- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.656
- 798
İtalya'da böyle durumlar çok sık oluyor malesef. Ben toplamda 2 yıl kadar İtalya'da yaşadım. Bir çok arkadaşımın çantası, cep telefonu, laptopu, cüzdanı vs. ( bazılarınınki arka arkaya 2-3 kere) çalınmışken benim başıma gelmediği için seviniyordum. Daha öncesinde turla İtalya'ya gittiğimizde de kardeşimin cüzdanı çalınmıştı. Kendimce kendimi sağlama aldığımı, hısızlara karşı gözümü dört açtığımı düşünüyordum gördüğüm duyduğum şeylerden sonra.Türkiye'ye dönmeden iki gün önce metroda, metro durakta durmuşken genç bir kız bir soru sordu kapı ağzında, ona cevap vereyim derken kapıdan içeri bir hücum oldu ne olduğumu anlayamadım. Çapraz asmalı çantamı da önüme almıştım emniyete almak için güya. O hengamede çantamdan cüzdanımı almışlar da haberim olmamış. Metrodan çıkıp otobüs durağında bileti çıkarmak için çantamı açınca fark ettim gerçeği, o kadar profesyonel çalışıyorlar. Ki yaşım da 30 du. Bunun yaşla falan alakası yok. Ne kadar dikkatli olunduğuyla da. Allahtan 2 gün sonra annem geldi para getirdi, o zamana kadar evde 5 kuruşsuz idare etmek zorunda kaldım. O yüzden kardeşine kızma. Organize çalışan çeteler var ve ne kadar dikkatli olursanız olun boş bir anınızı yakalamakta ustalar.
Ben de hep önümde çantama sarılarak yürüdüm, böyle şeyleri çok duyduğum için, oh kurtardım yakayı diyordum ama işte kardeşimi yalnız bırakmamak aklıma gelmedi, şimdi iyi ki ona zarar vermemişler diyorum, belki de yalnız bırakmasam benim çantayı alıp götürecekler 5 kuruşsuz, pasaportsuz kalacağız oralarda. Size de çok geçmiş olsun :/
cok cok gecmis olsun,belli mi olur belki bulunur esyalar umudunu kaybetme.
bende yurtdisinda cuzdanimi caldirmistim hemde hissettim resmen adam calarken ama serefsiz hemen indi tramvaydan.
icinde turk ehliyetim kredi kartim vs..birazda para..
neyse ben ehliyeti caldirdim diye turkiye`ye dondugumde yeni ehliyet icin basvuru yaptim karakola 6 ay sonra filan.
memur icerden benim eski ehliyeti getirdidedi ki hanimefendi ehliyetiniz filanca bolgede bulunmus yeni ehliyet cikarmaniza gerek yok,buyrun kaybettiginiz ehliyetiniz
cok sasirmistim ama usenmemisler adamlar bizim mahalle karakoluna benim ehliyeti gondermisler teee evrupelerdan![]()
Ben tekrardan yaptırdım belgelerimi orada kalıp da şu benim donları falan bari yollasalar donsuz kaldım oralarda