Tazminat isteğini farklı sebeple de verebilirdi.yani kararın gerekçesine katılmasam da netice olarak doğru karar olmuş.
yanlış varsa ortak bir yanlış, neden sadece erkek ödesin ki bedelini.
tamam hediyeleşme oldu ise adet olarak nişan bozulduğunda bunlar için kişi dava açsın,
ama manevi tazminat neden ister ki.
tamam bir söz verilmiş ama karşılıklı, olmayacaksa da bitmesi gerekir. nişanın amacı budur, yoksa direk nikah kıyılırdı.
Tazminat isteğini farklı sebeple de verebilirdi.
Hiç kimse evliliğe zorlanamaz zaten. Kişinin haklı bir sebebe dayalı olarak (anlaşamamak haklı sebeptir) nişanı bozması durumunda da kalkıp tazminata hükmedilmemeli, onu evliliğe zorlamak oluyor bu. Hakim buradan giderek de karar verebilirdi verdiği karar değil dayandığı gerekçe hatalı.
O zaman goha kurallarına göre düzenlesinler kanunu.yok ben de okumuştum, hatta daha önceki yargı kararları da var bu yönde. nişan bozmanın yükümlülüğü vardır elbette.
bu konu özelinde alınan karar bana mantıklı geldi, tabi hukuk kurallarına göre sıkıntı vardır doğrudur da.
goha kurallarınca adam haklı beyler bayanlar
Yıllardır aranan kişi senmissin başka alanlarda yeteneğini harcayıp bizi mahrum etme goha. Başımıza sen gel.tantanis şu ülkedeki yargıyı bana bağlasalar hiç davalar da uzamaz bak ha söyleyeyim, en geç bir ay içinde tüm davaları sonlandırırım. ne o öyle 5 yıllık 10 yıllık git geller.
Yıllardır aranan kişi senmissin başka alanlarda yeteneğini harcayıp bizi mahrum etme goha. Başımıza sen gel.
Hukuk öğrencisi klasiği olarak Suits de izle diyorum sana. Santa eğitimin tamamlanacak ve baş yargıç olarak göreve başlayabileceksin. Yuppi.canım bu yıllarda gerekli dizi ve filmleri izleyerek kendimi geliştirdim ben de, tam olarak kayıp değil yani.
Karadayıyı izledim kaç sezon, sonra yabancı filmlerden Şeytanın avukatı, İlk korku, Bir kaç iyi adam, Şirket...
Buralara kolay gelinmiyor vesselam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?