• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün aşağılanmaktan,küfür yemekten bıktımm!!

bu kadar olmasada bende evlat ayırma ve aşağılmayı yaşaadım. inan allah çok büyük ilerde çok iyi bir kocan iyi kayınvaliden ve iyi bir hayatın olacak ..benim öyle oldu inan bana son gülen iyi güler .. bekle ve görrr......

İnş. dediğiniz gibi olur ciddi ciddi anne sevgisi nedir ,anne sahiplenmesi nedir merak ediyorum çünkü?

ben anne sevgisine doydum. anne sevgisi nasıl birşey diye sorarsan elbette çocuk için çok önemli. başta güven duygusu için. lakin ben de baba sevgisinden yoksun büyüdüm.. babam maddiyata aşırı derecede önem veren bir adam.. ben çocukken pikniğe gitmiştik ben pamuklu şeker istemiştim, babam almam dedi annem de ne var çocuğu kırmasan da alsan demişti babam ısrarla çok pahalı alamam evde yemek yediler dedi.. çok büyük bi kavga çıktı aralarında annem çok ağladı.. ekonomik özgürlüğü yoktu annemin.. babama muhtaçtı.. çok istedi boşanmayı ama yapamadı.. biz varlık içinde yoklukla büyütüldük.. babamın işi de durumu da iyiydi ama herşeyimizden kısardı.. ben hep ablamın eskilerini giyerdim.. kıyafet almayı bırak yemek içmek bile lükstü.. bi gün pazara gidiyorlardı alışverişe annem bana kızım pazardan ne alalım sana diye sordu, muz istiyorum dedim, muz çok pahalı alamam dedi babam.. odur budur muz yiyemem.. nişanlım zorla yedirir boğazımdan inmez düğümlenir.. buna benzer nice şeyler.. herşey pahalıydı babama göre.. yaşam için gerekli herşey.. bi şampuan bile lükstü.. biz kıvırcık saçlıyız annem ablam ben ve babam saçlarımızı sabunla yıkamamızı isterdi.. saç ne hale gelirdi sen düşün =) bizle gene bi nebze iyiydi sağ olsun beni okuttu.. eğitim harcamalarımdan kısmadı hiç.. ama sürekli yüzüme vurdu, her yerde bunla övündü.. yapması gereken bişey değilmiş de lütfedip yapmış gibi lanse etti herkese hepimize.. abim şehir dışına üni kazandi gitti babam ben para yollamam başının çaresine baksın dedi ve abim geceleri çalişmaya başladı.. babamın durumu vardı gerçekten vardı adananın en iyi maaş veren fabrikalarında usta başıydı.. bi ay normal bi ay çift maaş alırdı kendi evimiz arabamız vardı.. ama hep para yok diye dövünürdü.. içkisi kumarı kadına düşkünlüğü de yoktu ama böyleydi işte aşırı cimriydi.. velhasıl ben de bi yanı eksik büyüdüm ama sonra fark ettim ki asıl sevgi dışarda değil.. asıl sevgi gerçekten anada babada yarda değil.. asıl sevgi kendi içimizde.. biz kendimize sarılıp kendimize yüreğimizdeki bütün sevgiyi vermeliyiz.. o zaman işte bizden sevgisini esirgeyenleri bile anlamaya onları sevmeye başlıyoruz.. ben şuan çok iyiyim babamla.. onu böyle kabullendim.. yapısı böyle, belki o da çocukluğunda derin travmalar yaşadiği için böyle.. şuan ben biliyorum ki anam babam da olsa kimsenin beni sevmesine ihtiyacım yok çünkü ben salt sevgiyi kendi içimde zaten bulmuşum.. kendimi ben seviyorum, yaradanım seviyor, ve bu içimdeki sevgi benim dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeme yetiyor.. herkesi anlıyor ve oldukları gibi kabul ediyorum.. herkesi bilinçaltındaki nefretleriyle korkularıyla sevgisizlikleriyle kabul ediyorum.. zaman zaman acıyorum onlar adına elimden de başka birsey gelmiyor.. sözün özü öz benliğim dışındaki bütün sevgisizlikler canımı acıtamıyor.. sen de ne olursa olsun kendini sevmekten, hak ettiğin sevgiyi önce sen sana vermekten hiç bir zaman vazgeçme..

tatlım çok üzüldüm ben senin yazdıklarına yaaa...hele annenin yorganı senin üzerinden alıp kardeşine örtmesi okadar içimi acıttı ki....
sen asla gerizekalı falan değilsin fen lisesinde okuduğuna göre okul hayatında da gayet başarılısın...
bazı evlerde kız erkek çocuk arasındaki dengesizlik gerçekten çok kırıcı olabiliyor
senin annen ve baban da yazık ki bu gaflete düşmüşler
sen üniversiteni kazan bulunduğun şehirden de başka bir yeri yaz git canım benim ozaman anlarlar belki değerini...
sen de kafan rahat üniversite hayatını doya doya yaşa!
ama ben senin yerinde olsaydım o kazanma kağıdını burunlarına sokup demek ki gerizekalı değilmişim derdim:47:
(bu arada yanlış anlaşılmasın akademik kariyerle zeka arasında bi bağlantı olduğunu düşünmüyorum sadece ailen o penceren baktığı için bunu yazdım)

Son düzenleme:
Back
X