• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her ay doktor muayenesine gidiyor musunuz

birrmoka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2025
39
12
3
25
Kızlar her ay ultrasona giriyormusunuz bazıları zararlı diyor radyasyondan dolayı 2 ayda bir git diyen falan var siz ne düşünüyorsunuz

Kızlar her ay ultrasona giriyormusunuz bazıları zararlı diyor radyasyondan dolayı 2 ayda bir git diyen falan var siz ne düşünüyorsunuz
Merhabalar🌼 ben doktorumun verdiği tarihler dışında gitmedim şimdi 11. Haftaya verdi mesela 4 hafta ara vermiş, meraktan delirsem de kendimi tutmaya çalışıyorum :)

Ben gebeliğimin başından beri 10 günde bir düzenli muayene oldum. Zaman zaman 15 gün oldu zaman zaman haftada 1 kesin gittim , ama gittim.

Bebeğim 5 aylık olunca acaba yanlış mı yapıyorum dedim , zararlı mı oluyor aydan aya mı gitsem dedim içimden ama işte engel olamadım o kadar bekleyemem diye yine gittim. Bir hafta öncesinde rahim ağzı boyum 30 mm iken diğer hafta 10 mm ölçüldü, acil Serklaj oldum. Belki de o hafta boşversem 1 ay sonra giderim desem bebeğimi kaybedecektim. Yani o yüzden benim şahsi tavsiyem 1 ay bile çok geç. Bu benim kendi deneyimim tabii ki kendime göre yorumluyorum, her hamilelikte benim durumum olacak diye bi şey yok. Sadece ben sonraki hamileliklerimde de bu şekilde düzenli gideceğim.

Zararlı mı kanıtlanmış bişey var mı yoksa kulaktan duyma şeyler mi ? Zararlı olan 2 ayda da zararlı olur Usg nin bilinen bi zararı yok

Kalp sesi dınlemek ses dalgası yayıyormuş onuda zaten dinletmiyor çoğu doktor siz dinlemek istemıyorum dersiniz . Özellikle son zamanlarda 10-15 güne cekılır kontroller kaka yutma kordon dolanma hersey olabilir

Kulaktan duyma şeylerle ihmal etmeyin kendınızı

Ben ayda 1 gidiyorum ama o 1 ay geçmek bilmiyor bir an önce geçsin de bebeğimi göreyim diyorum. Doktor kontrollerde risk görürse kontrolleri sıklastırıyor diye biliyorum. 32. haftadan itibaren kontrol sıklığı 2 haftada 1'e düşüyor

Ultroson cihazı radyasyon içermez ve bebeğe bir zararı yoktur ki kanıtlanmış bir zararı da yoktur. Yüksek ses dalgalarının görüntüye dönüşmesiyle oluşur ve bebek gelişiminin takibi için çok önemlidir ayda 1 gitmek bence gayet yeterli bende öyle gidiyorum tabi hergun ultrason almanin zararı olabilir de telefon her gün her an yanımızda ona bakarsak. Her ay kontrole gitmenizi öneriyorum takip açısından zararlı olduğunu söyleyenlere de bu şekilde açıklayın onlarda öğrensin

Back
X