Bisküvi - Kurabiye Tarifi Hepimiz çokolaaatttt hastasıyızzz :))

PeLisCh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
9
0
86
İzmir
bugün evde yalnızdım aylardır boş boş duran kuvertür çikolatam geldi aklıma ve bende kardeşime ve evdekilere süpriz (en çok yararlancak olan benim :)) çikolata yapıyım dedim.

ilk önce yarım bardak suyla 2 tatlı kaşığı pudra şekerini karıştırım kullanıcağmz kabuksuz fıstıkların üstüne serpiştiriyoruz bir tabakta. daha sonra fıstıkları yağlı kağıt serili tepsiye dizip 10 dk kadar fırında hafif kavrulmasını bekliyoruz daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
çikolatamızı benmari usulü eritiyoruzz daha sonra istediğimiz malzemelerle karıştırıyoruz ve kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili tepsiye döküp donmaya bırakıyoruz.isterseniz dolaba koyablirsiz ama ben koymadım 2-3 saatte gayet kıvamlı şekilde dondu :)

kuvertür çikolata bitter ( siz normal çikolataylada yapabilirsiniz)
2 tane kap ( benmari usulü eritmek için )
isteğe göre fındık fıstık reçel :)

ayrıyetten ben buz kalıplarınıda kullandım. buz kalınına bi çay kaşığı çikolata döküp üstüne vişne reçeli üstüne bi kat daha çikolata döktüm ve onuda donmaya bıraktım.

final dönemlerine ve kriz anlarına birebir :))

ayrıca hiç dondurmayıp direk 2. resimdeki haline meyve batırıp yiyebilirsinz.kendi fondünüzü kendinz yapınn.
sevgiliniz yoksa çikolatanız var <3 :)

canım eline saglık çıkolata sveen bir aile olrak bunu denememiştik henuz çok guzeller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…