Hep bizden bekliyorlar

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43

Biz tam 6 kardesiz ,hep mesafeli davrandik ve aslinda sicak bir ailemiz olmadi ,ilk basta annem ve babam yasatmadi

Ben esimle bir ev insa ettik ve bu sirada cok maddi ve manevi sikinti cektik,ben o zaman calisiyordumda
cok zaman evde bir pilaf yada makarna zor piserdi,esimde duvar örmekle suva atmakla veya tas tasimakla
ugrasiyordu,her isi yaliniz yapti
erkek kardeslerim büyük yastalar ,hasta degiler ama bir kere gelipte sormadilar .yardim nasilederiz diye
biz üc sene insaat icinde yasadik ,cocuklarim ortada büyüdü(yani yalnizsayilir) ne yengelerim(biri evhanimi) ne ablam ne annem bir tencere corba yapip gettirdiler
biz yine kimseye küsmedik ve hic lafinada acmadik,esim olgun düsüncelidir ve sustu hep

simdi kardesimin bir ufak tamir isleri var bize duyuruyor ; enistem bu islerden anlar ,beraber yapariz
bide bizim evin etrafinda daha büyük iskele kurulu,onu istiyorlarmis evinin catisini yaptirmak icin

o iskeleyi esim yapayaliniz kurdu (üc kat yükseklikte) o zaman onlar nerdeydi?
simdi biz indirecegiz sirf onlar yaptirsin diyemi?

niye hep bizden bekliyorlar sanki biz mecbur gibi, tabiyat gibi?
istemiyorum yardim etmek ama iste kardes yenge aile diye agzimi simdilik acmiyorum

sizce nasil konusmaliyim

aynen onların davrandıgı gibi davranın ve bunun için kendinizi suçlu falan da hissetmeyin,yani yardım etmiyorsunuz diye.iskele için de acık acık isterlerse cok ugrastıgınızı ve sökemeyeceginizi söylersiniz.Kimseye hak ettiğinden fazla bir şey yapmamak lazım( bunu kendime de söylüyorum tabii :)

Daha neler. Elbette yardım etmeyin. Bıktım bu insanların sahtekarlığından. Zor zamanında maddi desteği bırak manevi olarak bile yanınızda olmazlarken işleri düşünce sizden iyisi yoktur. Amman ha ailemdir akrabamdır kırmayayım düşüncesine girmeyin. Bu devirde en çok en yakınınızdaki kişiden korkacaksınız. Akraba kazığı yemiş biri olarak söylüyorum bunu. Bırakın ne halleri varsa görsünler. Anneniz bile size destek olmamışken sizin hala onlara karşı iyi umutlar beslemeniz akıl alır gibi değil. İşlerini gördürene kadar ağa paşa olursunuz iş bitince haydi herkes kümesine. Ne güzel eşinizle kimseye muhtaç olmadan, boyun eğmeden bir yere gelmişsiniz herkesi karşınıza alıp eşinize çocuklarınıza sarılın. Sizin için tek gerçek onlar.

Çok mu sert oldum acaba? Dayanamıyorum böyle olaylarda kusura bakmayın. Akrabaların olmadığı bir dünyada yaşamak vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…