• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey gizli mi olmalı ?

anneniz bu konuda sizinle yüz-göz olmak istememiş.çoğu aileye göre damat adayıyla şimdiden tanışmakta hoş bir durum değil... anneniz göreceklerden çekindiğine göre babanız biraz bu konularda sıkı..Allah korusun başınıza bir iş gelse anneniz izin verdiği için hep bir pişmanlık duymaktan korkar..gören olsa babanıza söylese,sende annem biliyordu desende demesende iki saatlik kızının günü güzel geçsin diye kadın hayatının en büyük hatasını yapmış gibi babanızdan lafla sözle eziyet görebilir..siz tek taraflı düşünürsünüz,anneler çok taraflı...

Aklı basında insansın ki, üniversite okuyorsun tabii ki sevgilin olacak, herkesin basına gelmistir benim annem de senin gibiydi, asla bahsedemezdim hep gizleyerek bulustum erkek arkadasımla, annem' de babamdan cekindiginden benimle yüz-göz olmak istemiyordu ama sonuc degisiyor muydu? Yani babalar genel anlamıyla sert tutumlu olurlar, anneyle paylastıgını babayla paylasamazsın he yok mudur anlayıslı babalar? vardır elbet ama diger türe göre oranı daha az, neticede baban' dan dolayı veya bir baskası görecek diye sevgilin olmasın mı istiyor? Nereye kadar? Yani böyle birseyin pek mümkün olacagını inanmıyorum bundan ayrılırsın baskası cıkar karsına, bir cözüm olmaz bu kesinlikle!

İzin vermeyecek bir görüsmeyeceksiniz, iki görüsmeyeceksiniz sonunda gizleyerek yapıcaksınız anneniz bunu hic düsünmüyor mu? Ama anne bilse biri görse bile benim haberim var der gecer, baskasına prim vermemis olur yine babaları yumusatan, hazırlayan anneler degil midir zaten?

Annenizle oturup güzelce konusun, senden gizli olması, saklamam daha mı iyi olur deyin, insallah halledersiniz bu konuyu..
:34:

Evet bende katılıyorum arkadaslara
Genelde doğru olan hareketi yapmış anneniz
Sizde hoş karşılayın
Görüşün içinize sinmezse görüştükten sonra annenize anlatırsınız

Son düzenleme:
Böyle çıkmazlara soktukları sürece evet malesef bu tip şeyler gizli oluyor. Kim olmaz böyle derse desin kesinlikle oluyor. Bir annenin üniversiteye giden kızını sevgilisiyle görüştürmemesinin hiç bir sebebi yok, üstelik kız sende gel demiş. Eğer ki kızının kiminle gezdiğini, kiminle arkadaşlık ettiğini merak etseydi kızının bu teklifinden yararlanıp çocukla tanışırdı diye düşünüyorum. Aileler bu kadar dediğim dedik olduğu sürece, kızlar malesef bir şeyleri gizli yapmaya çalışıyorlar..

anneniz bu konuda sizinle yüz-göz olmak istememiş.çoğu aileye göre damat adayıyla şimdiden tanışmakta hoş bir durum değil... anneniz göreceklerden çekindiğine göre babanız biraz bu konularda sıkı..Allah korusun başınıza bir iş gelse anneniz izin verdiği için hep bir pişmanlık duymaktan korkar..gören olsa babanıza söylese,sende annem biliyordu desende demesende iki saatlik kızının günü güzel geçsin diye kadın hayatının en büyük hatasını yapmış gibi babanızdan lafla sözle eziyet görebilir..siz tek taraflı düşünürsünüz,anneler çok taraflı...

Annelik biraz da böyle bir şey değil mi zaten. Çocuğunun mutluluğu için katlanan taraf annedir zaten. :34:

eh malesef bu durumda öyle olmalı.
bir kere tamam anne dedin gitmedin
iki kere gitmedin
üçüncüde ne olacak?
üniversitedeysen zaten reşit bir insansın.
damdan düşme biriyle evlenemeyeceğine göre tanışacaksın görüşeceksin sevgili olacaksın evleneceksin.
bunlar için de şu an görüşmen gerekiyor.
hiç bir mantık bulamıyorum ben bunda. anneye haklı diyenleri de anlamıyorum.
15 yaşındaki kıza dememiş dikkat ederseniz.
21 yaşındaki bir yetişkine diyor.
bu yaşta insanlarla görüşmeyecek tanışmayacak da ne zaman görüşecek?
benim amcam 22 yaşındaki kızına her eve geldiğinde "inşallah bu sefer sap gelmedin, başımıza kalacaksın." diyor,
hatta geçen bir misafirleri kızına dikkat et falanca yerde biriyle gördüm demiş, o da kızı çağırmış, Allah aşkına sevgilim de başıma kalma bak o kadar umutlandım diyip gülmüş.
amcam çok mu rahat bir insan?
aksine hiç değil.
ama kızının artık evlilik yaşının geliyor olduğunu ve ciddi bir şeyleri gizleme saklamayla yapamayacağının farkında.
o yüzden kızının yanında olmak istiyor ki kararlarında kızı ona danışsın, sorsun, hata yapmasın.
böyle olunmalı bence.
21 yaşındaki bir insanın sevgilisiyle görüşmesini engellemenin mantığı ne?

keşke tüm aileler bu şekilde olsa... Çocuklarının yanlarında olup onlara destek olabilse.
Ailelerden eğer çocuk birşey saklamazsa ben inanmıyorum ki o kişi kotu yola duşsun.
Kendimden ornek vereyim. Ailem katı kurallları olan insanlardır. Annemle arkadaş gibi olmayı bırakın anne kız gıbıı bile değiliz.Babam desen malum.
Ama erkek arkadasımın karsısında gayet modern takılan bir baba oynuyor. Yani yapmacık.
Eğer ailem erkek arkadasımı tanımasalar belki kotu biri?
gerci daha tanımıyorlar ama tanımak için adım attılar o da yapmacık.
yani diyeceğim o ki bu forumda anneler ve anne adayları var ne olur cocuklarınıza iyi davranın onlarla konusun-onların fıkırlerını alın "cocuk daha ne anlar" demeyin.
Kendini ailenin bir ferdi oldugunu bilsin.Öz güveni olsun.

Back
X