her türlü kocakarı ilacına açığım =))

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
arkadaşlar merhaba aynı konuyu şifalı reçeteler bölümünde de açtım ama ilgilenen olmadı.. bir de buradan yazayım dedim :çok üzgünüm: 7 haftalık hamileyim ilk haftalarda düzenli beslenme adı altında yumurtayı, cevizi, muzu fazla kaçırıp alerji oldum ilk önce kasıklarımdaydı sonra kolaltlarıma dirsek içlerime ve bileklerime yayıldı ben de en sonunda doktora gittim... doktor bana bir krem yazdı ama kullanmasan daha iyi dedi.. bende hiç almadım, çünkü bu kortizonlu kremler hamileliğin erken dönemlerinde çok tehlikeli olabiliyormuş... çok sıkı bir diyete girdim neredeyse hiçbirşey yemiyorum demir ilacını dahi kestim, ama kaşıntı dayanılmaz özellikle geceleri terlersem kaşınarak uyanıyorum saatlerce uyuyamayorum kaşınmaktan mirmirmirmir uyanınca bir de bulantım başlıyor.. hem kaşınıyorum hem kraker yiyorum sırnaşık şey eşimde kafasını kaldırıp bana bakıyor sonrada naapsın uyumaya devam ediyor :dilcikar:
en azında kaşıntının geçmesi için böyle ot çay vs bilen varsa yardım etsin lütfen.. her türlü kocakarı ilacına açığım yeterki kurtarın beni... şimdiden çok teşekkürler a.s.

canım öyle ot vs. dediğin şeylerde çok sakıncalı..araştırmadan kullanma sakın..krem değilde,doktor sana duş jeli gibi bişey yazsa..hergün yıkansan onla..ne biliyim sebamed falan ya da daha etkili birşey..belki iyi gelir..

duş jeli varmıdır ki bu iş için bilemiyorum sonuçta yiyecek alerjisi..hatta doktora ben mantar sandım dedim keşke mantar olsa dedi :1shok: ... özellikle sordum kaşıntılar için bişey verin diye veremem dedi.. bilmiyorum ki en azından böyle bi fikir verecek olan olsa... doktora sormadan tabiki kullanmam :) ilgin için çok teşekkürler opuyorumnanaktan

konu başlığın çok hoş olmuş arkadaşımdelikafadulden
ALLAH da seni güldürsün inşaallah, umarım derdine derman bulur kaşntılardan kurtulur, bebeğini de sağlıkla kucağına alırsınsırnaşık şey

konu başlığın çok hoş olmuş arkadaşımdelikafadulden
ALLAH da seni güldürsün inşaallah, umarım derdine derman bulur kaşntılardan kurtulur, bebeğini de sağlıkla kucağına alırsınsırnaşık şey

teşekkür ederim canım yaa... çok şükür ağır bişey değil... tek derdim kaşınmak olsun sırnaşık şey hastayken ilaç kullanamamak çok fena bişeymiş yaa... bi kaç yıl önce de hatırlıyorum yine alerji olmuştum bir krem vermişti doktor ertesi gün ne kaşıntı ne bişey kalmamıştı... neyse eşimin dediği gibi sonu güzel ne yapalım boshayallersmile

valla kaşıntıya iyi gelen ot bilmiyorum ama soğuk duş almanı öneririm en azından kaşınan yerlere soğuk pansuman yap neye allejin varsa ondan uzak dur sakinleştirici yatıştırıcı aleovera veya lavanta lı sabunlar kullan diyeceğim ama ya onada allerji olursan

yok canım yiyecek alerjisi oldum... bu havada soğuk duş nasıl alınır bilmiyorum ki ben yazın bile ılık suyla yıkanamayan bir insanım bilmiyorumkismile kolonya iyi geliyor diyorlar ama ben sürünce daha önce kaşıyıp tahriş ettiğim yerler yanıyor daha fena oluyorum... gün içinde olan kaşıntılar da sorun değil ama gece çok sıkıntı oluyor..

kaşınan yerlerine buzla masaj yapmanı tavsiye ederim, geçiriyor

o benimde aklıma geldi ama gece kalkıp buzu bulana kadar zaten kaşınırım daha iyi sırnaşık şey ben böyle akşamdan sürüp sabaha kadar deliksiz uyuyabileceğim bişi arıyorum... doğumdan sonra zaten yeterince uykusuz kalcaz değilmi :1rolleyes:

domates çekırdegı ozellıkle yeme
kızartma yeme
otların sana fazydası olmaz oncelıkle alerjen gıdaları kes
etkızartması yeme
çilek yeme
sıyah cay içme
susamlı gıdalar yeme benım aklıma gelenler bunlar
bolbol kuru yada yas ne bulursan kayısı yeeee
yoğurt ve sebze yemeklerı ye
alerjıye en ıyı gelen sey kayısıdır

fenistil diye bir jel var benim alerjim olduğu için alerjim olduğunda bunu kullanıyorum ve geçiyor danışarak doktoruna kullanmalısın kocakarı ilacı olmadı ama neysekaydirigubbakcemile3

Nette bakındım biraz ve uygulanabilir bir formul buldum senin için, umarım işe yarar...
Bir adet soyulmuş muz ezildikten sonra üzerine bir su bardağı limon suyu ilave edilerek iyice karıştırılıp söz konusu kaşıntılı bölgeye sürülür.
Bu arada annem papatya cayının demini kasınan yere bir tülbent yardımıyla surersen, kasıntıyı alacagından cok emin... acil şifalar diliyorum

bende hamileliğimin 2 .ayında mantar olmustum doktor ilaç kullanmasan daha iyi olur ama cok kasıntın olursa kasınan bölgeye batikonla sil demişti öylede yaptım 2 gün sonra gercektende faydasını gördüm

BOL BOL SU ıÇ
Amcam doktor şimdi görüştüm onunla tesadüf seninde konunu okudum..
Arkadaşların dediği gibi kaşınan yerlere soğuk pres yap ama dikkattet üşütme tabi,ve bol su iç ..kandaki o asitler temizlensin diyee.idrarla atman gerekiyo..geçmiş olsun

kasıntının nedenı cıltten zıyade karacıgere toksık etkı etmesınden dolayı bence dedıgım gıbı beslenmen ve bu ısı kkökten çözmen gerekıyor babaannemede olmustu cılt alerjısı ordan bılıyorum bıde ılac alıyodu nenem ama sen hamılesın alamazsın sanırım ılac

herkese ilginiz için çok teşekkür ediyorum.. çok az bir düzelme var öğrendiğim kadarıyla kalsiyum iyileşmeyi hızlandırıyormuş.. ben de bol bol süt içiyorum.. yoğurt ayran falan... şuan daha iyiyim bileklerimde ve dirsek içlerimde çok az bir kaşıntı kaldı.. gece çok fazla uyanmıyorum o yüzden... ayrıca papatya çayını da denicem sonuçta içmek belki sakıncalı olabilir ama herhalde sürmek sorun olmaz..
tekrar çok teşekkür ederim... a.s.

Back
X