Her şeyi yoluna koymaya çalışırken, aksiliklerden kurtulamamak...

Bazi şeyler senin planladigin seyirde gitmeyebilir...Evet doktorayi birakmak durumunda kalabilirsin...iş de bulamayabilirsin ama eşinin su an bir işi var ve bir şekilde idare edebilirsiniz.Hepi topu bir yıl o ülkede fazladan kalmanız eşinin hayatını mahveden birşey olacak olsa en başından daha senle bile tanışmadan iş için o ülkeyi secmezdi. Hayatta herşeyi kontrol edemeyiz ,ne kadar temkinli ve planlı birisi olsanız da hayatin seyri farklı rotalar cizmenize yol açabilir. Elinden geleni yaptıktan sonra biraz kenara çekilip "hayırlısı böyleymiş" demenin insanı olumlu etkilediğini düşünüyorum. Yeniden baslangic yapmak için enerji toplamaniza yardim edecegini dusunuyirum.Diger taraftan surekli kendinizi suclayip belki de eşinizin aklindan bile gecmeyen düşünceler ve duygular içinde olduğunu varsaymaniz iliskinizi kısa zamanda yipratir.Bulundugunuz ülke ikinizi bir araya getirmiş ...orada bir yıl fazla yaşamak ne kadar kötü olabilir ki😊 Hakkinizda hayırlısı olsun

Hayatlar şu kadarcık şeyle mahvolmaz, merak etmeyin. Eş olmanın en büyük anlamı, yoldaşlıktır, hayatta karşımıza çıkan her şeyi paylaşmaktır. Bazen işler yolunda gitmez, bir süre insanın canı sıkılabilir ama zamanla daha sakin düşünmeye başladıkça başka çözümler de bulunur. Daha şimdiden nasıl eminsiniz iş bulamayacağınıza? Umarım doktoranıza devam etme şansınız olur. Ama diyelim ki olmadı, eminim başka çıkışlar bulacaksınız. Alanınız dışında bir iş bakarsınız, geçici bir iş bulursunuz, ne bileyim çeviri yaparsınız...

Teşekkür ederim. Eşim de sizin gibi düşünüyor, hatta krizi fırsata çevir kendine ait bir senen olsun zaten hayat boyu çalışacaksın diyor. Ben hayatımı hep kariyer odaklı yaşadım, biraz da ailemden çekiniyorum sanırım. Evlenmem onlar için beklenmedik bir durum oldu, doktorayı bırakmamı da hiçbir zaman istemediler. Şimdi her şey üst üste gelince evlendi ve doktorayı bıraktı gibi düşünüp hayalkırıklığına uğramalarından çekiniyorum. Ailem sağolsun doktorayı zorunlu eğitimim gibi görüp, tepki veriyorlar :))

Bazi şeyler senin planladigin seyirde gitmeyebilir...Evet doktorayi birakmak durumunda kalabilirsin...iş de bulamayabilirsin ama eşinin su an bir işi var ve bir şekilde idare edebilirsiniz.Hepi topu bir yıl o ülkede fazladan kalmanız eşinin hayatını mahveden birşey olacak olsa en başından daha senle bile tanışmadan iş için o ülkeyi secmezdi. Hayatta herşeyi kontrol edemeyiz ,ne kadar temkinli ve planlı birisi olsanız da hayatin seyri farklı rotalar cizmenize yol açabilir. Elinden geleni yaptıktan sonra biraz kenara çekilip "hayırlısı böyleymiş" demenin insanı olumlu etkilediğini düşünüyorum. Yeniden baslangic yapmak için enerji toplamaniza yardim edecegini dusunuyirum.Diger taraftan surekli kendinizi suclayip belki de eşinizin aklindan bile gecmeyen düşünceler ve duygular içinde olduğunu varsaymaniz iliskinizi kısa zamanda yipratir.Bulundugunuz ülke ikinizi bir araya getirmiş ...orada bir yıl fazla yaşamak ne kadar kötü olabilir ki😊 Hakkinizda hayırlısı olsun

Ne kadar güzel yazmışsınız. Biliyor musunuz bu ülkeye benden sonra sevgilim de gelecekti, o gelmekten vazgeçti ve onun gelmesi gereken dönemde biz eşimle beraber yaşamaya başladık. Sanki her şey planlanmış gibi... Bulunduğumuz ülke yaşamak için en rahat ülkelerden biri, tek sorun havası, ona da alışılıyor. En büyük problemim akışına bırakamamak, muhtemelen doktoraya çok odaklı olduğum için diğer fırsatları da göremiyorum şu an. Eşimle yarım kalan balayımızı tamamlayıp, tatilde kafamı toplamam en iyisi olacak gibi gözüküyor şu an :)

Ne kadar güzel yazmışsınız. Biliyor musunuz bu ülkeye benden sonra sevgilim de gelecekti, o gelmekten vazgeçti ve onun gelmesi gereken dönemde biz eşimle beraber yaşamaya başladık. Sanki her şey planlanmış gibi... Bulunduğumuz ülke yaşamak için en rahat ülkelerden biri, tek sorun havası, ona da alışılıyor. En büyük problemim akışına bırakamamak, muhtemelen doktoraya çok odaklı olduğum için diğer fırsatları da göremiyorum şu an. Eşimle yarım kalan balayımızı tamamlayıp, tatilde kafamı toplamam en iyisi olacak gibi gözüküyor şu an :)
Herşey çok farklı gelisebilecekken ..hatta şu an Türkiye'den erkek arkadasinla birlikte yaşıyor olabilecekken nasıl da kontrolün dışında gelişmiş ve esin ile tanismissiniz...bu kontrol disi süreçten mutsuz değilsin çünkü sonunun güzel olduğunu gordun...ama henüz doktorada ki kontrolün dışındaki gelişmelerin sonuçlarını görmedin...senin canını sıkan da bu "belirsizlik".Biraz sabret ve karamsar olma ...belki burada bizimle de paylasacagin güzel bir yaşantı seni bekliyordur. Umarım çok mutlu olursunuz eşinle 😊

Basvuru yapiyorum ama cok zor.
Bulundugum ulke expatlar tarafindan cok tercih edildigi icin, lokal halk is bulma sorunu yasamaya baslayinca yabancilara vize sponsoru saglayan sirket bulmak oldukca zorlasti.
Anladım. Yine de umudunuzu yitirmeyin, belli mi olur hiç beklemediğiniz anda belki bir kapı açılır. Hayatın sürprizlerle dolu olduğunun yaşayan bir kanıtısınız adeta; doktoraya başlayıp bambaşka bir ülkeye taşındığınızda kafanızda tasarladığınız gelecek planlarınız nasıl da değişmiş. Umudumuzu her daim diri tutmak durumundayız, ancak bu şekilde hayatımızı yaşanılır kılabiliriz. Birkaç satırla bir kişiyi yargılamak/bir kalıba sokmaya çalışmak bana doğru gelmese de, hem burada yazdıklarınızdan hem de şimdiye kadar doktora yapan/yapmış tanıdıklarımdan önyargı sahibi biri olarak mükemmeliyetçi bir insan olduğunuzu düşündüm. Her zaman rahat biri oldum, bu yüzden sizi asla anlayamam, aynı şekilde benim yazdıklarım da size anlamsız gelecek belki ama yine de bir miktar rahatlığın insana çok iyi geldiğini söylemem gerek. Hayatta her şeyi her zaman kontrol altında tutamayız, tutmak zorunda değiliz. Ailemizin istediği gibi kimseler olmak zorunda da değiliz, değilsiniz. Doktora yapmak istemiyorsanız, yapmazsınız; yarım bırakmayı istiyorsanız, yarım bırakırsınız. Hayatı yaşayan sizsiniz, dolayısıyla karar verecek kişi de sizsiniz. Birazcık hayal kırıklığından kimseye zarar gelmez, yoksa olan benim aileme olurdu, hiçbir konuda istedikleri kişi değilim.

Herşey çok farklı gelisebilecekken ..hatta şu an Türkiye'den erkek arkadasinla birlikte yaşıyor olabilecekken nasıl da kontrolün dışında gelişmiş ve esin ile tanismissiniz...bu kontrol disi süreçten mutsuz değilsin çünkü sonunun güzel olduğunu gordun...ama henüz doktorada ki kontrolün dışındaki gelişmelerin sonuçlarını görmedin...senin canını sıkan da bu "belirsizlik".Biraz sabret ve karamsar olma ...belki burada bizimle de paylasacagin güzel bir yaşantı seni bekliyordur. Umarım çok mutlu olursunuz eşinle 😊

Kesinlikle çok haklısınız, beni tüketen tek şey belirsizlik. Buna o kadar çok takıyorum ki terapistim hep bana 'Beren, kendi kendini sabote ediyorsun' der. Akışına bırakmaya çabalıyorum şu an.
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için, çok iyi geldi :)

Anladım. Yine de umudunuzu yitirmeyin, belli mi olur hiç beklemediğiniz anda belki bir kapı açılır. Hayatın sürprizlerle dolu olduğunun yaşayan bir kanıtısınız adeta; doktoraya başlayıp bambaşka bir ülkeye taşındığınızda kafanızda tasarladığınız gelecek planlarınız nasıl da değişmiş. Umudumuzu her daim diri tutmak durumundayız, ancak bu şekilde hayatımızı yaşanılır kılabiliriz. Birkaç satırla bir kişiyi yargılamak/bir kalıba sokmaya çalışmak bana doğru gelmese de, hem burada yazdıklarınızdan hem de şimdiye kadar doktora yapan/yapmış tanıdıklarımdan önyargı sahibi biri olarak mükemmeliyetçi bir insan olduğunuzu düşündüm. Her zaman rahat biri oldum, bu yüzden sizi asla anlayamam, aynı şekilde benim yazdıklarım da size anlamsız gelecek belki ama yine de bir miktar rahatlığın insana çok iyi geldiğini söylemem gerek. Hayatta her şeyi her zaman kontrol altında tutamayız, tutmak zorunda değiliz. Ailemizin istediği gibi kimseler olmak zorunda da değiliz, değilsiniz. Doktora yapmak istemiyorsanız, yapmazsınız; yarım bırakmayı istiyorsanız, yarım bırakırsınız. Hayatı yaşayan sizsiniz, dolayısıyla karar verecek kişi de sizsiniz. Birazcık hayal kırıklığından kimseye zarar gelmez, yoksa olan benim aileme olurdu, hiçbir konuda istedikleri kişi değilim.

Önyargı değil, tam eksine çok doğru bir tespit yaptınız. Malesef mükemmelliyetçiyim, önceden hayatımı daha zor hale getiriyordum ama terapi ile biraz daha yaşanılabilir hale getirmeye çalışıyorum :) Haklısınız, şu an akışına bırakmaya çabalıyorum. Kendimi toplayıp ailem ile de konuşacağım. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

Herkese merhaba,
Geçen sene yurtdışına doktora amacıyla taşındım. Doktora sürecinde birçok sorun yaşadım burada da paylaştım. Bu süreçte burada eşimle tanıştım ve geçen hafta evlendim. Eşimle öncelikli amacımız hayatımızı farklı bir ülkede sürdürmekti, vize işlerini kolaylaştırmak için kısa sürede evlenmeye karar verdik. Ben doktorayı bırakmayı düşünüyordum ama karşıma başka bir hoca ile doktorama devam etme şansı çıktı ben de burslu olduğum için ve projeyi çok sevdiğim için danışmanımı değiştirerek devam etmeye karar verdim. Hiçbir sorun yok gibi gözüküyordu, böyle olunca eşim de buradaki işindeki sözleşmesini bir sene daha uzattı. Evlendikten 2 gün sonra balayındayken bana bir mail geldi. Çok saçma bir sebepten danışman değişikliğimin onaylanmadığı ve bursumun tehlikeye girdiğine dair (benimle alakalı bir sorun değil, proje ile ilgili bir sorun). Apar topar yaşadığımız ülkeye geri döndük. İtirazlarımı yaptım ama bugün öğrendiğim kadarıyla itirazım da kabul edilmemiş. Eşim ve ben farklı milletlerdeniz, ikimizin de ülkesi olmayan bir ülkede yaşıyoruz ve bu ülkeye bizi bağlı tutan tek şey benim doktora programımdı. Şu an ben doktorayı bırakma durumundayım, eşim de boşu boşuna sözleşmesini bir sene daha uzattı. Ben burada muhtemelen iş bulamayacağım, bir sene evde durmak da beni inanılmaz boğar. Planlarımızı bozduğuma mı üzüleyim, doktoramı kaybettiğime mi, balayımın zehir olduğuna mı, elime neyi atsam bir aksilik çıktığına mı... Eşim beni suçlamıyor ama ben onu istemediği bir yere bir sene daha mahkum ettiğim ve üstelik evde oturarak aile bütçesine katkı sağlayamayacağımı düşündükçe çok mahcup oluyorum.
Her şey bir gün yoluna girecek mi, ben şu son senede çok bunaldım. Tek şansım eşimle tanışmış olmaktı onun da hayatını mahvettim gibi hissediyorum.
Aksilikler birbiri ardına geliyor zaten sabredin zamanla her şey yoluna girecektir her zaman böyle oluyor çünkü.

Yurt dışında geçinmek için geliriniz var, eşiniz size destek bence gerisi hallolacak şeyler.
Siz doktoranın iptal olmaması için, olursa da iş bulmak için elinizden geleni yapın gerisine zaten elinizden bir şey gelmez
Her zaman her şey dört dörtlük gitmiyor, bazen akışına bırakmak lazım.

Şuna çok inanırım "Kul kurar, kader gülermiş".
Ne zaman her şeyi mükemmel yapmaya çalışsam ya da içten içe ben istiyorsam olacak yapmak için her şeyi yaparım moduna girsem hep sorun aksilik çıkar.

Back
X