Her gün ağlamaktan bıktım. Boşanmanın eşiğindeyim..

O kadar basit, saçma şeylerden tartışıyoruz ki... Konular basit ama beni kırmasına tahammüledemiyorum. Daha bu sabah erkenden kalktım, kahvaltı hazırladım sonra onu uyandırdım. Kocam da banyoya girdi, elini yüzünü yıkamak için. Ben de sofranın başında bekliyorum ha geldi ha gelecek diye. Yarım saat oldu çıkmadı, duşa girmiş benim beklediğimi bildiği halde. Herşey buz gibi oldu. Ben de çıkınca sinirli sinirli konuştum kahvaltı ortada bekliyor niye duşa girdin diye. Alttan alacağına bağırdı, hakaret etti. Ben ağlamaya başlayınca daha çok bağırmaya başladı.

eee ne olmuş bu bizde de oluyordu hep 10 aylık evliyim. ilk zamanlar bir şey demedim olabilir yani... sonra bir kere laf arasında söyledim benim için bir şey yapmıyorsun diyorsun da yaptıklarım da gözüne görünmüor deyip söyleyiverdim. biraz düzeldi gibi. kahvaltıya geç iniyor diye insan kavga etmez eşiyle. bence sen dolmuşsun. böyle bir sebepten kavga çıkacak olsaydı ben ramazanda boşanmıştım. sahura kaldırana kadar geberdim bir ay... :)

Benim anlatmaya çalıştığım bahsettiğim örnekteki gibi sürekli beni kırması. Kahvaltıya geç gelmesi değil, sonrasındaki tartışmadaki tutumları beni çıldırttı.

Gerçekten anladım ki evliliğin maximum ilk 1,5 yılı sorunlar sıkıntılarla geçiyor,neden çünkü belli bir düzen var alıştığımız ,ee karşıda ki içinde aynı şey geçerli; alışmaya çalışırken yıpratıyoruz kendimizi 6 ayı böyle die hemen boşanmaya kalkmak biraz çocukça,ha dayak olur vs olur tamam ,ama bööle sebeplerden boşanmak yerine birbirimizi karşılıklı alttan almaya çalışmak en güzeli. ve hep söylerim evliliik zor bir zanaat .. :25:

canım bence biraz sabırlı olmalısın bir yuvada kadın birz alttan almayı bilecek.. ben 10 yıllık evliiym benim yaşımda 28 bende neler gördüm 2 kere boşanma aşamasına geldik neler yaşadık hep eşimin ailesi yüzünden .. ama ayrıyken birbirimizii çok sevdigimizi anladık .. ben ozamanlar kötü şeyler kırıcı şeyler yaşamış olabilirim .. ama düşünün ce hiç mi iyi bişey katmadı bu adam benim hayatıma ... kattı... o yüzden bazı şeylerin üzerini örte bildik.. hiçmi annemiz babamızla sorunlar yaşamamış büüykler yüzünden hemen silip atma mücadele etmeyii hedeflee hem pes etme... hayat ir sınav ve seninde sınavın başlamış bundan ii bir derce yaparsan güzel bi yuva sahibi olabilrsin .. sonuçta sen severek evlendin ... ve herşeyii en başta da biliyodun .. şimdiide mücadele et .. sadece kocan için yap herşeyi unutma..

seni okurken hayatim film seridi gibi gecti gozumun onunden...boyle bir evliligi aglayip cekmekle kendine ne kadar yazik ettigini anlayacaksin ...ama is isten gecmis olacak canim.
evliligin ilk yillari oturmadigi icin falan filan diyemeyecegim maalesef.cunku bu bana gore safsata.
ailesi icin karisini karsisina alan,onun hakkina giren,saygisizlik eden,hakaret eden erkek bana gore evlilige alisamamis erkek degil,kisiliksiz erkektir.
bende de vardi seninki gibi bu anlattiklarim gibi bir koca...ne yaptim??? YOL VERDİM!!! boylesine yol vereceksin,omrunden degil...
bu arada sonrasindan korktugun nedir onu cok merak ettim???

cnm bu problemleri hemen hemen hepimiz yaşıyoruz ama yol vermeye ayrılmaya cesareti yok çoğumuzun sizi bilmem ama başta benim::(ve bu şekilde deveyi gütmeye çalışıyoruz sorunlar sıkıntılar ailevi problemler her geçen gün iyiye gideceğine dağ gibi oluyo bütün çıkışlar kapanıyo resmen çaresizlik çaresizlik ya ağlama krizleri ya daha açık sinir hastalığına doğru gidiyo..sen bu süreci nasıl atlattın nasıl karar verdin özel olmazsa biraz anlatırmısın??bendede var bitane durup durup işine gelmeyince kapıyı gösteriyo babnın evinde iyisimi vardı anam için seni boşarım....evlendiğimden beri sığıntı gibi bunları dinliyorum ve sabrım kalmadı artık..

cnm bu problemleri hemen hemen hepimiz yaşıyoruz ama yol vermeye ayrılmaya cesareti yok çoğumuzun sizi bilmem ama başta benim::(ve bu şekilde deveyi gütmeye çalışıyoruz sorunlar sıkıntılar ailevi problemler her geçen gün iyiye gideceğine dağ gibi oluyo bütün çıkışlar kapanıyo resmen çaresizlik çaresizlik ya ağlama krizleri ya daha açık sinir hastalığına doğru gidiyo..sen bu süreci nasıl atlattın nasıl karar verdin özel olmazsa biraz anlatırmısın??bendede var bitane durup durup işine gelmeyince kapıyı gösteriyo babnın evinde iyisimi vardı anam için seni boşarım....evlendiğimden beri sığıntı gibi bunları dinliyorum ve sabrım kalmadı artık..

ozelden yazdim canim...

benimde başta böyle sıkıntılarım oldu aşırı uykusu kahvaltı hazırken saatlerce gelmemesi- çalışan bir bayan olmama rağmentek başıma kahvaltı hazırlayıp kalkmaması sonucu yaşadığımız şiddetli kırıcı kavgalar-13 yıllık evliyim- bunları aştık birşekilde görmezden gelerek- kültürel farklılıklarımız çok gelenksel aile yapısı yaz tatililerinin ailesi yanında geçirmek(anlayışlıydı 15gün kalıp bende kendi ailemin yanında kalıyorudum)kültürel farlılıklarda zor- bunları aştık herşey yolunda derken adam bunalımda şuan evlilik sıkmış sanırım içinde terk etme istekleri var- gitmiyorda kalmıyorda beni boğuyor sadece-sana önerim narce- evliliğn başında tavırlarını koy-bunlar küçük kavgalarmış görmezden gel- en iyi çözüm-gizli bir otoriten olsun -susmak tepkisiz kalmak en iyi cevaptır bazen

canım benım 2,5 senelık evlıyım evlılıgımın 1,5 senesı kayınvalıdeler yuzunden kavga gurultuyle gectı...
kaç kere boşanma aşamalarına geldık ailesının hatalarınıbılmesıne ragmen bısey dedıgımde gozlerınden ates cıkar kopurur zeytınyagı gbı uste cıkardı.
1kere haklısın demeyı bırak kavga sonrasında bıde kuserdı 3-4 gun konuşmazdı
sonra ne yaptım..
cok buyuk bı kavga etmşştık sonrasında buna dedımnkı
egerkı aılene cok meraklıysan suan defol gıt evden
yarında davayı ac guzel guzel boşanalım..
hıcbısey demedı bıkaç saat sonra geldı yanıma dedıkı ıkımızleılglı bısey ıcn bız hıc kavga etmedık.artık aılelerımızle ılglı konuşmayalım..
dedıgı dogruydu..bız artık gerekmedıkce evde aılelerle ılglıkonu acmıyoruz.
sızınde buyk ıhtımalle ıkınızın arasında sorun yoktur.bunlar hep 3. 4. ksılerın yuznden olan seyler..
yapmayın arkadasım kendınıde cok yıpratma..zaman ıcnde zaten oturucak evlılıgın ama evlılık bazende susmayı gerektrıyor malesef..

birde şunu eklıyım eşinin aılesı cok hatalıysa bıle kendını onun yerıne koy,hata yaptılar dıye sen aılenı sılermısın??

12 yillik evli biri olarak ben evliligimin ilk 2 yilini saymiyorum, cünkü beraber yasamayi ögrenmek, esini idare etmeyi ögrenmek, baskalari yüzünden birbirini kirmamayi ögrenmek, baskasina kizip gelip evdeki esinden hirsini cikarmamayi ögrenmek bizim evliligimizde tam tamina 2 yil sürmüstü :) biz esimle birbirimizi seviyorduk ve hatalarimizdan ders cikarip evliligimizi kurtarmayi sectik.iyiki de öyle yapmisik,simdi saglikli 2 evlatla ödüllendirildik ve cevremizde parmakla gösterilen bir aileyiz Allah nazardan saklasin(amin)

diyorsan ki ben kocami seviyorum, sana tavsiyem su: sabirli ve sakin olmayi ögren. iyi bir aninizda esini karsina al ve onu yada ailesini kesinlikle suclamadan seni rahatsiz eden ve üzen seyleri dile getir.ama kesinlikle sen yaptin sen dedin gibi köprüleri yikan bir konusma yapma lütfen.konusman bittiginde kocani öp ona saril.ve onu ne kadar sevdigini söyle.ve mutlu olmak istedigini ama bunu tek basina yapamayacagini ve onun yardimina ihtiyacin oldugunu söyle.inan bana karsindaki bir öküz bile olsa olumlu bir tepki verir.

ama diyorsan ki ben bu zamana kadar cok yiprandim artik ugrasicak gücüm yok ve hayatim boyunca acaba daha sabirli olabilseydim mutlu bir ailemiz olabilcekmiydi diye düsünmeden yasar giderim o halde zamanini bosa harcama.arkana bakma ve kendine yeni bir hayat kur.

kendin ve evliligin hakkindaki kararinda Allahtan senin icin hayirlisini dilerim.yalniz sunu unutma.bosanmak herkesin yapabilcegi kadar kolay birsey ama evli kalmayi tercih etmek ve beraber yasamayi ögrenmek herkesin yapacagi bir is degil.

cnm ben sana özelden msj yazdım ama yeni üye olduğumdan 100 msj ı tamamlamadığımdan gönderilmedi teşk yazdıkların için..

rica ederim canim.umarim bir faydasi olur sana yazdiklarimin...
mesaj sayin dolunca ozelden yazabilirsin bana gelismelerle ilgili.sevgiyle ve huzurla kal...

Nişanlıyken bir çok şey sinyal veriyor aslında.. Keşke o zaman evlenince düzelir diye düşünmüş olmasak.

Back
X