Her anneler günü, içimdeki acıyı deşip açığa çıkarıyor.

Pride_

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
643
913
303
Çok erken gitti annem çok erken... O hastalığını yenecekti, ben daha mezun olacaktım, beni görecekti, nişanlandığımı, evlendiğimi, çalıştığımı... Beraber hayalini kurduklarımızın yavaş yavaş gerçeğe dönüştüğünü...

Bu günün abartarak, sosyal medyada, her yerde göze sokularak kutlanmasını sevmiyorum...

Annem öldükten iki ay sonra annemsiz ilk anneler gününde, çocukken ona yazdıklarımı özenle nasıl sakladığını gördüm. Ona ait eşyalara bakmak, koklamak istemiştim. O kağıdı görünce çok ağladım. Hala da her anneler gününde aklıma bu gelir ağlarım.

Canımı çok yakıyor tüm çevremin bu günü böylesine kutlaması. Bizim ailemizde anneler-babalar günü fotoğrafları, hediyeleri ya da birlikteliği göz önüne koyularak kutlanmaz belki de o yüzden istemiyorum böyle oluşunu... En yakın çocukluk arkadaşım 6 yaşında hem annesini hem babasını kaybetmiş biri, ilk önce o gelir aklıma mesela... Ve arkadaşım gibi nice çocuklar... Yahut anne olmayı isteyen fakat henüz olamamış anneler...

Can yakmaktan öteye geçmiyor böyle günler. Ben çareyi tüm sosyal medya hesaplarımı kapatmakta buldum.
Keşke daha hassas davranılsa.

Son düzenleme:
Allah rahmet eglesin annenize
Haklisiniz , benimde aklima hep annesini babasini kaybedenler geliyor boyle gunlerde
Bugun uzak durun sosyal medyadan

Başiniz sagolsun :( bende annecigimi erken yaşta kaybettim tesellim anneannem ve kiz kardesim dayim oldu onlar olmasaydi bu dunya katlanilmaz olurdu allah bir taraftan alsa da teselli veriyor bubdunya buyuk bir sinavdan ibaret .... bu tarz gunlerin gozumuze sokulmasini sevmesemde ticari olarak hep olucak maalesef

Başiniz sagolsun :KK43: bende annecigimi erken yaşta kaybettim tesellim anneannem ve kiz kardesim dayim oldu onlar olmasaydi bu dunya katlanilmaz olurdu allah bir taraftan alsa da teselli veriyor bubdunya buyuk bir sinavdan ibaret .... bu tarz gunlerin gozumuze sokulmasini sevmesemde ticari olarak hep olucak maalesef
Sizin de başınız sağolsun...

Ben 4 yıl içinde anneannemi 2 dedemi ve annemi kaybettim, babaannem babam çok küçükken ölmüş zaten, annemden sonra babam çok ciddi bir hastalık geçirdi neredeyse ölüyordu o da...

Bu bakımdan çok sınandım ben çok zor o kadar kayıp yaşadım ki dönüp bakınca geriye kimse kalmamış... Allah kimsenin başına vermesin... Ölmüşlerimize de Allah rahmet eylesin.

Merhaba başınız sağolsun, bir gün hepimiz bu acıyı yaşayacağız maalesef.

Bu günler ticari amaçlar yüzünden uydurulmuş günlerden başka şeyler olmasa da insan yine de anlam yüklüyor.Haklısınız ama maalesef sizin abartılı paylaşımlardan rahatsız olduğunuz kadar bu tür olayları seven de bir sürü insan var.Onlar da annesi babasıyla doyasıya anı bırakmak istiyor mesela.İki taraftan bakınca da hak veriyorum ben şahsen o yüzden yapabileceğiniz tek şey sosyal medyayı kapatmak.

Bende annemi kaybettim bugün onsuz 2.anneler günüm.
Ancak birşeyin birinde olmaması demek,diğerlerinin o sevinci yaşamaması anlamına gelmez.
Sevgilim yok diye kimse sevgililer günü kutlamasın,annem yok diye kimse anneler günü kutlamasın demek bana göre bencillik olur.Eğer anneniz hayatta olsaydı bu hassasiyeti sizde düşünüp hissedemeyebilirdiniz belkide.
Benim annem vefat etmiş olsada bu günü onun yanına giderek,diğer anne olan yakınlarımı arayıp kutlayarak mutlu günü onlarla birlikte geçiriyorum,üzülmek yerine.
Sizde evladını kaybetmiş yada anne olamamış bir kadının anneler gününü kutlayıp onu mutlu edebilirsiniz.
Anneler ölür,annelik hiçbir zaman ölmez.
Tüm annelerin anneler gününü buradan da kutluyorum:KK200:

9 sene evlat bekledim bende ..arkadaslarim kuzenlerim cocuklarinin onlara yaptigi suprizleri hediyeleri izledim hep sosyaal medyadan ..bazilarida mahsus gözüme gözüme sokuyodu sanki...simdi bebegim kollarimda cok sukur rabbime ama bende hep annesi olmayanlari ve anne olmak isteyenleri dusunuyordum dünden berii
Allah rahmet eylesin annenize
Çok erken gitti annem çok erken... O hastalığını yenecekti, ben daha mezun olacaktım, beni görecekti, nişanlandığımı, evlendiğimi, çalıştığımı... Beraber hayalini kurduklarımızın yavaş yavaş gerçeğe dönüştüğünü...

Bu günün abartarak, sosyal medyada, her yerde göze sokularak kutlanmasını sevmiyorum...

Annem öldükten iki ay sonra annemsiz ilk anneler gününde, çocukken ona yazdıklarımı özenle nasıl sakladığını gördüm. Ona ait eşyalara bakmak, koklamak istemiştim. O kağıdı görünce çok ağladım. Hala da her anneler gününde aklıma bu gelir ağlarım.

Canımı çok yakıyor tüm çevremin bu günü böylesine kutlaması. Bizim ailemizde anneler-babalar günü fotoğrafları, hediyeleri ya da birlikteliği göz önüne koyularak kutlanmaz belki de o yüzden istemiyorum böyle oluşunu... En yakın çocukluk arkadaşım 6 yaşında hem annesini hem babasını kaybetmiş biri, ilk önce o gelir aklıma mesela... Ve arkadaşım gibi nice çocuklar... Yahut anne olmayı isteyen fakat henüz olamamış anneler...

Can yakmaktan öteye geçmiyor böyle günler. Ben çareyi tüm sosyal medya hesaplarımı kapatmakta buldum.
Keşke daha hassas davranılsa.

Nefret ediyorum su anneler gununu tum sosyal medyada ballandira ballandira afişe edenlerden.Hep bir abarti bir gosteris.Bize ne ne hediye aldiysa ne not yazdiys ne cicek kondurduysa..Asla yapmadim ve yapmayacagim da !
Konu sahibi,size de tavsiyem birkac gun bakinmayin sosyal medyaya.Cok haklisiniz.

Çok şükür annem hayatta ama bu halde bile sosyal medyadan ballandırarak kutlanan anneler gününden rahatsızım bende...
Başınız sağolsun , Rabbim bundan sonrasında acı göstermesin. Evlimisin bilmiyorum ama ilerde seninde çocuklarınla kutlayacağın güzel günlerin olsun ;)

Başınız Sağolsun .
Evet güzel bir gün ama sosyal medya da büyük bir Yankı ile kutlanması çocuğu olmayan kadınlar , annesini kaybetmiş çocuklar için çok Üzücü

Yahut anne olmayı isteyen fakat henüz olamamış anneler...
Çok haklısınız..
Başınız sağ olsun. Ben de annemin ve kayınvalidemin gününü kutladım fakat paylaşım yapmayacağım. Çünkü çevremde annesini kaybetmiş çok insan var. En başta benim annem ve teyzem. :KK43:

Annem bir gün bana istediğim bir şeyi yapmış getirmiş canım çekmiş diye. Kaç saat yol tepmiş. Ben de çok duygulandım ve bunu instagramda paylaştım. Daha sonra annesini kaybetmiş bir yakınım anne özlemiyle ilgili bir şey paylaştı. Ve ben yerin dibine girdim. Oturdum yaptığım aptallığa saatlerce ağladım. Hala düşündükçe kahroluyorum bu acısını deştiğim için.
O gün bugündür asla anne ve baba ile ilgili şeyler paylaşmıyorum. Keşke böyle tecrübe etmeseydim ama oldu bir kere. Bazen anlayamayabiliyoruz maalesef. :(
Başınız sağolsun. Allah mekanını cennet etsin.

Sosyal medya böyle bir şey maalesef. Herkesin bir eksiği var şu hayatta, sosyal medyaysa bu eksikliği iyice hissettirmek için var zaten. Eşini, bebeğini, çocuğunu, annesini, babasını kaybetmiş bir sürü insan var. Evcilini kaybedenler var, evi olmayanlar, arabası olmayanlar, fotoğraftaki yemeği asla yiyemeyecekler, o mekanın önünden geçemeyecekler, o şehre gitmeyi geçtim pasaport çıkarttıramayacak binlerce insan var.

Sadece sosyal medyada da değil bu, sokakta bugün her yerde çiçekler, hediyeler. Yılbaşında da böyle, sevgililer gününde de. Özel günler hep olacak, her zaman böyle şeyler olacak. Abartmak insanoğlunun huyu. Bizler bazı durumlara uyum sağlamak zorundayız bu nedenle. Kayıplar ağır biliyorum ama çevremizden ya da tüm insanlıktan bekleyemeyiz ki hassas olmalarını. Kendimizi alıştırmamız gerekiyor bu nedenle.

Ben sosyal medya kullanmıyorum, ama sokağa çıkıyorum, sosyalleşiyorum ve sosyal medyada olan her şeyin gerçeği hayatta da fazlasıyla mevcut. Başınız sağ olsun, mutlu günleriniz olsun dilerim ki.

Allah rahmet eylesin.
Ben de hiç sevmiyorum boyle gunleri hem annesi babası hayatta olmayanları hem de evlat sahibi olmayanları çok üzüyor.

Back
X