmuyor arkadaşım noldu bana bilmiyorum 22 temmuz dopum günüm 24 temmuz evlilik yıl dönümümdü. Eşimin rahatsızlığını öğrenince ne doğumgünümden anladım ne de yıl dönümümden. ama şükürler olsun buna da allah eşime can sağlığı versin beni onsuz bırakmasın.
Bilmiyorum ya bizi nelerin beklediğini bilemiyorum. Yanlızım ailem yanımda değil... derdimi kimseye diyemiyorum ahhh ahhh...

bitanem kesinlikle çok zor bi durum ama insanın başına daha kötüsü gelince önceki derdim hiçbişiymiş diyor.. sakın ümitsizliğe düşme ve dediğin gibi Allah sana ve eşine can sağlığı versin siz ikiniz bir arada oldukça hala ümit var demektir Allah sizi birbirinize bağışlasın canım önemli olan o..bol bol dua et yılmadan çünkü Allah duasında ısrar edeni sever ama tabi hayırlısı olması için..hepsi geçicek inşallah hayat çok kısa buna tamamen takılıp güzel olan evliliğinide mahvetme canım Eşine hep destek çık ve stresten uzak hoşlandığınız şeyleri yapın..unutma stres herşeyi daha kötü yapıyor..çocuk açısından da ..Allaha emanet ol..

bitanem kesinlikle çok zor bi durum ama insanın başına daha kötüsü gelince önceki derdim hiçbişiymiş diyor.. sakın ümitsizliğe düşme ve dediğin gibi Allah sana ve eşine can sağlığı versin siz ikiniz bir arada oldukça hala ümit var demektir Allah sizi birbirinize bağışlasın canım önemli olan o..bol bol dua et yılmadan çünkü Allah duasında ısrar edeni sever ama tabi hayırlısı olması için..hepsi geçicek inşallah hayat çok kısa buna tamamen takılıp güzel olan evliliğinide mahvetme canım Eşine hep destek çık ve stresten uzak hoşlandığınız şeyleri yapın..unutma stres herşeyi daha kötü yapıyor..çocuk açısından da ..Allaha emanet ol..

evet stresin insana neler yapabildiğini çok iyi gördük yaşadık eşimle.
eşim evlendikten bir kaç ay sonra kalp ağrısı şikayetleri olduğunu söyleyip duruyordu sancı giriyor falan diye. doktora gittik aort damarında genişleme var dediler tomografi istediler kesinlik için sonra hayır herşey normal genişlik yok dediler. eşim bu pazar kahvaltı yaparken kalbini tutuyor bi kaç kere iğne batması gibi ağrı saplandığını söylüyor şekilden şekile girdi tabi ben ne yapacağımı şaşırdım kalp krizimi acaba diye. dün yine doktora gittik tüm tetkikler yapıldı zaten yapılmadan önce de doktor demişti ne kadar kalp gibi görünse de kalp değil şikayet dedi.
ve sonuç: stres yapıyor bu ağrıyı psikolojik olabilir sıkıntı ettiğin bişeyler mi var dedi. nasıl olmaz ki?
Ailesel faktörler, iş yerindeki sıkıntıları bir de üstüne kendi rahatızlığını duyunca daha kötü oldu demek ki herşey. Çok şükür kalbinde sıkıntı yok ya. Bir an düşündüm eşimin canından önemli ne olabilir ki hiç tatmadığım sevgisini bilmediğim bebek beni bu kadar üzmemeli.

bu ara çok agresifim ama bahane arıyorum sanki eşimle tartışmaya sanırım içimde yaşadığım için ona destek oluyorum ama benim içim ne kadar iyi? bana kim destek veriyor? eşim de bana destek verse... ben ona moral veriyorum bak öyle bak böyle diyorum ama o sadece dinliyor o da bana azıcık moral verse.
Herhalde beni çok moralli zannediyor kafama hiç takmıyorum zannediyor öyle konuşuyorum ki onunla... ama öyle değil işte....
dinlemesin o da yorum yapsın farkındayım yıkıldı çok üzgün ama ben de içimde yaşıyorum

önemli olan tek yürek olmak bu konuda. eğer sizi gereksiz sıkıntı strese sokacaksa söylemeyiverin eltnize ona buna tedavinize bakın güçlü olmaya çalışın bu aralar benimde sıkıntım bu benimki benden kaynaklanıo kistim var ameliyatta oldum ama eşim ona rağman belki benden olmuyodur bana güç vermeye çalışıo olmazsa bile ne yapalım böyle yaşarız diyor tabi herkes bi yavru istio hayalimiz o ama bi yandan baktım ki ben ruh sağlığımı kaybetmeye başladım önce aklımızı başımıza toplamalıyız eğer kendimizi bırakırsak bu yolda yürüyecek kuvvetimiz kalmaz allah yardımcın olsun allah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın sana kendime ve bizim gibilere kuvvet diliyorum

önemli olan tek yürek olmak bu konuda. eğer sizi gereksiz sıkıntı strese sokacaksa söylemeyiverin eltnize ona buna tedavinize bakın güçlü olmaya çalışın bu aralar benimde sıkıntım bu benimki benden kaynaklanıo kistim var ameliyatta oldum ama eşim ona rağman belki benden olmuyodur bana güç vermeye çalışıo olmazsa bile ne yapalım böyle yaşarız diyor tabi herkes bi yavru istio hayalimiz o ama bi yandan baktım ki ben ruh sağlığımı kaybetmeye başladım önce aklımızı başımıza toplamalıyız eğer kendimizi bırakırsak bu yolda yürüyecek kuvvetimiz kalmaz allah yardımcın olsun allah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın sana kendime ve bizim gibilere kuvvet diliyorum

rabbim sizn de hakkınızda hayırlısını versin inşallah kadında olunca çaresi aha kolay oluyor üzülme biraz daha kolay durumunuz bizden.

Back
X