• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her şeyi zor yoldan elde etmek, hep haksızlığa uğramak

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Evet kızlar, hayatım boyunca her şeyim hep zorla, hep çok emekle, çok çabayla, hep hakkımı korumak için sürekli uğraşarak, didinerek, deli gibi çalıştığım halde gene de hakkım yenerek, ama umudumu yitirmeyerek geçti. İş hayatında uğradığım haksızlığın haddi hesabı yok, başka bir birime geçtim, burda da aynısı, iş yapmayan ama "arkası kuvvetli" insanların arkasının kollanması, görev bilinciyle iş yapıp bir de ne de olsa ötekine yaptıramayız düşüncesiyle herkesin her işinin size yollanması, bu durumu bilen müdürün cevabının da "ne yapalım genel müdürlükte tanıdıkları var, sen neyine güveniyorsun, kim senin tanıdığın " demesi, hadi boşver yap işini dedikçe karşılığını alamama ne maddi ne manevi.

İş hayatı hep böyle desek, özel hayatta da aynısı. Yıllardır didinilen bir evlilikten sonra boşanma, tekrar bekarlığa dönüş. Çok istediğim halde eski eşime güvenemediğim için çocuk yapamamıştım, anne olma özlemim var, ve bakıyorum etrafımda ne kadar rahat, bencil, önce kendini düşünen insan varsa hepsinin (maşallah) nur topu gibi çocukları, eşleri, çocuklarına gık demeden bakan kayınvalideleri, yağ gibi akan hayatları var.

Elbet kimse mutsuz olsun diye bir derdim yok, ama bakıyorum ben bu kadar çabalarken neyi eksik yapıyorum diyorum, ya da bende ne var? Zengin olayım, herkesi ezeyim, kolay yoldan para kazanayım ya da işimi yarım yapıp maaşımı alayım derdinde değilim, bilakis kul hakkı yememek ve yedirmemek peşindeyim. Ama sınavım bitmiyor galiba. Çok bunaldım, gerçekten çok bunaldım.

Söyleyin neyi eksik yapıyorum, ya da bendeki sorun ne?

Evet kızlar, hayatım boyunca her şeyim hep zorla, hep çok emekle, çok çabayla, hep hakkımı korumak için sürekli uğraşarak, didinerek, deli gibi çalıştığım halde gene de hakkım yenerek, ama umudumu yitirmeyerek geçti. İş hayatında uğradığım haksızlığın haddi hesabı yok, başka bir birime geçtim, burda da aynısı, iş yapmayan ama "arkası kuvvetli" insanların arkasının kollanması, görev bilinciyle iş yapıp bir de ne de olsa ötekine yaptıramayız düşüncesiyle herkesin her işinin size yollanması, bu durumu bilen müdürün cevabının da "ne yapalım genel müdürlükte tanıdıkları var, sen neyine güveniyorsun, kim senin tanıdığın " demesi, hadi boşver yap işini dedikçe karşılığını alamama ne maddi ne manevi.

İş hayatı hep böyle desek, özel hayatta da aynısı. Yıllardır didinilen bir evlilikten sonra boşanma, tekrar bekarlığa dönüş. Çok istediğim halde eski eşime güvenemediğim için çocuk yapamamıştım, anne olma özlemim var, ve bakıyorum etrafımda ne kadar rahat, bencil, önce kendini düşünen insan varsa hepsinin (maşallah) nur topu gibi çocukları, eşleri, çocuklarına gık demeden bakan kayınvalideleri, yağ gibi akan hayatları var.

Elbet kimse mutsuz olsun diye bir derdim yok, ama bakıyorum ben bu kadar çabalarken neyi eksik yapıyorum diyorum, ya da bende ne var? Zengin olayım, herkesi ezeyim, kolay yoldan para kazanayım ya da işimi yarım yapıp maaşımı alayım derdinde değilim, bilakis kul hakkı yememek ve yedirmemek peşindeyim. Ama sınavım bitmiyor galiba. Çok bunaldım, gerçekten çok bunaldım.

ben dahil bir çok insan yaşıyor bu durumları malesef , ama kader diyip , yine kendimiz olup yaşamaya çalışıyoruz

hepimiz haksızlıklar yasıyoruz hala öyle .. tek değilsin yani o konuda..
bende aile iş konusunda çok haksızlığa ugradım hala da devam ..
bu yuzden genelde kendi işlerimi kendim hallederim kimseden istemem kimseye söylemem.. aileme bile..

Yalniz değilsin, bacım. Yazdıklarında kendimi gördüm sanki. Hep kendim çalıştım, didindim , zahmetsiz bir lokma yemedim. Allah sağlıkla imtihan etmesin, hepsi aşılıyor.
O dışardan çok güzel görünen hayatları gelecekte kim bilir ne imtihanlar bekliyor, ya da ne dertleri var kimbilir yansıtmıyorlar. Hayatima bakıyorum , gerisi pek önemli degil.

Kader mi diyelim şansmı diyelim bilemedim 38 yaşındayım hep mücadele ile geçti hayatım bi 38 sene daha yaşarsam eminimki yine mücadele ile geçecek okul aile iş eş hep mücadele mücadele şimdide çoçuk tedavisi görüyorum hiç bir sağlık sorunum yok olmaması için ama etrafımda birsürü sağlık sorunu olanlar var hmn hamile kalıyor en iyi doktorlarada profada gittim halende gidiyorum hatta gelme sen bekle olur olmaması için bi sebep yok dediler yine yok yine yok buda mücadele emek istiyor benden...bide ahhhh keşkeeee kadrimiz kıymetimiz bilinse

Kendimi söyle anlatırım.
Sız bır dugun ıcın veya acıl bır ıs ıcın elbıse alırsınız , magazan gıyer gıdersınız. Ben evde gıyeyım o kadarda akısa atmıyayım kendımı derım, ve alarmı uzerınde bırakılmıs bır elbısem olur mıs gıbı.
Herseyım zor olur. Evlılıklerım, cocuklarım, ıs hayatım , arkadaslık ılıskılerım ancak ben hayattan ne ıstedıysem almıs bırıyım sadece dıgerlerınden daha fazla mucadele etmem gerekıyor. Hayatımdan memnunum

Kader mi diyelim şansmı diyelim bilemedim 38 yaşındayım hep mücadele ile geçti hayatım bi 38 sene daha yaşarsam eminimki yine mücadele ile geçecek okul aile iş eş hep mücadele mücadele şimdide çoçuk tedavisi görüyorum hiç bir sağlık sorunum yok olmaması için ama etrafımda birsürü sağlık sorunu olanlar var hmn hamile kalıyor en iyi doktorlarada profada gittim halende gidiyorum hatta gelme sen bekle olur olmaması için bi sebep yok dediler yine yok yine yok buda mücadele emek istiyor benden...bide ahhhh keşkeeee kadrimiz kıymetimiz bilinse
Ah aynı yaşta aynı durumdayız 4 aşılama 4 tüp denedim sorun yok sebep yok ama olmuyor
herkes gördüğü kadarını biliyor işte :kahve:

Kıyaslama yaptıkça asla mutlu olamazsınız malesef. Dipsiz bir kuyu bu. O insanların hayatının yağ gibi aktığını, herşeylerinin yolunda olduğunu düşündükçe kendinizi iyice ezik psikolojisine sokuyorsunuz.
Hepimiz haksızlığa uğruyoruz. İşte değilse ailede, aşk hayatında. Toplum içinde yaşadığımız sürece bu olacak malesef. Yapılacak tek şey kendi hayatımıza bakıp haksızlığa karşı ses çıkartmak. Kendiniz nasıl mutlu olacağınızı düşünün bence başkalarının yolunda giden işlerinden daha çok. Çünkü herşey göründüğü gibi olmuyor.

Ayni durumdayiz calsmaya korkar oldum
Sadece is hayatinda degil normalde de dedikodu yapan fitne yapan adalaetsizlk yapanlarin işler tikirinda hc birsey donmuyor onlara soyleidkleri hic bir soz hic bir davranis donmuyor insanlardan gina geldi 🤧 hani bumrang yasasi hani yalan soyleyince kul hakki yiyince geri donerdi hani soyledigin soz geri donerdi nerde enerji yasasi hani nerde boomerang 👎

Hani niyetim temz olursa bana donerdi hani temiz kalplysem bana iyilik gelirdi ck karmasigim cok cok cok

Cocugumu yaramaz diye evine almayanlarin kalbimi kiranlarin yuz cevirenlerin gani gani paralari cocuklari var yedigimz 1 biskuvinin yemegin lafini yapanlarin gani gani cocuklari var gani gani malari mulkleri var yahut her isleri tikirinda huzurlari yerinde gercek yuzlerini blmesem niyetleri iyi derim. Hep Allah rizasi icin susuyorum yuzlerine hc birsey demedm kmseye de brsey demedm allah rizasi icin hala susuyorum sadc buraya dokmek istedim.

Kıyaslama yaptıkça asla mutlu olamazsınız malesef. Dipsiz bir kuyu bu. O insanların hayatının yağ gibi aktığını, herşeylerinin yolunda olduğunu düşündükçe kendinizi iyice ezik psikolojisine sokuyorsunuz.
Hepimiz haksızlığa uğruyoruz. İşte değilse ailede, aşk hayatında. Toplum içinde yaşadığımız sürece bu olacak malesef. Yapılacak tek şey kendi hayatımıza bakıp haksızlığa karşı ses çıkartmak. Kendiniz nasıl mutlu olacağınızı düşünün bence başkalarının yolunda giden işlerinden daha çok. Çünkü herşey göründüğü gibi olmuyor.

Aslında benim derdim diğerleri değil, kendi hayatım. Ama artık ister istemez bakıyorum, niye diyorum niye, benim ne özelliğim var?

Aslında benim derdim diğerleri değil, kendi hayatım. Ama artık ister istemez bakıyorum, niye diyorum niye, benim ne özelliğim var?

sizi anlıyorum ama girdiğiniz çıkmazdan çıkartmak yerine daha çok dibe iter bu sizi. ben de bir dönem böyle düşündüm, düşündüğümü fark ettim ve hemen uzaklaştırdım bu düşüncelerden kendimi. çünkü insanı çok kötü etkiliyor.

Niye? sorunuza gelince,
bana göre hepimiz evrende küçücük bir noktayız. başımıza gelen her kötülük, haksızlık ya da talihsizlik belli bir plan çerçevesinde işlemiyor. ya da sizin bir eksilik ya da fazlaliginizdan kaynaklanmıyor. birşeyler neden oluyor işte. niyesini de hiç düşünmüyorum.

biri bana ya da herhangi birine haksızlık mı etti, yüksek sesle bunu dile getiriyorum. gerekirse kavga ediyorum. bekliyorum, hala devam ediyorsa o ortamı terkediyorum ya da o insanları siliyorum. hayat başkalarının kötülüklerine hayıflanacak kadar uzun değil benim için. en fazla 1 2 gün üzülürüm sonra aklımdan çıkar.

bilemiyorum belki sizin daha ağır yaşadıklarınız var, belki artık işin içinden çıkamıyorsunuz vs ama oturup bana haksızlık yapılıyor diye karalar bağlarsam hiçbirşeyi değiştiremem gibi geliyor.

bunların hepsini genel konular üzerinden yazdım, net olarak başınıza gelenleri bilmediğim için. haksızlık, kötülük hep olacak. hayatın bir parçası. dilerim daha güçlü karşılayabilecek ruh haline erişebilirsiniz en kısa sürede.

Aynı durum Green aynı durum içerisindeyim şuan. Sorgulamaya bile takatim kalmadı özel hayatımı geçtim ama son olarak işyerinde öyle haksızlıklara uğradım ki şuan ağır depresyondayım resmen

Ben telepati denen şeye çok inanırım. Neyi ne şekilde düşünürsen gerçekten o şekilde yaşıyorsun. Bencil insanlar önce kendilerini düşündükleri için karşılarına çıkan insanlar da ona gore oluyor.
Sen de sürekli bunları düşünerek negatif enerji yayıyorsun. Ve karşına hep sana haksızlık yapan insanlar çıkıyor.
Önce bu düşünce yapısından çıkmalısın. Kötüyü kendine çekme yani. Bilinç altı temizliği yapan uzmanlara danış ve hayat felsefeni değiştir canım.
Ben yapabiliyor muyum dersen kısmen yapabiliyorum. Ama negatif insanlarla karşılaşınca veya konuşunca ben de onlara benziyorum. 🤷‍♀️

Dünyada sayılı insan hariç kimsenin hayatı kolay değil.Kimin ne yaşadığını da bilemezsiniz bence insanlar dışardan göründüğü gibi hayatlar yaşamıyo emin olun.

G greengirll sadece senin hayatın böyle değil emin ol hepimiz aynı durumdayız.
O Kv Ler yağ gibi bakıyor bal gibi Hayatları var kısmına da pek bakma. Kimsenin gercekte ne yaşadığını bilemezsin.
Ayrıca sevdiğin işi yapıyor ve olmak istediğin yerde durursan korkma olduğun gibi devam et.

Back
X