Hep mi Bir Yanimiz Yarım Kalacak?

Olakimefta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2017
1.034
1.809
48
36
Iyi aksamlar hanimlar belki bu konuyla ilgili acilan bilmem kacinci konu belki bu konular bilmem kac kisinim icini dagladi

Bu sefer maksadim daniamak falan degil danisilacak hicbirseyi kalmamis ki zatwn belki bir ic dokme

Bende baba varliginda yetim gibi buyumuslerdenim hem maddi hwm manevi dibine kadar yasadim babasizligi diyebilirim

Son bi kac yil oncesine kadar sadece bi keskeden ibaretti hersey keske babamda diger babalar gibi olsaydi

Ama son bir kac yildir her baba kelimesini duydugunda yetim bir cocuk gibi icime birsey oturuyor bogazim dugumleniyor kalbim aciyor bir sure etkisi gecmiyor helede cevrenizde babamda babam diyen arkadaslariniz varsa

Hani bir baba sarilmasi bir babanin evlafini opmesi falsn bilnedigim duygular bayramdan bayrama resmi hi sekilde 1-2 dakikalik birsey otesi yok eskiden uzulurdum ama sadece o kadar derin bi sızısı falan yoktu

Yada merak etmezdim bir baba evladının sacini oksayip sarikinca insan ne hisseder merak eymezdim simdi eksiklugini hissediyorum ve hic nasip olmayacak bir duygu oldugunun farkindayim

Cevremde cocuklari icin gecesini gunsuzune katan babalar varken birde evladi ac kalsa acikta kalsa umursamayan babami gordukce sizim artiyor

Ben hic bir cocugun basi sıkıstiginda arkamda babam var dedigi o rahatligi hissetmedim hatta bi hata yaparsam ya babam duyarsa diye her bir adimda milyon defa dusunup attim

Ve kendimi bir yarım eksik hissrttim hep hepte hissedecegim ....

Siz sarılın babanıza, siz sevin, öpün, samimi olun. O zaman o da olacaktır. Bazen bizim gayret etmemiz lazım.

Yarim degilsin o yuzden oyle hissetme.
Aradigin sevgi icinde mevcut. Disardaki herhangi birinden gormene gerek yok.
Babanin kendisi ile ilgili problemleri vardir belki. Kendine acimayi birak. Bunuda diye diye tukendim artik insanlar cok seviyor kotu seyleri dusunmeyi kendine acimayi acilarin cocugu olmayi. Yapmayin..

Benim babam yok.
Ölse daha mı iyi hissedeceksiniz?
Biraz şükretmeyi bilin bence.
Acınızı kutsallaştırmak yerine...
Ölse tabiki daha iyi degil hatta sanki babalati tarafindan sevilmeyen cocuklar sanki babalari kaybettiklerinde 2 kere uzulwcwklermis gibi gelir hen babalari kaybettikleri icin hemde hic hissetmediklwri sevgiyi tatma sansini ilelebet kaybetrikleri icin

Benim yazdiklqrim ne acıtasyon ne demogoji ve eminim bu hissi yasayan tek insan ben degilim zaten buraya sadece icimi dokmek icin yazdim

Babamin kendiyle olan problemlwri oldugu aşikar ama kimsenin problemlerini sıkıntılarini baskalarinin burnundan getirmeye hakki yok diye dusunuyorum

Inanin yadattigi sıkintılarin hicbirssyini anlatmadim belki onlari anlatsam hersey tamamda sevmesi mi eksik kaldi dersiniz

Ama insanin icinde kaliyor iste uzulurdum eskudende ama simdiye kadar hic kalbime sızı olarak oturmamisti bazen insanlarin babalarindan soz ettigi yerlerden kacasim geliyor

Benim babamda çok ilgisizdi.
Yani şimdi geçmişe baktığımda daha birbirimizi doğru düzgün tanıyamadan vefat etti diyorum.
25 yıllık babamın sevdiği yemeği, hobilerini, onun için ne yapmam onu Mutlu eder ya da kırmızı çizgileri ne bilmezdim.
O da bizimkini....
İletişimimiz yok denecek kadar azdı.
Hayatım ona kızgınlıkla geçti.
Ama şimdi ahhh diyorum.
Ah olsa, neler yapardım neler.
Başta onu tanıyıp, iyi bir dialog kurmaya çalışırdım.
Sevdiği küçük şeylerle sevgi köprüleri kurardım.
Annemle ikisine ortak Mutlu olacakları etkinlikler yapardım.
(Annemle de geçinemezlerdi çünkü)
Neyse. Bu liste uzayıp gider.
Demem o ki: ölüm yoksa her türlü sıkıntıya çare var.
Durumunuzu zihninizde canavarlaştırıp sizi yenmesine izin vermeyin.
Hele hele " öldüğünde de acım daha derin olur vs." Gibi bencilce cümlelerle arabeske bağlayıp, ölüsünde bile kendi durumunuzun vehametini hayal edecek kadar ileriye gitmeyin.
Mutluluklar diliyorum......

Benim babamda bize sikinti yasatti. Sevgisini gosteremeyen bir baba mesela. Ama olayi buyutmuyorum ben.
Babanin kendisiyle olan sikintilari biliyorsan uzulmene de gerek yok. Belki kendi ailesinden sevgi gormemis olabilir daha dogrusunu bilmemis olabilir vsvs... Oteki uyelerin dedigi gibi sen birseyler yapabilirsin. Yaslandikca veya zaman icinde onlarda degisiyor..farkli dusunuyorlar. Belki bundan sonrasi icin sen birtakim seyler degistirebilirsin. Kotuleri dusunmek yerine careler ara. Olan olmus ...onumuze bakalim hayatimizi guzellistirecek seyler pesinde olalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…