Hep mal mülk :)

evdeki ses

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
64
42
3
38
Selam arkadaşlar, geçenki ev satın alma konusundan beni hatırlarsınız belki. Ev işi bize ağır geldi vazgeçtik.Onun yerine şimdilik bir araç alalım dedik.

Araç için bütçemiz 30 bin ile 55 bin aralığında. Otomatık vites ve dizel bir araç bakıyorum. Kullanım kolaylığı için otomatık vıtes, uygun fıyatlı az yakan bir araç olsun diye dizel tavsiye ediliyor sanırım. Doğru mudur? Tecrübelerinize göre siz hangi model aracı tavsiye edersiniz hanımlar?

Hayat hep mal mülk derdi ile geçiyor, o yüzden konumu BDV ye açtım arkadaşlar.

Son düzenleme:
Dizel ve otomatik vites cok dogru bir secim. Ben olsam ford focus alirdim. Bana hep saglam araba gibi gelmistir ki kendim de ford kullaniyorum hem az yakiyor.

Doğru ama dizel araçlar çok pahalı.
Evet ya benzinliyle arasinda 5-10 bin lira fark ediyor. Ama satarken de yuksek fiyattan satma avantaji var. Bir de petrol fiyatlari malum benzinli araci evin onunden oynatamazlar.

Konu arabaysa woww dalarım arkadaş :KK53: ama o fiyata bilemedim şimcik :KK54:kendi aracım onun 3 katı fiyatı o yüzden birşey diyemem. Lakin dizel ve otomatik doğru seçim

Selam arkadaşlar, geçenki ev satın alma konusundan beni hatırlarsınız belki. Ev işi bize ağır geldi vazgeçtik.Onun yerine şimdilik bir araç alalım dedik.

Araç için bütçemiz 30 bin ile 55 bin aralığında. Otomatık vites ve dizel bir araç bakıyorum. Kullanım kolaylığı için otomatık vıtes, uygun fıyatlı az yakan bir araç olsun diye dizel tavsiye ediliyor sanırım. Doğru mudur? Tecrübelerinize göre siz hangi model aracı tavsiye edersiniz hanımlar?

Hayat hep mal mülk derdi ile geçiyor, o yüzden konumu BDV ye açtım arkadaşlar.
Açık söylemek gerekirse 40 50 bine varan araba alma olayı bence ciddi olarak biriktirilen paraya haksızlık çünkü o araba hemen bikaç yıla 30 40 bin oluyor.
Az daha biriktirseniz ev dşünseniz sanki daha iyi givi küçücük de olsa bi ev alır en azından kiraya verirsiniz

Açık söylemek gerekirse 40 50 bine varan araba alma olayı bence ciddi olarak biriktirilen paraya haksızlık çünkü o araba hemen bikaç yıla 30 40 bin oluyor.
Az daha biriktirseniz ev dşünseniz sanki daha iyi givi küçücük de olsa bi ev alır en azından kiraya verirsiniz

Hic arac almadim daha once, arabalar her zaman pahaliymis gibi gelir bana. Tabi yeni modelleri ciktikca eskiler degerden duser. O yuzden mumkun oldukca en fazla 5-6 yasinda araclara bakmaya calisiyorum. O da yine pahali oluyor malesef.

Hic arac almadim daha once, arabalar her zaman pahaliymis gibi gelir bana. Tabi yeni modelleri ciktikca eskiler degerden duser. O yuzden mumkun oldukca en fatal 5-6 yasinda araclara bakmaya calisiyorum. O da yine pahali oluyor malesef.
Uzun vadede karlı değil evet yeni model çıkacağı için ama daha kısa vadede döviz değerlerine göre arttığı için araba alım satımından kar eden de olabiliyor.Gönlünüze göre olan olsun inşallah ama dediğim givi ben olsam az daha biriktirir minnak da olsa ev alırdım siz bilirsiniz:)

Amaaan o kadar yazmıştm sildim yanlışlıkla :((
Dizeller 5-10 bin fazla,benzinliler çok yakıyor. 3-5 yıllık benzin+lpg li bişey bakasnız?
3 yıl önce 35 e almıştk arabamı (otomatik honda cıvık) şimdi ederi 45.. kar amacı gütmüyorm. Zarar edersn diyenler için dedim.ben çok memnunum,hem hondalar çok sağlam oluyor hem de güvenilir araçlar..
Eğer dizel alacaksan 0km veya 0 ayarında almalısın bence,dizellerde motoru çok kolay zarar görebiliyor ve arıza çıkarırsa 3-5bin masrafı olur. Benzinlilerde km si dizel kadar önemli olmuyor motoru açısından.. eğer eşin kullanmayacaksa micra lara da bak bence.. ön arka park sensörü+otomatik vites+ küçük (park ve manevra kolaylığı) olması açısından uygun.. bayan arabası olarak satılıyor genelde.. dolu da oluyor aslında ama şehir içi arabası.. fiyatları da çkk uygun.. şimdiden hayırlı olsn

Back
X