her şey boşunaymış gibi

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
forumda kiminiz heyecanla yeni aldığı ürün yorumunu paylaşıyor, kiminiz yeni aşkını, kiminiz kayınvalidesiyle olan bir kavgasını. peki kızlar bunun sonu ne? her gün makyaj yapıp, en güzel parfümlerimizi sıkıp işe/okula gidiyoruz. ama bir gün öleceğiz, niye yapıyoruz bunca şeyi? tam yıllarını verdiğin işte terfii ettiğini düşün ama hiç o masada oturamadan ertesi gün bi trafik kazasında ölceksin mesela, ee? bunun anlamı, mutluluğu nerde kaldı?

Hayat bu yapacak birşey yok..ne olacaksa olacak ve bizler yaşama sevincimizi kaybetmeyecegiz..
Her an ölebiliriz diye her an yas tutarak yaşanmaz.

Ooooooo oralara daldın mı çıkamazsın.Dağlırsın.

Çok düşünmeden, biraz Polyannacılık oynayarak, kendine hedefler belirleyerek, bazen hedefi tutturarak bazen ıskalayarak yaşayıp gidiceksin işte.

Hayatın bir anlamı yok.(tek anlamı sadece evlat o da her anne/baba için değil)

Hayat bir gündür.O da bugündür. Hepsi bu.

Bunları sorgulamanıza yakından birinin can kaybı mı sebep?

forumda kiminiz heyecanla yeni aldığı ürün yorumunu paylaşıyor, kiminiz yeni aşkını, kiminiz kayınvalidesiyle olan bir kavgasını. peki kızlar bunun sonu ne? her gün makyaj yapıp, en güzel parfümlerimizi sıkıp işe/okula gidiyoruz. ama bir gün öleceğiz, niye yapıyoruz bunca şeyi? tam yıllarını verdiğin işte terfii ettiğini düşün ama hiç o masada oturamadan ertesi gün bi trafik kazasında ölceksin mesela, ee? bunun anlamı, mutluluğu nerde kaldı?
Belki bu cevabi okuyup, cevaplayacak omrunuz olmayacak o zaman siz niye yaziyorsunuz?
Olum var ama olene kadar hayatta devam ediyor.

Olumun omru yok, olumun yuregi yok.
Olum cocuk buyutmeyi bilmez.
Olumun evi yok, ekmegi yok, sevgisi yok. (S. Erbas)

Bana annemi hatırlattınız. Ben 5-6 yaşında çocuktum ha öldüm ha ölecem derdi, aradan 30 küsür sene geçti, hala öyle diyor. Koca bir ömrü hem kendine hem bize zehir etmeden güzel bir hayat enerjisiyle geçirebilirdi ama bunu tercih etmedi. Kime fayda sağladı, kimseye... Hayat bir gün bile olsa onu doyasıya yaşamak gerek. Yoksa kelebekler neden o güzelliği sergilesinler ki öleceklerini bile bile değil mi?

Bu sorularınızın cevaplarını burada bulacağınızı sanmıyorum. İçinize doğru bir yolculuk yapmanızın vakti gelmiş sanki.. Varoluşçuluk, inançlar, hayatta kalma içgüdüsü, insan psikolojisi, evrim gibi derya deniz konularda biraz okumanızı tavsiye ederim belki ufkunuzu açar..

Back
X