Kekler - Pastalar Her kek yapışım hüsranla sonuçlanıyor :'(

princes_Pocahontas

♪♪KPSS hedef 85 net♪♪
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
372
22
48
Muğla
Ne zaman kek yapsam tutmuyor..... kalıbı yağlayıp un serpiyorum... ince kek kalıbında yapıyorum, fırını önceden ısıtıyorum.... kabartma tozunu 2 adet koyuyorum ve kabartma tozunu koyarla boymaz fazla bekletmeden hemen fırına veriyorum.... kalıbı fırına vermeden evvel bi kaç kez hafifçe sallıyorum boşluk kalmasın diye... kıvamıda boza kıvamında oluyor fakat keklerim parşalanıyor hemen... ço sıcakken kalıptan çıkarmıyorum ılıyınca çıkarıyorum fakat kekin dışı şekerimsi sert gibi içi de sanki çok iyi pişmemş gibi oluyor bütün tüyoları uyguluyorum fakat genede olmuyor fırının kapağını ilk 20 dk açmıyorum vs. vs. denemedğim taktik kalmadı.... acaba ben ne zaman güzel kekler yapıcam

Son düzenleme:

Canım, kek kıvamını biraz koyulaştır, gene tepsiye dökülecek kıvamda olsun fakat boza kıvamıda biraz sulu oluyor. Bİrde fırını ısıtmadan koy tepsiyi koyduktan sonra fırını yak. şekerlenme durumuna gelincede şekerini fazla koymuş olabilirsin. Bütün malzemlerini eşit koy. Örn: 1 su bardağı sıvı yağ- 1 su bardağı yoğurt- 2 yumurta- 1 su bardağı toz şeker- alabildiği kadar un- limon kabuğu rendele- bunların hepsinin koyduktan sonra karıştır. En sonrada 1 paket kabartma tozu koy üzerine limon sık acılığı olmasın diye, (2 paket kabartma tozu çok olur) tepsini yağla un serp dök salla. fırının orta gözüne koy 180 derecede fırını ayarla.

Sen Fırını ısıtıp koyduğun için iyi olmaz fırın kekle birlikte ısınacak birde böyle dene yorumlarını beklerim.

tşkerdm cnm. birde öyle deneyeym .. cevabın için teşekkürederm. bir aç gün sonra tekrar denycem senn dedğin şeklde yapayım sonucu buraya yazarm

acaba yumurta ve şeeri daha mı fazla çırpmam gerekiyor diye düşündüm... bizde mixer yo el ile çırpıyorum

Alakası yok bende elimle yapıyorum acelem varsa mikserle yapıyorum. Bu şekilde dene düzeleceğini umuyorum.

sonunda kekim tuttu :) fakat limon yoktu evde sizin tarifi yapmadım... bu sitede bi tarif buldum onu yaptım sanırım yağını ve ununu az koyuyormuş um ve iyi çırpmıyordum bu kez iyi çırptım oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…