Hep mutlu ve basarili olanlar??? Ya da herseyi tepetaklak gitmeye baslayanlar?

piramses1982

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2018
880
493
33
Hayatlari boyunca hayatlari harika giden, cok basarili ve mutlu olanlar bunu nasil basariyorlar?

Ya da neden benim gibi bazilarinin hayatlari zirvedeyken, birden bire tepetaklak gidiyor?

Bir dunya konu actigim icin artik beni biliyorsunuzdur. Kesinlikle kontrolunu ele alamadigim bir hayatim var.

Evet nefes alabildigim hergune sukur ama basarili ve mutlu olacagim bir hayata nasil kavusurum ki yine?

Ve de esas sorum: aldigim kararlarin arkasinda, herkese ragmen, pisman olmadan nasil dimdik ayakta dururum? Kaya gibi saglam olmak, yaprak gibi savrulmak istemiyorum.

Cok zengin olma hayalim yok ama artik basarili ve mutlu olmak istiyorum. Cok mu sey istiyorum?

Profesyonel yardim alin diyenlere....almanyadayim ve psikoterapistlerden 6 aydan once randevu almak imkansiz. Kisaca bunu tek basima basarmak zorundayim.

Ben, nerde yardıma muhtaç, dara düşmüş insanlar varsa bulur gelirimi paylaşırım, hayatım boyunca hep böyle yapmışımdır. Çok darda olanın o an imdadına yetişmişimdir. Özellikle aşırı borcu olup çok ihtiyacı olan insanları sorar soruşturur bulurum. Ve hayatımda her şeyimin rast gitmesini, mutlu olmamı insanların duasını almaya bağlıyorum.
Herkese de bunu tavsiye ediyorum.

Psikolojik yardım almak neden bu kadar zor anlamadım.
O kadar mı kuyruk var yani oralarda?
Şükür bizim memleketimize o zaman.
Durumunuza gelince eski konularınızı bilmiyorum da insan sağlıklıysa mutlu olmak için yeterli bence. Çünkü sağlık yoksa paran bile olsa harcayamıyorsun...

Durumunuza gelince eski konularınızı bilmiyorum da insan sağlıklıysa mutlu olmak için yeterli bence. Çünkü sağlık yoksa paran bile olsa harcayamıyorsun...
Maalesef psikologlarda durum boyle....
Cildirma noktasina gelirsen acil olarak klinikte yatirirlar, o ayri mesele

Bence hep umutlu olun olumlu düsünün. Ben de almanyaya evlenerek geldim kariyer acisindan sifirim burada, cok sükür minik ailemi kurdum hersey yolunda fakat kendim icin gerceklestirebildim birsey yok. Buna zamanim da yok imkanim da..
Yine de umutlu olmayi tercih ediyorum, hepimizin basina talihsizlikler geliyor, güclenip savasmaya devam etmek gerekiyor.
Ben bu ülkede kendimi cok gücsüz hissediyorum en büyük sorunum bu.
Ögrenciyken her isimi kendim yapardim özgür bir insandim burada eve hapsolmus gibiyim.
Bana da verebileceginiz bir tavsiye var mi?
Dil kursuna devam edecegim kücük cocugum krese basladiginda. Is hayati konusunda kendime nedense hic güvenim yok.
Yine de cok umutluyum orasi ayri, insaniz basimiza hersey gelir öyle düsünün.

Maalesef psikologlarda durum boyle....
Cildirma noktasina gelirsen acil olarak klinikte yatirirlar, o ayri mesele
İlginçmiş.
İnsan sağlığına hiç önem vermiyorlar demek.
Hani hep oralarda insana çok değer veriyorlardı?
Bugüne kadar hep yalan mı söylendi bize?
Neyse kendi kendinizi toplamak ve iyileştirmek zorundasınız.
İşin kötüsü yardım da alamıyorsunuz.
Elinizdekilere şükredip hayat mücadelesine devam!
Hepimizin her gün,her an yaptığı gibi...

Evde oturup drama yapmanin anlami yok. Is basvurusunda bulundunuz mu?
Benim turk doktor arkasim norvecte denklik alana kadar kotu islerde zor sartlarda calisti. Yine baska bir eczaci tanidigim guney afrikada sadece kalfa denkligi alabildi.Dil sinavini gecip eksik dersleri veremedigi icin 20 yil kalfalik yapti. Bu surec boyle isliyor. Kimse baska ulkeden gelen insana gel is kurdum yuksek maaasla gec basina otur demez.
Ben size tepetaklak olan hayatlari soyleyeyim mi. Suriyeden savastan kacip Turkiyede hamallik yapan makine muhendisi, bulasikcilik yapan doktor biliyorum.

İlginçmiş.
İnsan sağlığına hiç önem vermiyorlar demek.
Hani hep oralarda insana çok değer veriyorlardı?
Bugüne kadar hep yalan mı söylendi bize?
Neyse kendi kendinizi toplamak ve iyileştirmek zorundasınız.
İşin kötüsü yardım da alamıyorsunuz.
Elinizdekilere şükredip hayat mücadelesine devam!
Hepimizin her gün,her an yaptığı gibi...

Arti eksi taraflari var. Bekliyorsun ama söyle güzel bulurum odada sen varsan seninle gayet güzel ilgilenirler zaman ayirirlar.

36 yasinda hala okul basarisiyla ovunuyorsunuz anlamiyorum. Bizim alt donemin ikincisi is yeri kurup batirdi.Tonla borcun icine batti.
Bizim donemden 4 yillik okulu 7 yilda bitiren kisi meslek adina yaptigi calismalar yuzunden odul aldi ve herkes kendisini taniyor. Okul basarisiyla is basarisinin ne alakasi var.

çok konu açtığınızı görüyorum ama tam vakıf değilim.
siz ne eğitimi aldınız?
hangi üniversiteden mezunsunuz?
hangi sertifikalara, hangi yetkinliklere sahipsiniz?

Kadin doktorundan bile randevu almak zor. En az bir ay bekliyorsun basit birsey icin.
Dedigi gibi acilliksen aliyorlar.
İyi de acillik olup olmadığını muayene etmeden nasıl anlayacaklar?
Allahım korusun kötü bir rahatsızlık olsa sinsice ilerler,en son aşamada farkederlerse çok geç olmaz mı?
Sağlık sistemleri çok sıkıntılı bence.
Şükür biz istediğimiz an,istediğimiz yere randevu alabiliyoruz,bir çok hastalık erken teşhis sayesinde tedaviye çabuk başlanmış oluyor.
Konuyu dağıtmış gibi oldum,kusura bakmayın da üzüldüm yani orada yaşayanlar adına.
Yurtdışı sevdasına tutulanlar önce bu konuyu bilseler çok iyi olur bence.

Genç nüfus azalması ve artık insanların devlet yardım ediyor diye iş güç sahibi olmamasından kaynaklanan rahatlık sebebiyle sağlık ve eğitim yönünde büyük boşluk var. Hem Almanya hem de Hollanda da.

İyi de acillik olup olmadığını muayene etmeden nasıl anlayacaklar?
Allahım korusun kötü bir rahatsızlık olsa sinsice ilerler,en son aşamada farkederlerse çok geç olmaz mı?
Sağlık sistemleri çok sıkıntılı bence.
Şükür biz istediğimiz an,istediğimiz yere randevu alabiliyoruz,bir çok hastalık erken teşhis sayesinde tedaviye çabuk başlanmış oluyor.
Konuyu dağıtmış gibi oldum,kusura bakmayın da üzüldüm yani orada yaşayanlar adına.
Yurtdışı sevdasına tutulanlar önce bu konuyu bilseler çok iyi olur bence.

Sistemli olmak zorundasin, planli hareket etmek zorundasin. Kötü birseyden süpheleniyorum dersen tabiki alirlar. Esim icin acile gittik uyusma vardi diye ayni gün bütün testleri yapip elimize verdiler.
Iki sezeryan oldum hastanede bedeva mesela. Sadece yatis ücreti aliyorlar. Cogu sey devlet tarafindan karsilaniyor, hamilelikte aldigim varis corabina kadar.
Dedigim gibi herseyin artisi eksisi oluyor.

Pozitif düşünmek. Çok zor bir çocukluğum oldu ama annem hep enerjik ve pozitif bir kadındı. Biz en kötü zamanlarda bile yetinmesini bildik ve çabaladık üç kadın. Şimdi o tavanı akan gecekondulardan, ablam üniversitede yurt dışında çalışan bir öğretmen oldu, eşi de aynı üniversitede öğretmen, dünyalar tatlısı yeğenim var. Ben ve eşim devletin üst kurullarında kariyer mesleklerdeyiz. Annem emekli oldu, kim derdi ki üzerine yağmur yağan bu insanlar, bunlara sahip olacak? Ama hepimizin ortak özelliği pozitif olmak ve sevgi, çok bağlıyız üçümüz. Benim hayatımda mutsuzluk diye bir şey yok mesela, küslükten, mutsuzluktan, negatiflikten kaçarım ve bana kötülük yapan insanları bile affeder, umursamam, kimseyi kendime yük etmem. Sorduğunuz tam bu mu bilmiyorum ama öyle işte. İç huzuru olmayan insanın hiçbir şeyi olmuyor maalesef.

Ben, nerde yardıma muhtaç, dara düşmüş insanlar varsa bulur gelirimi paylaşırım, hayatım boyunca hep böyle yapmışımdır. Çok darda olanın o an imdadına yetişmişimdir. Özellikle aşırı borcu olup çok ihtiyacı olan insanları sorar soruşturur bulurum. Ve hayatımda her şeyimin rast gitmesini, mutlu olmamı insanların duasını almaya bağlıyorum.
Herkese de bunu tavsiye ediyorum.
Peki o insanları nasıl buluyorsunuz? Çok borcu olanı mesela? Yapılan yardımların da doğru yere gitmesi o kadar önemli ki. Şimdiden teşekkürler cevabınız için

Back
X