Her şeye karışan kaynana ve kayınpeder

Konuyu bende hatırlıyorum sanki ama bana cidden garip geliyor kızım 5 yaşında ona bile daha çok birey gibi davranıyorum. Kazık kadar adama harçlık vermek asla aklımda oturtamadığım bir şey, hadi aile böyle diyelim bu kızlar bu absürtlükleri nasıl kabulleniyor orası ayrı
İzin verdikleri için oluyor. 9 yaşındaki oğlumdan habersiz kıyafet vs alsam giymiyor/kullanmıyor mecburmuyum diyor😆 zorla mı

Adamların aldığı evden yarım tapu istersen , annen yok başlık parası, yok süt parası derse, ailen biz masrafa karışmayız derse bunların olma ihtimali yüksek.

Eşinin ailesi hem her türlü tüm masrafları yapıp hemde hiç bir beklentisi olmadan rahat rahat yaşayacağını mi sandın?

Mesafe koymanın tek yolu çalışman. Paran varsa hükmün vardır. Bu herkes için geçerli olmasa bile senin durumunda geçerli. İki ailede birbirinden tuhaf. eşinin maaşı olacak mı yoksa oda harçlık mi alacak?
Vay öyle şeyler mi olmuş.

eşim gerçekten iyi biri
Sunu lutuf gibi soyluyor ya burada uyeler cok garipsiyorum. Es adayin zaten iyi biri olmak zorunda ki esin olsun. Bu olmazsa olmaz. Bunu gec. Herhangi bir sorunda buna siginmamalisin. Es adayin evlenmeye karar verdigi an ya kendine ayri is bakacakti, kuracakti ya da babasina artik evleniyorum boyle harclik gibi oara almanin uygun olmadigini anlatacakti. Olgun bir adam boyle davranirdi. Eski konularina da baktim. Sut hakki vs.. korkunc. Seninki gibi aileye de e boyle aile denk maalesef. Esin de iyiymis zaten evlen bence

Temel bir kuraldır.
Aynı evi kayınvalide ve kayınpederle paylaşırsan karışırlar.
Aileye kocan ne kadar bağlı ve muhtaç ise o kadar karışırlar.
Kendi kuralarını koyan maddi olarak kendine yeten birine karışmaya kolay kolay cesaret edemezler.

Back
X