Her gün ağlamaktan bıktım. Boşanmanın eşiğindeyim..

narce

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
179
14
298
36
İstanbul
Merhaba...
Ben 7 aylık evliyim. 3 yıl nişanlı kaldım. Nişanlanlılığımdan beri eşimin ailesiyle sorunlar yaşadım. Evlendikten sonra da durum değişmedi. Onlar yüzünden evliliğimin her günü ağlayarak geçti. Eşim hiçbir zaman beni korumadı. Hep ailesini savundu suçlu oldukları halde. Defalarca ayrılma noktasına geldik. En son geçen ay evi terkettim 4 gün boyunca annemde kaldım. Sonra pişman oldu, özür diledi, sözler verdi geri döndüm. Ailesi yüzünden yaşadığımız sorunlar yetmezmiş gibi bir de kocamın saygısızlığı, ilgisizliği beni iyice bunalttı. İnsan her hafta sonu daha kahvaltı bile yapmadan kavga eder mi? Hatalarını hiç kabul etmiyor, özür dilemesi gerekirken bana yükleniyor, hakaret ediyor. O kadar mutsuzum ki. Başkları hafta sonu eşiyle gezip tozarken ben odaya kapanıp saatlerce ağlıyorum. Sonrasından korkmasam boşanmak için 1 gün bile beklemem. Nefret ediyorum ondan. Psikolojimi bozdular ailece. Ben bunun için mi evlendim? Sabrım kalmadı...

Merhaba.
Yasınız kac bilmiyorum ama evliliğin ilk zamanları biraz sıkıntılı geçebilir.
Sonuçta aynı evde yasamı paylaşmak kolay değil.
Bence eğer boşanmayı düşünmüyorsan ki düşünme su aşamada biraz Altan almayı denesen
Erkekler cocuk gibi simartilmayi seviyorlar. Belki sorunlarınız daha azalabilir.

23 yaşındayım. Ben alttan almaktan bıktım artık. Sinirlerim kaldırmıyor. Sürekli ilgileniyorum, ne isterse yapmaya çalışıyorum ama nafile...

Bu sabah kavga ettik yine daha kahvaltı bile yapmadan. Şu saat oldu hala ağlıyorum. Dayanamıyorum. Evlendiğime çok pişmanım çok...

çok zor allah sabır versin ,benim eşimin de ailesi çok karışcaklardı ama herşeyi eşimle birlikte biz yaptık ve evliliğimizde hiç söz sahibi olamadılar çok şükür.
eşine gelince siz yeni evlisiniz bende 6 aylık evliiyim,çok şükür eşimin bir huyu dışında memnunum gezdirir asosyal dır ama eşinizin derdi nedir alın karşınıza konuşun
sorunu öyle halledebilirsiniz birde yeni evliyken annene gitmişsin ne kadar zor bir durum resmen ayrılırım demişsin hala bildiğini okuyorsa seni kaybetmeyi göze alıyor demekki..

Bu sabah kavga ettik yine daha kahvaltı bile yapmadan. Şu saat oldu hala ağlıyorum. Dayanamıyorum. Evlendiğime çok pişmanım çok...

sakın kendini yıpratma sonra ne olcak söylermisin annene olcak onun kadar kim üzülcek sana,hasta olursun herşeyi oluruna bırak herkes kendine yapar

Her yolu denedim. Konuşmak da fayda etmiyor. İnsan hatasını bir kez olsun kabul eder, özür diler. Aksine beni suçluyor. Hatasını anladığında da ben çoktan bitmiş oluyorum üzüntüden. Daha ilk aydan ayrılmaya kalktım kaç kez.

sen evini terketme hiç bir zaman. böyle bi ilişkiniz olursa en ufak şeyde o da gitmeye kalkıcak sen de:26:
şöyle bişey var bu kavgalara elbet bişey sebep oluyor. ya o senin ailene ya da sen onun ailesine yükleniyosunuz ve üzgünüm ki aileler yüzünden kavga etmeyi bırakmazsanız sonunuz kötü olur..
şu an sizin aileniz ayrı, kopun kendi ailelerinizden ve evliliğinizi beraber olgunlaştırın, ağlamayı da bırak. karşısında ağlama, her kavgadan sonra ağlama.
kendine meşgaleler bul. kavga çıkacağını hissettiğin zaman git kitap oku, yemek yap, bişeyler yap, ama kavga etme:6:

Karnı aç olan her insan sinirlidir. Sorunlarınızı kahvaltı sonrasına bırakın. Hatta konuşamıyorsanız mektup yazın ama suçlayıcı bir dille değil. Sadece ne kadar kırıldığınızı belirtin. Sadece siz değil o da böyle bir evlilik hayal etmemiştir. Daha çok yeni evlisiniz düzen zamanla oturur. Bu süreçte kendinizi ve karşı tarafı yıpratmayın. Görmezden gelmek birçok sorunu çözer. Daha açık anlatırsanız daha yardımcı olmaya çalışırım.

O kadar basit, saçma şeylerden tartışıyoruz ki... Konular basit ama beni kırmasına tahammüledemiyorum. Daha bu sabah erkenden kalktım, kahvaltı hazırladım sonra onu uyandırdım. Kocam da banyoya girdi, elini yüzünü yıkamak için. Ben de sofranın başında bekliyorum ha geldi ha gelecek diye. Yarım saat oldu çıkmadı, duşa girmiş benim beklediğimi bildiği halde. Herşey buz gibi oldu. Ben de çıkınca sinirli sinirli konuştum kahvaltı ortada bekliyor niye duşa girdin diye. Alttan alacağına bağırdı, hakaret etti. Ben ağlamaya başlayınca daha çok bağırmaya başladı.

Sıcağı sıcağına tartışmak yerine kahvaltıdan sonra söyleseydin ya "canım duşa girmişsin mis gibi olmuşsun ama benim yaptğım hazırlıklar da soğudu bir dahakine dikkat etsen?" diye. Hele de ağlamak çok yanlış odadan çık biraz mola ver sakinleşin sonra konuşun. Eşin sürekli ağlayan mızmızlanan bir kadın gibi görüyordur seni. Böyle giderse ağlaman da işe yaramaz bi süre sonra.

Bir düzen oturtmak kolay iş değil, empati yapmak lazım. Belki o da terledim kötü kokmayayım karıma diye düşündü olamaz mı?

Ailesiyle ne gibi problemlerin var?

Ben yaptığı şeye değil, özür dilemek yerine bana hakaret etmesine kızıyorum. O bağırmaya devam edince sinirlerim boşaldı en son ağladım. Beni çok yıprattı sakin kalmakta güçlük çekiyorum.

Kayınvalidemin de yapmadığı kalmadı bu güne dek. Evliliğimi de zehir etti. Daha ilk günlerden gece gündüz gelmeler, hafta içi hafta sonu demeden sürekli haber vermeden çıkıp gelmeler. Gece 12 lerde aramalar. Evime her geldiğinde laf sokmalar. Eşimle yeni evli olduğumu hiç anlayamadım. Bir de 3 yıllık yaptıkları var.

Empati de kuruyorum. Ben olsam duşa girmeden önce haber veririm. Haber vermediysem de bana kızdığında gönlünü almaya çalışırım üste çıkmak yerine.

O kadar basit, saçma şeylerden tartışıyoruz ki... Konular basit ama beni kırmasına tahammüledemiyorum. Daha bu sabah erkenden kalktım, kahvaltı hazırladım sonra onu uyandırdım. Kocam da banyoya girdi, elini yüzünü yıkamak için. Ben de sofranın başında bekliyorum ha geldi ha gelecek diye. Yarım saat oldu çıkmadı, duşa girmiş benim beklediğimi bildiği halde. Herşey buz gibi oldu. Ben de çıkınca sinirli sinirli konuştum kahvaltı ortada bekliyor niye duşa girdin diye. Alttan alacağına bağırdı, hakaret etti. Ben ağlamaya başlayınca daha çok bağırmaya başladı.

cnm bende aynı senin gibiyim erkekler tabiri caizse böyle harlamalara gelemiyorlar.bende aynı senin gibi yapardım ve aynı sonuç olurdu ama şimdilerde daha bir dikkat ediyorum evt davranışı büyük saygısızlık ama bu erkeklerin akıllarımı yetmiyor düşünemiyorlarmı bilmiyorum.daha sakince konuşmayı denemelisin naz yaparak bende seni bekliyorum aşkolsun falan gibi şeyler.o zaman senden özür dilerdi.aslında onları biz şekillendiriyoruz cnm zamanla rayına oturur herşey sıkma canını ve daha sakin ol

Merhaba...
Ben 7 aylık evliyim. 3 yıl nişanlı kaldım. Nişanlanlılığımdan beri eşimin ailesiyle sorunlar yaşadım. Evlendikten sonra da durum değişmedi. Onlar yüzünden evliliğimin her günü ağlayarak geçti. Eşim hiçbir zaman beni korumadı. Hep ailesini savundu suçlu oldukları halde. Defalarca ayrılma noktasına geldik. En son geçen ay evi terkettim 4 gün boyunca annemde kaldım. Sonra pişman oldu, özür diledi, sözler verdi geri döndüm. Ailesi yüzünden yaşadığımız sorunlar yetmezmiş gibi bir de kocamın saygısızlığı, ilgisizliği beni iyice bunalttı. İnsan her hafta sonu daha kahvaltı bile yapmadan kavga eder mi? Hatalarını hiç kabul etmiyor, özür dilemesi gerekirken bana yükleniyor, hakaret ediyor. O kadar mutsuzum ki. Başkları hafta sonu eşiyle gezip tozarken ben odaya kapanıp saatlerce ağlıyorum. Sonrasından korkmasam boşanmak için 1 gün bile beklemem. Nefret ediyorum ondan. Psikolojimi bozdular ailece. Ben bunun için mi evlendim? Sabrım kalmadı...

seni okurken hayatim film seridi gibi gecti gozumun onunden...boyle bir evliligi aglayip cekmekle kendine ne kadar yazik ettigini anlayacaksin ...ama is isten gecmis olacak canim.
evliligin ilk yillari oturmadigi icin falan filan diyemeyecegim maalesef.cunku bu bana gore safsata.
ailesi icin karisini karsisina alan,onun hakkina giren,saygisizlik eden,hakaret eden erkek bana gore evlilige alisamamis erkek degil,kisiliksiz erkektir.
bende de vardi seninki gibi bu anlattiklarim gibi bir koca...ne yaptim??? YOL VERDİM!!! boylesine yol vereceksin,omrunden degil...
bu arada sonrasindan korktugun nedir onu cok merak ettim???

Evet, zaman zaman alttan almak, pohpohlamak gerekiyor. Ben de öyle yapıyorum. Ne yazık ki bazen insanın sabrı kalmıyor. :( buna benzer çok şey yaşıyoruz, ben hep görmezden geliyorum ve yoruldum.

3 yıl nişanlı kalmışsın
az cok tanımışsındır, evlenince nelerle karşılaşacağını
gerçi evlilik insanı özelliklede erkekleri çok değişştiriyor...
acaba annesinden çok mu etkileniyor...
senin hakkında dolduruşa getiriyor olabilir

O kadar basit, saçma şeylerden tartışıyoruz ki... Konular basit ama beni kırmasına tahammüledemiyorum. Daha bu sabah erkenden kalktım, kahvaltı hazırladım sonra onu uyandırdım. Kocam da banyoya girdi, elini yüzünü yıkamak için. Ben de sofranın başında bekliyorum ha geldi ha gelecek diye. Yarım saat oldu çıkmadı, duşa girmiş benim beklediğimi bildiği halde. Herşey buz gibi oldu. Ben de çıkınca sinirli sinirli konuştum kahvaltı ortada bekliyor niye duşa girdin diye. Alttan alacağına bağırdı, hakaret etti. Ben ağlamaya başlayınca daha çok bağırmaya başladı.[/

tamam giriyorum diye sana söyleyebilir burda haklısın ama keşke sinirli konuşmasaydık erkekler böyle 8 mayıs ta 2 sene bticek benımde olabiliyor yani bayan alttan alıcak biraz idare edicek diğer konuları bilemem ama bu çok basit bir konu bence sakin sakin deseydın soğudu hayatım filan diye ne yazık ki biz çıkıştığımzda onlarda çkşıyor bir taraf yerinde susmalı yerınde konuşmalı inş. düzelir

Bence de buyuk ıhtımal aılesı onu sana karsı kışkırtıyordur...ben de yaklaşık aynı sebeplerden boşanmak uzereyım...erkeklerın aılesı evlılıklere cok mudahıl oluyorlar mlsf...kendılerı kadına ve aılesıne duzgun davranmadan sureklı ılgı&okkalanma bekliyorlar...senın esın de anladığım kadarıyla esınden cok aılesını sevıyor ve cok bencıl, saygısız, empatısız, evde sen varmışsın yokmuşsun umursamayan, en kucuk konuyu kavga zemınıne ceken, aslında kafa yapısı evlılıge cok uygun olmayan bırısı...senı ve duygularını onemsemıyor, yanına gelıp gonlunu almıyor...senı cok ıyı anlıyorum arkadaşım; bu tıp adamlarla evlılık cok zor mlsf.....aslında nısanlıyken de onu ve aılesını anlamışsın keşke p zmn kaçsaymışsın...evlılıkler karşılıklı ozverıyle yuruyır tek kısının tum yuku sırtlamasıyla degıl....bılemıyorum yol yakınken henüz cok gec olmadan bırlıkte aıle terapıstıne gıdın demekten başka da akıma bır sey gelmiyor....belkı o sekılde gormedıgı seylerı görmeye baslar da kurtarırsınız evlılıgınızı....

Son düzenleme:
Back
X