• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her sey cok farklı olacak. / zamana

hanyolcuhanciyolcu

Aktif Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
28 Eylül 2024
2.120
7.225
78
31
Yaşadığım kötü ve üzücü dönemi, burada biraz olsun unutuyorum. Bu sebeple anı kalması icin ve gerekirse dönüp okumak icin elimin altında bulunması adına burayı sanal günlüğüm olarak kullanmaya karar verdim.
Maddi manevi hayatımdaki sorunların çözümü icin adım atmaya kendime söz verdim.
Umarım yazdıkça da bana şifa olur.

Pazartesi ve salı gününü resmi tatil ile birleştirdigim için bugün pazartesi günü gibi hissettim.
Bir süredir ailemin yanında olduğum için artık iş yerime yaklaşık 1.5-2 saat mesafede bir yerdeyim. Kendi evimde çıktığım saate göre artık çok daha erken çıkıp, daha geç eve gidiyorum. Tesellim ise sadece ayda 12 gün işe gidiyor olmak. Hem ay sonu yoğunluğu hem de resmi tatil ve hafta sonu araya girdiği için epey işim birikti.
İş yerinde benden bağımsız bazı sorunlar olduğu için zaten aylardır ekip olarak karışık bir şeyler yaşıyoruz. Bu süreçlerin içerisinde yenilenen bir kadro, yenilenen iş şekilleri derken bir de kendi özel hayatımdaki süreçler dahil olunca imdat diye bağırasım geliyor bazen ofisin ortasında :)
Neyse ki sevdiğim bir huyum var; gerçekten çok kötü bir ruh halinde olsam bile köşede göz yaşı döküp işimi yapmaya devam ediyorum 😂(yaşandı) Elimden geldiğince yaşadığım süreci ise yansıtmıyorum. Açıkçası benim kişisel sorunlarımin da işi etkilemesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bir sekilde tutunuyorum diyelim bu süreçte :)
İşleri biraz toparlamak adına hem de finalize olması gereken işler olduğu için daha da erken çıktım evden. Biraz gidip mesai yapacağım. Bu ay epey bir mesai yaparım gibi ya, neyse..

Gerçekten iyi değilim. Ancak bu histen ve bunu dile getirmekten de sıkıldım. Bundan sonra bir karar aldım. Artık "iyi değilim" demeyeceğim. Bu hissin hemen kaybolmayacagini elbet biliyorum. Çünkü mutsuz olmama sebep olan tek şey ayrılık problemi degil. Birçok faktör var. Bunlar zamanla çözülecek. Bunların çözülmesi için yarın itibariyla adımlar atmaya başlayacağım. Onları da adım adım paylasacagim.
Gözlerimin içine bakan sağlıklı bir çocuğum var. Onun için iyi olmalıyım, olacagim🌸

Pazartesi günü yapılacaklar;
1;
Şu anda dava açabilmek için maddi durumum olmadığından dolayı iş yeri avukatımız ve ayrıca arkadaşım olduğu için kendisi ile görüşeceğim. Halihazırda çalıştığım için barodan avukat talep edebilir miyim bilmiyorum. Maaşımın şu anda ve bir süre daha tamamı borçlara gittiği için belki bir ihtimal vardır, bilmiyorum. Eğer olmazsa en yakın Şubat sonunda açabilirim dava. O kadar beklemek kesinlikle istemiyorum.
Umarım o süre zarfında karşı taraf açar dava.
Kendisi anlaşmalı bosanmaya yanaşıp konuşabilecek biri değil bu süreçte. Daha doğrusu cumartesi gecesi olanlardan sonra sesini duymak, suratini görmek dahi istemiyorum.

Son düzenleme:
Bu sabah uzun zaman sonra aynaya uzun uzun baktım. İçimden çok şey söylemek, anlatmak geciyor ama demeyeceğim. Yıllarıni verdiğin bir iliskiden en sonunda dış görünüşün ile ilgili de eleştiri aldığın zaman insan uzun uzun aynaya bakma ihtiyacı hissediyor galiba. Senin için değil ama kendim için o lafları da sana yutturacagim :)
Umarım hepimiz için güzel ve huzurlu bir hafta olur.

Ailem boşanma konusunda destekcim tabii ki ama ortalama 70-80k kadar bu süreçte bana destek oldukları için ben daha fazla masraf çıkarmamak adına barodan avukat bulabilir miyim diye araştıracağım soyleyecegimi yazmıştım. Aslında 70-80k bu devirde komik bir rakam belki ama yine de bunu da yapmak zorunda degiller. O yüzden pek bir şey demiyorum. Bir de babam kalp hastasi, açıkçası ne tartaklanma olayından ne de borcumun bir tık fazla oldugundan onlara bahsetmedim. Kendim baş etmeye çalışıyorum o kısımla. Hatta en kotu ihtimalle maaşıma haciz gelir, yüzde 30'u kesilir bile diye düşündüm.
Bu arada aileme belki daha çok adım atsaydim onlar birçok şeyi önüme daha çok sererdi. Aramızda yıllardır bir soğukluk var ama.
Sonuç olarak dün babam benim için iki avukatla görüşmüş ben de avukat arkadaşlarım ile ayrıca görüştüm. Yarın bizzat tutacagimiz avukat ile de görüşmeye gideceğim. Öncelik anlaşmalı boşanma. Olmazsa İlk etapta uzaklaştırma kararı aldiracagiz, evin ben ve çocuğum için tahsis edilmesini isteyeceğiz. Gecenin bir yarısı bizi sokağa atmalar, ben hem çocuğun hem de borcun yükünü sırtıma almışken o evde g.tunu cok bile buyutmene izin verdim.
Avukat ayrıca düğünde takilarimin olduğu bir fotoğraf istemiş, onları da alabilirmisim, şu anda o takilar olmasa bile bu tabii ki.
Ayrıca çocuğa direkt nafaka bağlanması için de harekete geçiyoruz. Avukat maaşın yarisina kadar baglattigim davalar var diye konusmus. Aylardır çocuğa iki mama parası anca geçmiştir, bu esneklik ona çok bile. Şahsım adina herhangi bir nafaka talebim yok, o polemiğe hiç giremeyecegim.
Haricinde darp raporu durumunu yarın avukatla bizzat özel olarak konuşacağım. Umarım hayırlısı olur. Şu anda kızımla birlikte başbaşa oturacağımiz evin hayalini kuruyorum sadece. Bu vesile ile de görenlerden bu sürece en az hasarla atlatmam için dualarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
Back
X