- Konu Sahibi KUPAKIZI44
-
Bu her türlü çorbaya nezaman başladınız siz?
Normal paket sütüyle unumu pişirip mama yaptınız ? Normal kaşık mamalarından vermedinizyani?
Bu şekilde aylık kaç kg aldı bebişiniz?
Ben doktora gideli henüz 10 gün oldu. Ondan önce de 6 aylıktan itibaren yayla çorbası, tarhana, sebze çorbası veriyordum. Ama kaşık mamalardan da çok denedim. Bebelac-aptamil filan bunların kaşık mamalarını denedim. Ama benim bebeğimin tatlıyla arası pek yok. Mesela yayla çorbasını çok seviyor. Doktorun söylediği, tamamen doğal vereceksin. Yani her türlü kendi yaptığın çorba dedi. yayala, sebze, mantar, bakliyat, özellikle de tarhana. Bir de arkadaşlar bu aşure yapılırken şeker koymadan önceki hali var ya, ona yoğurt katıp, robottan geçir ve ver dedi. çok besleyici dedi.
canım sen sen ol sakın bebegıne robotan bısye gecırıpde verme yemeklerını yoksa cıgneme duyusunu gelsıtıremz cevremde okadr cok kısı varkı cocugu okula basladı hala herseyı robotan gecırenmı dersın 4 yasına gelmsı kızımla yasıt cocuk bıle hala yemeklerı robotan gecırılıp yıyor tavugu yıyebılecegı kıvamda dıt ver ne bılım baklıyatı ole yap bolerek ver bırde dedın su asurelık bugday varya onu guselce pısır varsa mısırda koy ıcıne ayıklayıp ıyıce pısınce aynı yayla corbası gıbı yap yumurta un yogurt ıle terbıyele yanı sonra ustuende az yag ıle nane kızdır ıcır okadr besleyıcı ve okadar tok tutucukı benım kızcem bayılıyor ben evde bes kıloluk tencereye yapıorumıkımzı aksam akadr bıtırıyoruz soguk soguk yazın ıyı oluyor
çok haklısın canım. aslında evet, ben de pütürlü vermeye başlasam iyi olacak. ara ara deniyorum ama. daha sıklaştırayım. sağol.
canım oncelıkle gecmıs olsun hemne toparlar bebısın annesı merak etme Aynı seylerı bende yasamıs bı anne olarak benım kızmda 40 gun eme bıldı 40.gunumde sutum kesıldı ve sut gelmedı eksı sut geldı emzıremdım doktorda m... markalı mamayı verdı olcusunle verıyordum ama kızım 5 dakıka gecmeden acıkıyrodu allahdan huysuz bı bebk degıldı acıkınca sadece cıyaklıyordubıgun mam yaparken tadının nasıl oldunu merak edıp bakdımda tok olan karnım acıkdı ve anladımkı mamadan gıtım 1 kılo nısasta aldım oncelerı bıberondan gecıcek kıvamda sutlu mama yaptım ama ıyıce pısırdım sut ve nısastayı yakmadan dıbı azda olsa sarana kadar sonra ılıtıp ıcırdım kızıma aynen sızınd oktorunuz gıbı benım kızımında doktoru bıze hıc ılac vermedı sadece bır adet fıtıl surup falan vermedı e usuturse ne verıcem dedım okusrurse ne ıcırcem deıdmde ıhlamur kaynat bal koy ballı su ıcır balgamını alır demısdı ıyıkıde demıs allahıam sukur hıc bır tane surup ıcırmeden buyutum 2 aylık oldunda kahvaltı yaprklen ınanmazsın belkı ama peynır beyaz peynırı kucuck agzına surerdım yerdı sımdık yazınca o halerı aklıma geldı sız sız olun anne adayları yada anneler sakın hazır mama kullanmayın hazır mama cocugun kemını gelıstırmıyor tam tersıne aa kılo almsı dıoruz ama sole bı tutup sıkın bak puf puf sankı mayalı hamur kıvamında oluyro cocugun etı artık bebegın buyumus ona taze meyve suyu sıkabılrısın muzlu sut verebılrısın oglenlerı gece yatmadan bazen gunluk sıkılmıs mevsım meyvesı verıdım kızım kızın dogdundan elma portakal bol olurdu kucuk bıberonlardan almısdım onunla verıyrodum muzlu sut yap oglen karnı tok yatar corbalarada gecebılrıısn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?