Hep Bir Takıntı Vesvese İçindeyim

Turk kizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2017
189
82
13
29
Kızlar ben çok takıntılı biriyim.Hemen her şeyden vesvese ederim.Mesela ölüm korkusu içimi sarar,kapıyı yatmadan önce kilitlerim.İnsanlara bile güvenim yok.Bir sevgilim olsaydı hemen her şeyden şüphe ederdim.Bu inancıma da etki ediyor.Hatta sırf bu yüzden namaz kılmayı bıraktım.Çünkü şüpheler,takıntılar din dahil her yerde etkisini gösteriyor.Hayatı zindan ediyorum kendime.Bu zaman zaman uykularıma da tesir ediyor.Kaç defa psikiyatriye gittim bana obs..kompulsif teşhisi kondu.Verdikleri haplar aşırı uyutuyor bu da benim günlük hayatıma zarar veriyor.Benim durumumda olan var mı tedavi olan var mı?Doktora gideceğim ama önce sizin görüşlerinizi almak istedim.Bu arada 4 sayısına takmış durumdayım her şeyi 4 kere alacağım vs.

uyku yapmaz antidepresan hemen yan etkileri geçmez başta biraz rahatsız eder biraz sabır lazım ilaçları içerken...anlattıklarınızın hepsi bendede var çekilir gibi değil hiç beklemeden gidin doktora ne derse aynen uygulayın ve en önemlisi terapiye gidin sadece ilaçla geçmiyor geçsede ilacı bırakınca tekrarlıyor ben yaşadım oyüzden biliyorum...geçmiş olsun

Size yazacak cok seyım olurdu ama dını konular yasak.
Tek tavsıyem güzelce abdest alıp tövbe edın 5 vakıt namaza tekrar başlayın. Allah’ın emirini yerınde getırdıgınız ıcın sukredın dua edın.
Rahatlarsınız ıns.
Sonra vesveselerden kurtulmuş olduğunuzu goreceksınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhaba... Öncelikle güven konusu tüm tepkilere etki ediyor olabilir. Çocukluğunuzda en güvendiğiniz kişiyle alakalı bir sorun yaşadınız mı? Veya 5-6 yaşlarında anne-babanızın özel zamanına denk geldiniz mi? Ergenlik döneminde beğenilmeme veya sevgiliniz tarafından aldatıldınız mı? İlk olarak bu sorulara cevap arayalım.
Takıntılarınız ruh halinizin kötü olduğu zamanda yoğunlaşıyor olabilir.. Öncelikle kendinizde güvenden ve etrafınızdakilere karşı güvenden başlayın. Başlı başına güvensizlik duyduğunuzda kapı kilitleme ölüm gibi olumsuzluklarla karşılaşıyorsunuz. Bunu ben de yaşadım. Ve burada başlayan şey inançtır. Allah'ı, tabiatı, insanları anlamaya çalıştığınızda emin olun tüm sorularınıza cevap alacaksınız.
Kendinizdeki gücü ve potansiyeli keşfedin. İnsanların düşünceleri zaman içerisinde tekamüle uğrar. Okumak ve bilginize bilgi katmak size iyi gelecektir.
Doktora başvurmadan önce konulan teşhisin (OBP) nin ne olduğunu araştırın. Haplar, kimyasal her şey beyin nöronlarının çalışmasını zaman içerisinde farklılaştırır. İnsan beyni haplardan daha üstündür unutmayın. Çocukluğumdan itibaren söylediğiniz her şeyi ben de yaşadım. OBP nin üstesinden geldim. Ve insanlara tümüyle güvenmenin salaklık olduğunu fark ettim. Bazı insanlara güveniriz ve bazılarına güvenmeyiz. Bunu kabullenmekle başlayın lütfen... İlk olarak kendinize güvenin, Allahın varlığına odaklanın kaderi anlayın ve cihad edin. (çaba gösterin) :)

4 yaşında annem öldü sevgilim aldattı mı bilmiyorum ama beni kullanmak istiyordu.Daha önce doktora gittim teşhisi Obsesif kompulsif koydu.

4 yaşında annem öldü sevgilim aldattı mı bilmiyorum ama beni kullanmak istiyordu.Daha önce doktora gittim teşhisi Obsesif kompulsif koydu.
Allah nur, rahmet eylesin. Başlı başına hayatınıza sırtınızda bir yükle başlamışsınız. Allah bir şekilde sabır ve kolaylığını vermiştir muhakkak... Eğer dönemsel bir problemse baskı yaptığınız içinizde tuttuğunuz duygular açığa çıkıyor olabilir.. İhtiyacınız olan tek bir duyguyu arama girişimi belki de. Bahar da etkiliyor elbette. Geçiş dönemi. Ben de 2-3 haftadır dipteydim.. Yavaş yavaş toparlanıyorum. Olağan, normal şeyler bunlar. Herkes yaşıyor, bazıları farkında bile değil.. Çok üzerinde takılı da kalmayın demek istediğim.
OKB bozukluğu elbette ama öyle deyip geçilmemeli... Bende de var. Çocukluğumdan beri... Sürekli el yıkamak, gördüğüm nesneleri saymak, bi şeyde takılı kalmak, sürekli aynı şeyleri yapmak...
Bunu fark ettiğim anda kendime dur demeyi öğrendim kendi kendime. Düşünce gücünüzde takıntılarınızın olağanlığına odaklanın.Belirtiler hafifleyecektir.

Bende de okb rahatsizligi var. Ben duzenli olarak ilaclarimi kullaniyorum ve duzenli olarak psikiyatriste gidiyorum. Ben bu obsesyonel dusunceler geldiginde onlara cevap vermiyorum ve gitmesi icin bir sey yapmiyorum. Bu bana docent olan doktorumun onerisi.Dusuncelerine yanit vermezsen ve gitmeleri icin bir sey yapmazsan kazanan sen olursun. :)

Zihinden zihine değişen bir durumdur elbette. Ben böyle hafifliyorum, takıntılarıma odaklanmaktansa farklı şeylere ilgimi yöneltiyorum ve etkisini görüyorum. Kötü düşüncelerde de olduğu gibi insanın aslında belli belirsiz oluşturduğu savunma biçimi. Ve çoğu insan da bu yaklaşım ile olumlu sonuç alabilir. Bir doktor değilim, elbette ama önerdiğim olumsuz bir davranış veya düşünüş biçimi değil diye düşünüyorum :)

Olabilir ama bir seyi ne kadar cok dusunursen ondan uzaklasman da o kadar zor olur :)

psikiyatr yerine psikologdan bir terapistten yardım alın bence. çok daha iyiolur. çünkü sadece ilaçla olmaz bu işler. ben panik atak yaşadım geçirdim oradan biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…