herkes bana aptal muamelesi yapıyo annem bile

mutlusonnn

Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
10
0
6
İzmir
Herkese merhaba, öncelikle sevgili ablalarim kardeşlerim benim bi derdim var allah düşmanımın başına vermesin. Ben 17 yaşındayım ve liseye gidiyorum. Kendimden bir yas buyuk bir abim var fen lisesine gidiyo. 21 yaşında bir de ablam var universtede hukuk okuyo. Ve ikiside çok zekiler ve çalışkanlar bense hiç õyle değilim derslerim çok iyi değil ve zeki değilim buyüzden herkes bana aptal muamelesi yapîyo kendi annem bile geçenlerde lise bitsin evlenir zaten diyodu yengeme yani benden hiçbisey beklemiyolar. Nezaman aile içinde konuşmalar geçse ben dış planda kalıyorum. Nezaman yeni biseyler oğrensemve aileme söyliycek olsam zaten benden çok biliyolar ve beni aşağlıyolar. Mesela geçenlerde ablam bana kızdı ve "çok aptalsın kendini hiç ifade edemiyosun ve annem babam olmadan hiçbişey yapacak cesaretin yok" dedi ağlamaktan gözlerim çıktı. Cevap veremedim ama çok üzüldüm. Ben herkese iyi davranıyorum ve kimseye hayır demiyorum ama arkadaşlarım bile beni kullanıyo. Annem sürekli "sen çok safsın seni çok kullanan olur" diyo. Kendi annem bile sürekli ablamın ve abimin nekadar zeki ve çalışkan olduğuyla övünüyo kendi babam bana geçenlerde "insanların yanında çok konuşmada aptallığın ortaya çıkmasın"dedi ve güldü. herkes beni eziyo ve aşağlıyo ve ben cevap veremiyorum. Sürekli ablamla karşılaştırılılorum ben zaten biliyorum ablamın benden daha güzel daha akıllî ve daha çalışkan olduğunu ama insanlar sürekli yüzüme bunları vurup duruyo bıktım artık. Ben aptal değilim sadece onlar kadar zeki değilim.
Noolur bana yardım edin gecenin bi yarısı ağlamaktan gõzlerim çikti çünkü ablam biz birlikte zeka testi çözerken bilemedigim için benimle alay etti. Napıcağımı bilmiyorum. ;(

Allah Allah yanlış anlama yani ama ablanın o kadar da zeki olduğunu sanmıyorum.Aynı şeyleri abin de yapıyor mu?
Bence evinizdeki tek zeki görünen şu durumda abin.
Çünkü üstün zekalılar bunu yapamaz eğer ki psikolojik bir problemi yoksa antisosyallik gibi en azından benim bildiğim..tabi bir psikolog arkadaşımız görürse daha iyi bilir ancak üstün zekalı bireyleri yakından tanımış birisi olarak şunu söyleyebilirim: aşırı duyarlı olurlar genel itibariyle
yani üstün zekalı birisi kalkıp kolay kolay zekası ile övünüp seni aşağılamaz(genel karakter tabi)
Ayrıca sen küçüksün tabiki saf olacaksın onlara göre:) Ne var bunda ne güzel bir şey hem..Dersler de internetten yaptığın zeka testleri de senin zekanı belirlemez gerçek bir zeka testi yaptıracaksan bazı hastahaneler yapıyor araştırırsan öğrenebilrisin.Ankara da Hacettepe mesela..
ileride ne olacağını kimse bilemez emin ol ablandan çok daha başarılı olabilirsin her şey zeka değil...

Ya o nasıl ablaymış! Ben abla değilim eğer ablan kendine öyle diyorsa.

Canım bak kardeşimle yaşıt sayılırsın, bende ablanla yaşıtım muhtemelen. Sen hiç üzme kendini. Herkesin yeteneği farklıdır bak mesela ben de derslerimde iyiydim ama kardeşim inanılmaz güzel resimler yapar, şiirler yazar esebiyata yeteneği var.

Çoklu zeka kuramı diye bir şey var zaten. IQ falan demode artık bunlar herkesin farklı şeylere yeteneği farklı. Seninkide ortaya çıkarılmayı bekliyodur eminim! Belki sesin çok güzeldir, belki müziğe kulağın vardır müzik aleti çalabilirsin güzel, belki resime heykele ebru gibi el işlerine beceriklisindir, belki aşçılığa, belki şiire, belki spora? Sen yapmaktan en zevk aldığın ve en iyi yaptığını düşündüğün şeye odaklan başka şeylere kulaklarını tıka. Kendi yeteneğini keşfet. :)

Bir de ağlama lütfen, tamam?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Öncelikle hukuk okumak fen lisesinde okumak müthiş bir zekaya sahip olunduğunu göstermez..
Sadece daha iyi calistigini ve digerlerinden daha fazla fedakarlık yaptigini ve bunun karsiligini aldiğini gösterir..

Ailene bir mektup yaz hepsine tek tek gerekirse ve içindekileri güzelce ortaya dok..

bunu yapmani istememin Sebebi ise bende kardeşime yükleniyorum agir konuşuyorum silkelensin kendine gelsin diye ama kalbinde actigim yarayi o an düşünemiyorum hesap edemiyorum...

Ailen de seni gaza getirmek için söylüyor olabilir ama seni ne kadar yaraladiklarini bilmeden bunu yapiyorlardir..

Sen kendini anlatarak bunun farkina varilmasini sağla ki hem ailenle bagini çürütme hem de kendine güvenini kaybetme..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Kıyamam be. Biz ne desek sen üzülmeye devam edeceksin. Ergenlik döneminde gençleri ne kadar üzüyorlar... Elinden geldiğince kendin için bir şeyler yap. Bir şey dediklerinde yapıştır cevabı. O çok zeki ablan hukuk kazanmakla olmadığını bilmiyor sanırım.

annen ablan evet konuşma tarzları hoş değil.. ama muhakkak kendilerince senin gözünü açmaya çalışıyorlar.. sana iyilik yaptıklarını düşünüyorlar.. hani söylersek belki daha çok sarılır derslerine gibi.. yoksa seni üzme amacı olmaz ki bir annenin..

herşey bi yana bu kadar "zeka" mevzusu dalga geçme vs varken beraber zeka testi çözmeye gerek var mıydı? zaten açıyorlar bu konuyu yerli yersiz..

ailelerin lafları insanda yer ediyor.. ben öğrencilerimle bu şekilde konuşan anne babayı nasıl paylıyorum bir görsen..

öyle yanlışki.. seni ön yargılarla dolduruyorlar.. sakın böyle düşünme.. "zeka" nedir? bunun cevabı var mı net olarak? zeka ölçen testler bile güvenilir değil niye "zeka" tam anlaşılan bir somut durum değilki ölçülsün.. matematik dersinde iyi olmak "zeki" mi yapar insanı.. o zaman nobel edeb. ödülü alan yazarlar çok zeki değiller.. çoğu sanatçı matematiğe çok uzaktır.. onlarda mı zeki değil???

bence dik durmalısın.. ne ailen ne arkadaşların ne yabancılar ne derse desin sen kendine güven..

benim için "bi yeri kazansın da neresi olursa olsun" demişti babam.. kulak misafiri olmuştum.. össde derece yaptım ben.. ne oldu????

össde derece yaptım da ne oldu??? hiiiçç.. atomu parçalamadım hiç.. kızım oldu onu büyütüyorum ev hanımıyım.. zekam mı düştü şimdi???

bence "zeka" hayatta kalma becerisidir" sen dik durabiliyorsan kendin için etrafın için hayatı yönetebiliyorsan zaten zekisin..

sakın onların laflarının akıntısına kapılma..

Ben senin yerinde olsam öyle bir hırs yaparım, öyle bir hırs yaparım ki o ablanın gözüne sokarım başarımı. Sakın üzülme. İstersen yapamayacağın hiç bir şey yok. Kendine güven gerisi gelir. Kusura bakma ailene çok sinirlendim. Çok iyi yerlere gel, sana imrensinler inşallah.

Kıyamam sana. Bence annenle baban seni üzdüklerinin farkında degiller. Konuş onlarla, kendini duygularını ifade et.

Bence Zeki zannettiklerinin hepsi aptal. Insan çalışkan başarılı olunca insan olmuyor.
Çevrendeki insanları duyma, sen seviyeni bozma. Kendini de aptal zannetme. Sana terbiyesizlik veya kırıcı davranış yaptıklarında bunu içine atma, onlarla yaptıkları kötü davranışları konuş.

Onuda denedim abla böyle konuşunca kalbim kırılıyo dedim oda nerden öğreniyosun bu lafları deyip güldü. Beni ciddiye dahi almadı. ((

Bazi insanlar gercekten duygudan yoksun olabiliyor. Zeki olmuslar da ne olmus, daha az zeki olmussan ne var sanki. Annen baban soylerse genleri duzgun verememissiniz demekki, de. Sonucta zeka sonradan ogrenilebilir birsey degil. Ablana da sende de zekayi bol tutmuslar ama duygudan pek nasibin olmamis dersin.
Hic kendini uzme.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Merhaba canım :)

Çok tatlısın kıyamam sana, bence sen kendini onlar sana hakaret ettiğinde bunu kabullendiğin için ezdiriyorsun. Üzülüyorsan bile üzüldüğünü belli etme, dik dur. Hatta umursamıyor gibi davran, gül geç. Buradaki diğer ablalarının da dediği gibi akademik başarı insanın zeka seviyesini göstermez. Akademik başarı zekayı değil çalışkanlığı gösterir. Sen kendini sürekli " ben hiç zeki değilim" diye şartlarsan ve kendini buna inandırırsan etrafındakiler de sana aynı muameleyi yapar. Benim sana tavsiyem sürekli oku, okul kitaplarından bahsetmiyorum, onları da oku elbette ama mesela çok gazete oku, gündemi sürekli takip et, genel kültürünü arttır. Roman oku, kelime dağarcığın gelişsin, cümle kurma becerin artsın. Ayrıca ben yazdıklarına bakarak kendini gayet iyi ifade edebildiğini görüyorum. Demek ki bu konuda sorunun yok. Yalnız şöyle de bir şey var ki akademik başarı da önemlidir. Zekayı göstermez, ama önemlidir. O yüzden bence derslerine çok sıkı sarıl, yapamadığın yerler,aklına takılan sorular olabilir. Hocalarına sor, arkadaşlarına sor, hatta buradan bizlere sor. Çekinecek hiçbir şey yok, kendine güvenirsen kimse sana hiçbir şey diyemez. Bu arada arada ablana sorular sor bence. Eminim onun da yanıtlayamayacağı şeyler vardır, o zaman ona " Bu sorunun cevabını bilmemek seni aptal yapmaz değil mi, beni de yapmıyor" dersin

Ewt haklısınız derslerim daha iyi olursa benimle dalga geçemezler ve kesinlikle daha çok kitap okuyacağım gerçekten teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…