Hepatit b taşıyıcısı olmak ve evlilik..

mihverlim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2025
3
0
1
21
Bir derdim var

Hepatit b taşıyıcısı olmak ve evlilik..

Merhaba. Erkek arkadaşımda hepatit b taşıyıcısı olduğunu öğrendim. İlk zamanlar kronik ile taşıyıcı arasındaki farkı pek anlayamıyordum. Doktorla görüştükten sonra hepatit b nin şu şekilde ikiye ayrıldığını söyledi. kronik hepatit b hastası ve kronik hepatit b taşıyıcısı dedi. Bu taşıyıcı durumu için dert etmeyin diyorlar. Bende buna inanmak istiyorum. Benim için o kadar kıymetli bir insan ki. Sizce bu durumu çok takmalı mıyım? Bu kadar ciddi bir durum mu? Mesela erkek arkadaşım 3 yaşında kan yoluyla kaptı bu durumu. Ve açıkçası bu hastalığın ona bir zarar vermesinden korkuyorum. Aşılarımı olduktan sonra bana ve çocuğuna gelmeyeceğine inanıyorum. Ama bu erkek arkadaşımın ömrünü kısaltmıyor değil mi? Yani bununla ömür boyu yaşayacak? Bir de taşıyıcı ile hastası arasındaki farkı biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz? Uzun zamandır bu konu üzerine çok düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Tam hatırlamıyorum ama benım aılemdede btasıyıcılıgı vardı bız cocuklar olarak ası vurulduk ve onlardada uzun yıllar sonra temızlenmıs dedıler. Yani ıyılesen bırsey demekkı

Yeni mesajlara bak orda başka bır konu var yazmıslar bişey olmaz sadece tadıyıcı oluyormus eşin.o konuyu oku bence

Back
X