her gebelik aynı mıdır?

kumrudeniz

Guru
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2010
1.429
1.165
333
MERHABALAR...Oğlum 26 aylık oldu çok şükür ve ben 2.bebek istemeye başladım.ama sorun şu ki ilk gebeliğimi yoğun şiddetteki hiperemezis gravidarum yani çok çok aşırı kusma yüzünden sonlandırdılar.oğluma gebeliğimde de aylarca hastanede yattım.keton vs.tavandı.konuşamıyordum bile bırakın yürümeyi...çok da kilo kaybettim ama direndim.ölümü göze aldım.bedenim süründü resmen.iki gebelikte de aynı sorun...hastalığı araştırdık,kesin bir sebebi yok ki çaresi de olsun.benzer durum yaşayanlar var mı?acaba tekrar aynı acıları yaşar mıyım?ama bu sefer ölümü göze alamam çünkü oğlumu annesiz bırakma riskine giremem....

Bence bu konuyla ilgili bir doktora danismalisiniz.Iki gebeligi ayni olanda tanidim ama ilk gebeligi cok rahat gecip digerinde sıkıntı cekende.Allah yardimciniz olsun.Umarim ikinci gebeliginiz rahat gecer.

ilk bebegimde çok aşırı kusardım bebegim 6. ay girene kadar ben 4 -5 kilo verdim ..
ikinci gebeligimde hiç bulantı kusma hiç olmadı çok rahat bi gebelik yaşadım.
ama tabi bu bünye ile alakalı

hatta arada 2 düşük yaptım 2 aylıkken onlar bile çok farklıydı
ama herkezinki aynı yada farklı olacak diye bişey yok
herkezin bünyesi ile alakalı
siz bu durumu mutlaka araştırın dr ihmal etmeyin

ilk bebegimde çok aşırı kusardım bebegim 6. ay girene kadar ben 4 -5 kilo verdim ..
ikinci gebeligimde hiç bulantı kusma hiç olmadı çok rahat bi gebelik yaşadım.
ama tabi bu bünye ile alakalı

hatta arada 2 düşük yaptım 2 aylıkken onlar bile çok farklıydı
ama herkezinki aynı yada farklı olacak diye bişey yok
herkezin bünyesi ile alakalı
siz bu durumu mutlaka araştırın dr ihmal etmeyin

kaç doktora sordum bi bilseniz...kardeşim de doktor.zaten araştırmaları o yaptı.kimisi hep aynı olur diyor kimisi belli olmaz her gebelik süreci farklıdır diyor...artık kime inanacğımı bilemiyorm ama deneyimlendirenlerden alınan bilgi şu an için ğdaha sağlıklı görülüyor...teşekkür ederim yardımınız için...inşallah aynı olmaz da riske girebilmek önmli..

Back
X