• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şeyi göze alıp yurtdışına gitmek?

mesira_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
9
1
36
İstanbul
sabah işe git akşam eve gel, aynı şeylerden o kadar sıkıldım ki. monotonluk hiç bana göre değil. yüksek lisans için gidecektim fakat eşimle tanıştıktan sonra evlilik için vazgeçtim. ama şimdi diyorum keşke o zaman herşeyi göze alıp beraber gitseymişiz. ama zor olacağını düşündük sanırım. şimdi ise vakit çok geçmeden, şartlar daha zorlaşmadan farklı ülkelere gitmek istiyorum. oralarda yaşamak istiyorum ama böyle bir işi yok ne eşimin ne benim. ya da herşeyi göze alıp gitmek nasıl olur sizce? örneğin amerikaya?

yurtdışındayken sabah işe gidip akşam eve gelmiceksiniz sanırım..işteymi yatıcaksınız sokaktamı kalıcaksınız..anlamadım pardon ama?

canım eğer fırsatın varsa mutlaka git eşinide ikna et ,tabi risk alıyosun ama risk almadan bişeyler olmuyo.farklı güzel bi deneyim olacağından eminim farklı bi ülkede uyanmak farklı insanlar farklı bi kültür ...

canım eğer fırsatın varsa mutlaka git eşinide ikna et ,tabi risk alıyosun ama risk almadan bişeyler olmuyo.farklı güzel bi deneyim olacağından eminim farklı bi ülkede uyanmak farklı insanlar farklı bi kültür ...
muhalefet olmak için garip yorum yapanlara kulakasma ilerde keşke dememek için:61:

eger bu sizin hayalinizse mutlaka gerceklestirmeye calisin
ama arkadasinda dedigi gibi
ordaki insanlarda sabah ise gidip aksam eve geliyolar
herhalde tek sebebiniz bu degildir diye düsünüyorum

Yani insan ülkesini bazen özlüyor;ama yurtdışı bizim de hayalimizde var

Ne bileyim insanca yaşanıyor gibi görünüyor dışarıdan

Eğer şartlarınız orada kötü olmayacaksa gidin deneyin şansınızı

ordayken home-office şeklinde çalışmak istiyorum. türkiye'de ne yazıkki home-office yaygınlaşmış değil, o tarz bir iş bulmak zor. tek sebebim bu değil elbette scheker. farklı kültürleri, farklı dilleri, gezmeyi çok sevmemden kaynaklanıyor isteğim. iklim89 siz bulundunuz mu uzun süre yurtdışında?

bulutolsam, greencard'a başvurmayı denediniz mi?

ordayken home-office şeklinde çalışmak istiyorum. türkiye'de ne yazıkki home-office yaygınlaşmış değil, o tarz bir iş bulmak zor. tek sebebim bu değil elbette scheker. farklı kültürleri, farklı dilleri, gezmeyi çok sevmemden kaynaklanıyor isteğim. iklim89 siz bulundunuz mu uzun süre yurtdışında?

bulutolsam, greencard'a başvurmayı denediniz mi?

cnm açıkçası greencard hakkında çok fazla bilgimiz yok. çevremde buna başvuran kimsede yok.
bilgisi olan ve faydalananlar bilgilendirirse iyi olur aslında.
şartları neler oraya gidince nelerle karşılaşacağız gibi
karı koca faydalanabiliyormuyuz..

Arkadaş hayatın monotonlugunu anlatmak için iş örneğini vermiş ..

Çok haklısınız , ve eğer imkanınız varsa mutlaka gezmeye gidin farklı ülkeler farklı kültürler görün..
Benim en çok görmek istediğim yer Mısır .. ve mutlaka gidicem ..

git mutlaka git... kocan bile olsa başka biri için hayallerini ertelemen kendine haksızlık.... benim de seninkine benzer bir durumum vardı ve yıllardır önüme çıkan tüm yurtdışı fırsatlarını geri çevirmek zorunda kaldım ailem için sevdiğim için vs... ama kadrin kıymetin bilincek mi? bu fedakarlığını gören olcak mı?? gün gelir de benim için naptın diye sorusnu duyarsan daha çok vurmayacak mısın başını duvarlara??

6 aylık bir burs yakaladım ve bir ay sonra avrupaya gidiyorum.. çok da mutluyum, geride beklemek isteyen bekler, yoluna devam etmek isteyeni de tutan yok zaten

sadece bir kere doğuyorsun bu dünyaya ve gençlik de geri gelmez.. hiç kimse (ancak evladın olablir bana göre) seni yolundan döndürmesin.. insan yapamadıklarından daha büyük pişmanlık duyar, unutma!

ben greencard hakkında bildiklerimi söyleyim.onun devlete bağlı bir sitesi var-diğerleri yurtdışı bağlantılı türk şirketler-ordan başvurunuzu yapıyosunuz.daha sonra temmuz ortalarında greencard çekilişinin sonucu belli oluyor.ondan sonra size bir sarı zarf gönderiyorlarmış.eşinize veya size çıkması önemli değil otomatik olarak sizde faydalanabiliyosunuz.bizde başvuruda bulunduk evli değiliz yüksek lisans yapmak içinde gitmek istiyoruz.okul fiyatlarıda yarıya düşüyormuş bildiğim kadarıyla.bi şansınızı deneyin derim:28: heyecanı bile güzel

gitsen bile bi zaman sonra oradanda sıkılacaksın.acaba bi yere bağlı kalamama problemin mi var:44:

burda bazen kendi dilimizden insanlara derdimizi anlatamazken
hukuk kurallarını,yaşam tarzlarını,hayat görüşlerini,dinini,dilini vs..
tam olarak bilmediğimiz bir yere gitmek
mantıklı gelmese gerek!
tabiki de hayat herkesin kendi hayatı
ama ölçüp tartmak gerek..

Turkiye'deki is hayatindan ve monotonluktan bikip kacmak istiyorsan, Amerika'da intihar edersin herhalde. Ben 6 senedir ABD'de yasiyorum. Esas burda is hayati disinda hayat yok. Tatile geleceksen o baska, tabii ki istedigin yere git tatil yap. Ama yasamaya diyorsan, burada monotonlugun babasi var soyliyim. Home office demissin, boyle seyler dil ve gecerli bir meslek gerektirir. Iyi bir meslegin, dilin yoksa birkac sene fast-food, market, vs gibi vasifsiz eleman olarak calismayi goze almalisin. Amerika'da is hayati Turkiye'dekine benzemez, ise gelip cayini icip, gazetene bakip, yavastan baslamazsin calismaya. Sabah 8'de is basliyorsa, sabah 8 dedin mi baslarsin; sartlar daha agir biraz. Bu konulari arastirip gercekci dusunmek lazim.

burda bazen kendi dilimizden insanlara derdimizi anlatamazken
hukuk kurallarını,yaşam tarzlarını,hayat görüşlerini,dinini,dilini vs..
tam olarak bilmediğimiz bir yere gitmek
mantıklı gelmese gerek!
tabiki de hayat herkesin kendi hayatı
ama ölçüp tartmak gerek..

Ben size hic katilmiyorum 2 yildir Amerikada yasiyorum. Eger korkar ben gidince naparim derseniz zaten seyahetlere cikamazsiniz baska sehirdede yasayamazsiniz. Elbette onlarin kulturlerini zamanla tanimak mumkun, ayrica dili olmayan bi zahmet zaten Turkiyen harici bir yere ne yasamaya ne gezmeye gitmesin. Bu rezillikten baska birsey getirmez.Hukuk kurallarinda da bir durum yok aksine o kadar guzel isliyor ki bizim ulkemize nazaran hayran kalmamak mumkun degil...Ingilizce konusabilen herkesin iyi kotu kendine sahip cikabilecegini dusunuyorum elbette saftrik bisi degilse.

Ben sansliyim o zaman club da bartender olarak calisiyorum ama bu seferde aksam git sabah don oluyor... En azindan monoton sayilmaz getiriside guzel...Amerikada bulacagin ise bagli olarak monotonlugu cesitlilik gosterebilir.

Yani insan ülkesini bazen özlüyor;ama yurtdışı bizim de hayalimizde var

Ne bileyim insanca yaşanıyor gibi görünüyor dışarıdan

Eğer şartlarınız orada kötü olmayacaksa gidin deneyin şansınızı

Vallahi pek insanca yasaniyor diye birsey yok :) Bende insanin kendi ülkesi gibi yok o kadarini söylüyorum .... KAriyer mi yapmak istiyorsun bunu türkiyeden de yapabilirsin ... Yeni yerler mi görüp gezmek istiyorsun yine kendi ülkende calis tatilini yurt disinda yap.... Ama ben ne zaman tatile ciksam Türkiyeyi secerdim degisik yöreleri gezip degisik tanimaya calisirdim neyse....

Dönelim insanca yasamaya misal almanya BATMIS bir durumda... Issiz olanlari bir euroluk islere bile yolluyorlar o derece yani zaten Bulgarlar dolmus tasmis temizlik isleri bile zor bulunuyor ya okuyup iyi bir meslek edinip calisacaksin yada mutsuz bos bos gezeceksin...

Ben sizin yerinizde olsam degil bir kere bin kere düsünürdüm böyle bir risk alabilirmiyim evimi barkimi alip yabanci bir ülkeye gidebilirmiyim yapabilirmiyim malesef hicbirsey eskisi gibi degil...

Back
X