Her Gittiğim Yere Peşime Takılıyorlar.

Cnm eşinin gidebileceği bir zaman ya da saate randevu alma gibi bir şansınız yok mu en güzeli eşinle bir yerlere gitmen o zaman hem gelemezler de yanında, dr un da aslında muayene sırasında herkesi çıkarması gerekli benim dr um çıkartıyor valla sadece ultrason sırasında babasına gösteriyor bebeği, çünkü annem bilke olsa rahatsız olurum

Kendi ailenizle aynı şehirde mi yaşıyorsunuz?Eğer aynı şehirdeyseniz kendi kardeşinizi veya annenizi çağırın,kayınvalidenize de sizin gelmenize gerek yok annemle veya kardeşimle gideceğim diyebilirsiniz.

Cnm eşinin gidebileceği bir zaman ya da saate randevu alma gibi bir şansınız yok mu en güzeli eşinle bir yerlere gitmen o zaman hem gelemezler de yanında, dr un da aslında muayene sırasında herkesi çıkarması gerekli benim dr um çıkartıyor valla sadece ultrason sırasında babasına gösteriyor bebeği, çünkü annem bilke olsa rahatsız olurum

canım eşim haftaiçi çalışıyor. aslında çok isterim sadece onunla gitmeyi. çoğu muayeneme hep cümbür cemaat gittik hepsine de girdiler. 3 boyutlu ultrason çekileceği zaman eşim de gelmişti, eşimle birlikte görümcem de girdi.

Kendi ailenizle aynı şehirde mi yaşıyorsunuz?Eğer aynı şehirdeyseniz kendi kardeşinizi veya annenizi çağırın,kayınvalidenize de sizin gelmenize gerek yok annemle veya kardeşimle gideceğim diyebilirsiniz.

benim ailem yok canım maalesef o yüzden üzerimde bu kadar krallık kurabildiler ya...

kız anneleri ve ailesi genelde evliliklerde hep geride durur,erkek aileleri daha baskın oluyor bu böyle gelmiş böyle gidiyor...ataerkil toplumuz erkek her zaman baskın bence bundan kaynaklanıyor..bende aynı şeyleri yaşıyorum bazen.k.valideme yarın dr a gidicem desem mutlaka gelir..beraber gideriz der..ben gelme desem dahi gelir böyle işte..çözümü de yok..ya a da haber vermeden gideceksin

yahu hadi geldiler bari dr. yanına girmeseler o ne bea..
ben kontrollere eşimle gidiorum bazen dr. soruo akıntın varmı falan die onu sölerken bile eşimden utanıorum
bide kaynana
bari dr. yanına girerken desen anne ben tek giriyim uatnıorum artık rahat edemiorum diye gelmesin canım o kadarda diil .....

gerçekten sevimsiz birşey ama şu an iyilik ettiğini sanıyor. 9 aylık hamileyim yolda birşey olurmuş (ne olacaksa) halbuki daha çok canımı sıkacağının farkında değil. yarın kendimle uğraşıcam bir de yetmiyormuş gibi onun sıkılmasıyla uğraşıcam. offf eşimi de böyle ikna etti ya zaten. bir de yarın doktorumla görüşeceğim zaman eminim o da girecek peşimden muayenehaneye. halbuki dışarda bekleme nezaketini gösterebilse keşke. zaten sayelerinde mahrem hiçbirşeyim kalmadı. herşey ortalarda.

9 aylık ahmileysen gelmeli bence canım. keşke benim kv demde gelseydi. ben 2 saatik yolu karnım burnumda tek başıma trenle otobüsle gidip gelirdim bide ağutosa sıcağında o şeker testleri 3 saat hastane kapılarında hamile aç yürümek test yapılırken yasak az ağlamadım şekerim tavan yaprdı hep ama stresten üzüntüden ourud. eşimde çok yoğun çalışıyodu o dönem. annem yaşlı zaten. bellietmezdim. bazen zorluğunu kv yanında anltırdım. üstelik genç kv. ama bir kere demedi kzım bende geleyim ne olur ne olmaz. kıymetini ibl bence.

bence ilgili kaynana gibi gorunmeye calisiyor.diger konularda hassas dusunceli olmadigini soylediginize gore.genelde esiniz sizin tarafinizda mi olur onlarin mi.eger cok duskunse digerlerine esiniz,gelmek istedikleri zaman bastan savin, magazalarda oyalanin,doktorla ozel gorusmek istediginizi sertce belirtin yumusak bi tavirdan anlamaz sanirim.zaten hamile hamile bir de milletle mi ugrasacaksin herkesin derdi kendine baskasini yuk etmeye gerek yok

9 aylık ahmileysen gelmeli bence canım. keşke benim kv demde gelseydi. ben 2 saatik yolu karnım burnumda tek başıma trenle otobüsle gidip gelirdim bide ağutosa sıcağında o şeker testleri 3 saat hastane kapılarında hamile aç yürümek test yapılırken yasak az ağlamadım şekerim tavan yaprdı hep ama stresten üzüntüden ourud. eşimde çok yoğun çalışıyodu o dönem. annem yaşlı zaten. bellietmezdim. bazen zorluğunu kv yanında anltırdım. üstelik genç kv. ama bir kere demedi kzım bende geleyim ne olur ne olmaz. kıymetini ibl bence.

gelip problem çıkarmasa başımın üstünde yeri var ama surat asması sıkılması oflaması poflaması beni daha çok yoruyor. en basitinden otobüste ayakta kalsak düşmesin diye ben tutmaya çalışıyorum onu. şimdi ne mantık kalıyor ki yanımda gelmesinde?

İnsanların çok bilimişi bende sinir yapıyor :)

Canım eski konularından biliyorum, 10 kg lik beşiği taşırken hamile değilsin, doktora giderken hamilesin :)

Bence eşine söyle, ama kırmadan üzmeden.. Annen beni düşünüyor olabilir, ama geldiğinde çok sıkılıyor, gelmese daha iyi olur.. Mesela yakında bir arkadaşın bir komşun var mı? Önceden sözleşin, onunla gideceğim dersin... Böylece yanlız gitmemiş, kv de senin için endişelenmemiş! olur :)

canim bu gibi durumlarda eger gelmemeleri imkansizsa yani sen istemiyorsun ama soylemiyorsun da. kocana beni istemedi gelin diyecek tabii..

ne yapacaksin biliyor musun ? o yokmus gibi davranacaksin ama ona sinirli davranarak degil...

sen hizli hareket et kendini egleyecek bir seyler bul yolda gir magazaya canin ne istiyorsa yap oflayip puflamasina aldirma bildigini oku cok mutlu davran gorumcen gibi sen de cok konus neseni aciga vur ona gulumse kahkaha at dunyanin en mutlu insani sen ol.

esin yokken cagirma ama esinin yaninda anne yarin pazara gidicem sen de gorumcem de gelir misiniz beraber cok keyifli oluyor de..

esine boyle yap esin yokken diyelim bir yere gideceksin esine de yola cikinca soyle annemlere niye haber vermedin derse kapilarini caldim acan olmadi de gec..

napicaksin... insanlara boyle oynamazsan uzulen sen olursun tecrubeyle sabit...

doğru :) aynı şekilde oyun gerek..

Bu durumdan hoşnut değilseniz eşinizle konuşmaktan başlayabilirsiniz. Neticesinde arkadaşlık döneminizde kişiliğinizi bilen biridir annesi sorduğunda da bilmiyorum, evde olucak, gitmicek biyere vs gibi yanıtlar verebilir kendi biliyor diye annesininde bilmesi gerek değil zaten ne çıkıyorsa yakın olunca çıkıyor

Ben olsam daha en başından açıkça söylerdim

Ben gezmeyi çok seviyorum ama siz sıkılıyorsunuz, bugün daha çok yere bakmam lazım gelmek istediğinize emin misiniz ?

Ben epey gezerim bugün, siz yoruluyorsunuz.. Acelem de var ben bi an önce gitsem iyi olur ? gibi..

Bir böyle iki böyle, onlarda yalnız gitmediğinizi anlar ve sonrasında teklif dahi etmezler..

Canım seni çok iyi anlıyorum bende evliliğimin ilk 2 senesini böyle geçirdim sonra baktım olacak gibi değil eşimle konuştum, bir arkadaşım ziyaretime gelse annen de geliyor ve arkadaşım gidene kadar yanımızda uyukluyor, bir yere gitsem o bende seninle gelicem diyor neden böyle dedim eşimde nasıl yani dedi ben seninle evlenmeden öncede kendi işlerimi kendim tek başıma halledebiliyordum okuma yazma biliyorum hangi otobüs nereye gider bunları okuyabiliyorum sürekli dedektif gibi yanımda olmasına gerek yok bana karşı bir güvensizliğin mi var beni yalnız bir yere göndermek istemiyor musun dedim olur mu öyle bir şey güvenmesem evli olur muyduk dedi tamam öyleyse annenle konuş olur mu o tek başına gidip halledebilir her şeyi merak etme sen de. ayrıca hamileyken kontrolü gideceğim zaman bende geleyim torunumu göreyim diyordu eşim gerek yok ben gidiyorum zaten eşimle ailece toplanıp kontrole gidecek değiliz ya demeye başladı. şimdi hiç bende geleceğim demiyor, eşin konuşursa daha iyi olur ben öyle yaptım ve şu anda rahatım, hatta benim kayınvalidem evlendiğimiz ilk yıllar bana ayrı oturmamıza rağmen bir yere giderken haber vermiyorsun bize baban çok kızıyor dedi (kayınpederim yani ki kayınpederim çok olgun anlayışlı bir insan kaç kez benim yanımda kız arkadaşına gidecek senin ne işin var rahat bırak kızı demiş insandır) kendi söylemediği için babamın üzerine atıyor bende anında cevabı verdim ben bir yere giderken eşim dışında kimseye haber vermem bu yüzden kimse kusura bakmasın eşim benim gittiğim yerleri biliyor zaten onun bilmesi de yeterli başkalarının bilmesine gerek yok herkese tek tek hesap veremem dedim ve bir daha tekrarlamadı.

eşine açık açık bu durumu anlat canım annen yanımda gelince yoruluyor çabuk sıkılıyor hemen ofluyor pofluyor.onu yormayalım ben tek başıma gider gelirim de.eşin senin yanında olduktan sonra problem yok hiç haber vermeden gözlerine görünmeden nereye istiyorsan git gel:31:

hamilelikten öncede böylelermiydi.ewet dersen sinir bozucu bi durum tepkini göster yalnız gezmek istiorum de .ben öle yaptım artık teklif bile etmio kv:-D.

eşinle paylas bu durumu...oda konusurmu konusmazmı aılesıyle bılınnmez gerçi...

esın konustuktan sonra hala aynı tavırlar davranslar devam edıyorsa sen geregını yaparsın..

dersın ben yalnız gıdecem yada esımle gıdecem..ılla benmle gelmek zorunda degılsnızz..

zaten butun gun bırbırımızı goruyoruz musade edınde tek basıma bırseyler yapayım de..onlarda tabı senı esıne sıkayet edecekler..

sende hamıleleıgının avnatajlarını kullanarak esıne hem yag yakarsın hemde bunaldım durmadan pesımdeler zaten 7/24bırlıkteyız bu ne yaa fılan dersın..

bakarsın duzelırler..tam olarak duzelmesede ıyılesırler belkı...

gelip problem çıkarmasa başımın üstünde yeri var ama surat asması sıkılması oflaması poflaması beni daha çok yoruyor. en basitinden otobüste ayakta kalsak düşmesin diye ben tutmaya çalışıyorum onu. şimdi ne mantık kalıyor ki yanımda gelmesinde?

ozaman batın doktor kapısında ofluyo pufluyo. dersin anne sen gelmek istedin zaten son günlerim yüküm kendime ağır bide sen zorla çağırmışım gibi ufuyosun cnım daralıyo diye. ama yumuşak bi ses tonuyla. evet oflayıp puflaması kesin sinir bozucu olur. bende bi arkadaşla hastaneye gitmiştim benim karnım burnumda hiç gıkım çıkmıyo kız uf puff sinir olmuştum bidahaki sefere tek gittim aa niye çağırmadın diyince sabah çok erkendi rahatsız etmek istemedim dedim

Back
X