Hergün ne yemek yapsam olayı?? Hanımlar önerilerinizi bekliyorum....

ilimonn

'Kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
1.256
28
108
SELAM ARKADAŞLAR. evlendım evlenelı hep aynı sorun kafamda NE PİŞİRSEM? çeşit uretemıyorum arkadaşlar. misal bugun kısır yaptım aparatıf tarzı esımede dedım kısır yapsam olur mu dıye olur dedı. işte ben daha sımdıden yarın ne pişircegımı düşünmeye basladım ve aklıma hiçbişe gelmıyo. kış oldugundan pek bişede yok dondurulmuş yıyeceklerımde bıttı. siz bu durumu nasıl halledıyosunuz? her gün hergün ne pişirir ki insan.. of of nabmalıyım sizce. yardım lütfennn...

Ben haftalik menü hazirliyorum bide esim cok secici yemek konusunda 21 aylik oglum var oda patatesli yemekler corba ve yogurt disinda bisey yemiyor herkesi düsünerek oturuyorum bilgisayar basina fikir edinmek icin yemek tarifleri arastiriyorum alisverise cikinca bakiyorum neler var neler yok ona göre 1 haftalik yemek listemi hazirlayip uyguluyorum cok pratik oluyor...

Bende 4 aydır evliyim,4 aydır aynı sorun bende de var. 4 ay içinde biçok şeyi öğrendim hemen hemen her yemeği yapıyorum ama ne yapıcağıma karar vermek çok vaktimi alıyo.
En iyisi haftalık program yapmak aslında ama o kadar programlıda olamam sanırım :18:

Hairka bir yöntem önereyim. Haftalık sabit bir listeniz olsun. Her haftaya uyabileckek bir liste. Yemek isimleri değil de yemek türleri belli olsun, her hfa o listeye uygun çeşitlendirirsiniz. Annem hep öyle yapar.
Pazartesi kuru bakliyat, salı sebze, çerşamba et ya da tavuk, perşembe sebze, cum balık, cumartesi hamurişi, pazar sebze gibi... Böylece hem her hafta dengeli beslenmeyi de garantilemiş olursunuz. Örneğin pazartesi bakarsınız listeye kuru bakliyat ; bakarsını dolapta kuru fasulye var, pişirirsiniz. Haftaya pazartesi nohut, öbür haftaya yeşil mercimek ya da tekrar kuru fasulye. E zaten yan yemekler ana yemekle uyumlu olarak kendiğinden çıkar. Aynı şekilde bir sebze gününde mevsim sebzesi bir sebze günnünde donmuş sebze vs denk getirirsiniz. Önemli olan ipucu olması.

sevgiller saygılar diyorum

harikaymis annene cok tesekkurler.inan super bi yontem

ben haşlama yapmıştım incikten..sonra izmir köfte yaptım sonra haşlanmış tavuk..hepsini iki günlük yapıyorum..kar yağdı sebzeleri don vurdu..sebze pek yapamadım bu kış..

Kesinlikle mükemmel bir yöntemmiş bende uygulicam.. Annene saygılar

arkadaşlar tesekkur ederım hepiinize bu program olayıını yapıcam mutlaka cunku altından kalkamıyorum her zaman. aklıma bişey gelmıyo fela. bereket bugun kayınvalıdede yedık yemegı. yemek derdı yoktu. ondan fasulyede aldım yarın yerız artık nasipse.. valla zor oluyo cesıt uretmek . bakalım dedıklerınızı uygulucam kızlar. öpüyorum hepinizi

Önerin için teşekkürler, zaten 2 kişi olduğumuz için yaptığım yemek 2 gün yeniyo, yani 2 günde 1 yemek yapmam gerekiyo ama işte insan evlenene kadar hiç yapmayıpta biranda yapmaya başlayınca bianda afallıyo
Ben de annemlerde,kayınvalidemlerde yediğimiz akşamları kar sayıyıorum

gerçekten güzel yöntem
ama ben yapamam bu liste ile işyerinde yediğim hep çakışır.

işyerinde de bizim klasik ptesi kuru fasulye artk nefret ettim ptesiden

Bu liste olayı güzelmiş ama en de uygulayamam. İşyerinde liste farklı, dışarda olmamız gerekn zamanlar oluyor. Ben aynı yemeği ikinci gün yemek istemiyorum. Kalırsa da tek çeşit kalsın ki yanına yeni bir şey yapıp yiyeyim. Eiim de hiç sebze yemiyor. Balık da yemiyor. Yoksa menü konusunda zorlanmam.

aynen

yemekler kaldımı ertesı gune bızde yıyemıyoruz ,Allah affetsın. hep taze yapıyorum azda olsa. kalmasın dıye.kalanlarıda kedılere verıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…