Herkes beni çok soğuk buluyor

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
30
İzmir
Merhaba hanımlar,

Ben şu sıralar kulağıma çalınan bazı dedikodulardan fazlasıyla muzdaribim.

Üniversite son sınıf ögrencisiyim, sınıftan ve kendi çevremden fazlasıyla arkadaşım var fakat henüz çok taze olan bir aşk ilişkisine başladım, erkek arkadaşım birkaç buluşmamızda "Senin hakkında çok soğuk dediler, inanıp cephe almak istemedim, tanımak istedim sonra anladım ki tam tersiymiş ve çok hoşlandım senden" dedi. Sınıftan bazı insanlar çok laubali, çok seviyesiz bu yüzden bende onlar gibi olmadıgım için, ya da en azından karşımdaki insana saygıda kusur etmemek, kalbini kırmamak için seviyemi bilip korumaya çalışıyorum diye soğuk oluyorum, aslında fazlasıyla agırbaşlı biriyim ama başıma dert oldu. Bu sefer "Boşver, kim ne derse desin, onlar mı veriyor ekmeğini, suyunu?" Diyorum ama bu sefer beni yanlıs biçimde görmeden arkamdan "Düzgün, tekin kız değil" diye bir duyum aldım. Çok üzüldüm, özür dilerim daha fazla açıklayacak gücüm yok, kahroldum gelen yorumlara göre daha detaylı aklıma gelenleri anlatırım. Sorun sanırım bende... Anlayamadım

Kimmiş öyle diyenler git ver ağızlarının payını ablacım sorun sende falan değil. Bu zamanda malesef iyi ağırbaşlı olanı da bozmak isterler. Kim ne dedi yi bosver sen kendini bil çevrende de az insan öz insan olsun onlar da seni bilsinler yeter.

gencsin tatlim. onun bunun demesiyle sen oyle yada boyle olmuyosun, zamanla duymamayi, kulak tikamayi ogrenirsin elbette. sevgilin de varmis, ogrencisinde, odaklanabilecegin cok daha keyifli seyler varmis yani hayatinda. onlara bolca vakit ayir, gerisinide salla.

Kimmiş öyle diyenler git ver ağızlarının payını ablacım sorun sende falan değil. Bu zamanda malesef iyi ağırbaşlı olanı da bozmak isterler. Kim ne dedi yi bosver sen kendini bil çevrende de az insan öz insan olsun onlar da seni bilsinler yeter.
gidip milletle mi dalassin, genc bi kiza verilecek akil mi bu gercekten hanimefendi:))

Hakkınızda "düzgün, tekin kız değil" diyebilen, "dedikoducu, fesat, kötü kalpli" insanları değil de, kendinizi mi sorguluyorsunuz yahu? Nasıl bir kötülüğünüzü, zararınızı, karanlığınızı gördüler de bunları söyleyebiliyorlar? Her insanın farklı bir yapısı vardır. İnsanları mutlu etmek için yapmacık bir samimiyete, sıcaklığa bürünecek değilsiniz. Olduğunuz gibi olun. Değmeyecek insanların laflarını da takmayın.

Ohoooy arkamdan konuşulan her lafı dinleyip kafaya taksaydım depresyona girerdim. Canımın istemediği biri bir şey sorsa bile tek kelime cevap verip lafı uzatmam salak değilse sinyali alır. Gereksiz samimiyetleri sevmem. Birbirinin arkasından konuşan insanların lafının da bir kıymeti yoktur benim için.

Dalaş mi diyoruz atladın ordan hanfendi :)) he gitsin ağız burun dalsın dedik ne hassassin
biyere atladigim yok, hassaslik filanda yok, konusma seklinize dikkat edin once. konu siz veya ben degiliz, konu genc bir bayan.

sizinle de ugrasacak degilim bu konuda, iyi gunler dilerim.

ohooo benim eşim için arkadaşları neler demedi ki

tanışdığımızda 55-60 cm saçı 1 karış sakalı vardı.hala aynı tipte de gerçi
yani dışarda görseniz bombacı dersiniz.kulağına ek organ olan kulaklığı vardı birde okul zamanında :)
aynı sınıftaydık derse girer çıkar,kantine iner,çay alıp otururdu,yani düşünün bu adam bu tipiyle istese çok kızla muhabbet kurabilirdi o ortamda,

gratiste gördüm şaşırdım o kadar kadının içinde saç bakım kremi arıyordu,ordaki görevli kızlarla muhabbet ediyor tavsiye istiyor. bende yanına gittim şunda şu yağ katkısı var diye lafa daldım tanıdı zaten ayaküstü muahbbet ettik.

çıkarkende vaktin varsa kahve içelim dedi.ondan sonra evliliğe kadar geldi ilişkimiz.

tabii beni onla gören kız arkadaşlarım,başına belamı arıyorsun,yaban kaçkını gibi adam,o konuşmayı bilmez çok üzer seni diye çok laflar duydum.

ama eşimin ortamlardan uzak durmasının sebebi yaş olarak 2-3 yaş büyük olup goygoy muhabbete katılmamasıydı,ki üni bile olsa herkes kuantum fiziği termodinamik mıuhabbeti yapmıyor,zaten erkeklerin toplu ortamda konuştuğu konular belli araba siyaset,karı-kız,futbol,eşimde araba,siyaset,teknoloji hakkında konuşmayı sever ama her ortamda her konunun açılmaacağını veya konunun sonun tatlıya bağlanmayacağını bildiğinden fazla girmezdi milletin içine.

şimdi ben o zmanki arkadaşların lafına kanıp eşime karşı ön yargılı olsaydım,ne sevgiili olurduk nede evlenirdik.

tipi yabani durur ama içi kedi sevimlidir.

sizin o arkadaşın gelip size tekin değilsiniz filan demeside çok gereksiz yaa hani bodoslama söyler gibi olmuş.

siz milletin lafına değil karşıdaki kişi sizin hakkınızda ne düşünüyor veya direk karşıdaki kişiyi tanıyın,v

tanımak içnde mümkünse yüzyüze olun,sorduğunuz soruya karşı tepkisi,ses tonu,vücud diline dikkat ederseniz.hakkında çok şey öğrenirsiniz.

ayrıca biz laçka erkekleri sevmiyorsak,erkeklerde laçka kızları sevmiyor,eşim çok şaşırır mesela kadınlar biraraya geldimi 4-5 saat boyunca konuşuacak ne buluyorlar diye.

sizin ağır başlılığınız.karakteriniz filan sorunlu değilki,

Benim en yakın arkadaşım da öyle dışarıdan soğuk durur :D sınıfımıza geç geldi çünkü başka ülkede okula başlamış alışamayınca buraya geri dönmüş. Başta dedim aha biz hiç geçinemeyeceğiz gıcık bir tip soğuk bir görüntüsü var diye. O da demiş en fazla merhaba merhaba oluruz diye. Sohbete girdik biraz, ortak bir konuda hayranlığımız çıktı ortaya.
Sonra ne oldu?
Yemin ediyorum 20 yaşımda kardeş sahibi oldum, Türkiye’de olduğumda yaşadığı en zor anında direkt yazar keza ben de, okulda dip dibeyiz hocalar bile kardeş sanıyor bizi, onun gibi konuşmaya başladım artık, okuldan çıkıyoruz akşam ben yurtta o evde telefon mesaj :KK200: (Burayı okumaz biliyorum ama buradan ona selam gitsin kıvırcığım beniiiimmm)
Diyeceğim o ki öyle gözükmek öyle olduğunuzu göstermez. Ben ne insanlar tanıyorum samimi gözüküyorlar ama çok gıcıklar, soğuk gözüküyorlar dünya iyisi insanlar ;)

Çok bilindik bir söz vardır ya:"Bir lafa bakarım laf mı diye,bir de adama bakarım adam mı diye."O sizi eleştiren,soğuk diyen insanlara objektif bir bakış açısıyla bakın.Kaliteli insanlar mı?Sohbetlerinde bulunduğunuzda ne öğreniyorsunuz?Gelişmiş hangi yönleri var?Karakter sahibi insanlar mı ve sevip vakit geçirdikleri arkadaşları bu anlamda nasıl?Kurt kurtla,kuzu kuzuyla,kartalda kartalla gezer.Değersiz insanlar ise,o zaman sevinin.Onlar kendilerinden olmayanı asla çekemez.Dostluk değil,düşmanlık bekleyin öylelerinden.

Seni tanımayanların değil tanıyanların ne dediği önemli. Ağırbaşlı olup tanıyanların taktirini alman 2-3 zibidinin bilip bilmeden konuşmasından kıymetlidir. Boşverip önüne bak. Ayrıca buna takılıpda değerli vaktini saçma sapan şeylere üzülerek geçirme. Okuluna hayatına bak.

Merhaba hanımlar,

Ben şu sıralar kulağıma çalınan bazı dedikodulardan fazlasıyla muzdaribim.

Üniversite son sınıf ögrencisiyim, sınıftan ve kendi çevremden fazlasıyla arkadaşım var fakat henüz çok taze olan bir aşk ilişkisine başladım, erkek arkadaşım birkaç buluşmamızda "Senin hakkında çok soğuk dediler, inanıp cephe almak istemedim, tanımak istedim sonra anladım ki tam tersiymiş ve çok hoşlandım senden" dedi. Sınıftan bazı insanlar çok laubali, çok seviyesiz bu yüzden bende onlar gibi olmadıgım için, ya da en azından karşımdaki insana saygıda kusur etmemek, kalbini kırmamak için seviyemi bilip korumaya çalışıyorum diye soğuk oluyorum, aslında fazlasıyla agırbaşlı biriyim ama başıma dert oldu. Bu sefer "Boşver, kim ne derse desin, onlar mı veriyor ekmeğini, suyunu?" Diyorum ama bu sefer beni yanlıs biçimde görmeden arkamdan "Düzgün, tekin kız değil" diye bir duyum aldım. Çok üzüldüm, özür dilerim daha fazla açıklayacak gücüm yok, kahroldum gelen yorumlara göre daha detaylı aklıma gelenleri anlatırım. Sorun sanırım bende... Anlayamadım
Bana buzdolabı gibi diyenler bile oldu hiçç takmadım bile. Ben kendimi biliyorum. Kakara kikiriyi sevmiyorum, ciddi görünümlü bir insanım hepsi bu. Sen kendini bil kimin ne dediği önemli değil:)

Açık konuşmak gerekirse benim çevremde kendini ağırbaşlı olarak nitelendiren insanlar başkalarına müdahalede bulunuyor. Bu da o insanı diğerlerinin nazarında kendini beğenmiş bir insan haline getiriyor. Nitekim bence de öyle. Eğer sizin de tavırlarınız bu şekilde olduysa mesela çok sesli gülen bir insana müdahale ettiyseniz veya geyik goygoy arasında küfreden bir insana karşı o an tepki gösterdiyseniz bu tarz şeyler söyleniyor olabilir sizin için. Bunu söylüyorum çünkü kendini ağırbaşlı olarak nitelendiren insanlar bu hareketlerinin genelde farkında olmuyorlar.

gencsin tatlim. onun bunun demesiyle sen oyle yada boyle olmuyosun, zamanla duymamayi, kulak tikamayi ogrenirsin elbette. sevgilin de varmis, ogrencisinde, odaklanabilecegin cok daha keyifli seyler varmis yani hayatinda. onlara bolca vakit ayir, gerisinide salla.

Hakkınızda "düzgün, tekin kız değil" diyebilen, "dedikoducu, fesat, kötü kalpli" insanları değil de, kendinizi mi sorguluyorsunuz yahu? Nasıl bir kötülüğünüzü, zararınızı, karanlığınızı gördüler de bunları söyleyebiliyorlar? Her insanın farklı bir yapısı vardır. İnsanları mutlu etmek için yapmacık bir samimiyete, sıcaklığa bürünecek değilsiniz. Olduğunuz gibi olun. Değmeyecek insanların laflarını da takmayın.

Ohoooy arkamdan konuşulan her lafı dinleyip kafaya taksaydım depresyona girerdim. Canımın istemediği biri bir şey sorsa bile tek kelime cevap verip lafı uzatmam salak değilse sinyali alır. Gereksiz samimiyetleri sevmem. Birbirinin arkasından konuşan insanların lafının da bir kıymeti yoktur benim için.

Çok bilindik bir söz vardır ya:"Bir lafa bakarım laf mı diye,bir de adama bakarım adam mı diye."O sizi eleştiren,soğuk diyen insanlara objektif bir bakış açısıyla bakın.Kaliteli insanlar mı?Sohbetlerinde bulunduğunuzda ne öğreniyorsunuz?Gelişmiş hangi yönleri var?Karakter sahibi insanlar mı ve sevip vakit geçirdikleri arkadaşları bu anlamda nasıl?Kurt kurtla,kuzu kuzuyla,kartalda kartalla gezer.Değersiz insanlar ise,o zaman sevinin.Onlar kendilerinden olmayanı asla çekemez.Dostluk değil,düşmanlık bekleyin öylelerinden.

Hanımlar tüm mesajlarınız için çok teşekkür ederim, bana güzel moral oldu. Her birini okudum ve biraz daha rahatladım. Açıkçası bu davranışın sebebini hiç bilmiyorum ama artık alışmaya çalışıyorum, sonuçta bunun iş hayatı da olacak, kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygıya önem veriyorum ve açıkçası insanların bu kadar kolayca dedikodu yapması, işin iftiraya kadar gitmesi beni çok korkutuyor. Benim için, eğer bir insan hakkında fikrim yoksa yorum yapmam, iyiyse iyi bahsederim, kötüyse kötülüğünü söylerim fakat birbirini tanımayan insanların bunu yapması. Ne bileyim...

Neyse aşk ilişkim güzel gidiyor, beni seven insanlar belli, tanıyanlar da. Diyorum ki diğerlerini bir daha görmeyeceksin zaten, herşey mezuniyetime bakıyor yani :)

Açık konuşmak gerekirse benim çevremde kendini ağırbaşlı olarak nitelendiren insanlar başkalarına müdahalede bulunuyor. Bu da o insanı diğerlerinin nazarında kendini beğenmiş bir insan haline getiriyor. Nitekim bence de öyle. Eğer sizin de tavırlarınız bu şekilde olduysa mesela çok sesli gülen bir insana müdahale ettiyseniz veya geyik goygoy arasında küfreden bir insana karşı o an tepki gösterdiyseniz bu tarz şeyler söyleniyor olabilir sizin için. Bunu söylüyorum çünkü kendini ağırbaşlı olarak nitelendiren insanlar bu hareketlerinin genelde farkında olmuyorlar.

Buna çok dikkat ederim aslında, bir insanın hayatına müdehale etmem, muhabbetlerimiz uyuşmuyorsa bitiriyorum genelde.

bana da bilmiyorum kaç kişi demiştir böyle, "dışarıdan çok soğuk, kendini beğenmiş bir tipe benziyorsun ama öyle değilmişsin ya" bilmem ne diye. hatta eski bir arkadaşımın arkadaşı dolmuştaymış, ben dışarıda yalnız yürüyormuşum, "sanki herkesten tiksiniyormuş gibi bi' halin vardı, korktum" demişti sonra karşılaşınca :D açıkçası benim hoşuma bile gitmişti ne yalan söyleyeyim, sapıksam demek ki :KK53: yani bırakın öyle bilsinler, öyle düşünsünler, çekinsinler sizden, daha iyi bence. ben insanlarla tanışıp yakınlaştıkça, kendimi açtıkça, iyice laubali, bi' acayip oluyorlar, keşke gerçekten gözlerinde o şekilde kalsaymışım dediğim oluyor.

Bu benim iste. Dışardan soğuk mesafeli sanır hep tanımayanlar ama son derece eğlenceli bi tipim aslinda:) herkesle hemen samimiyet kurmak istemeyisim ve sahip oldugum dostlarımdan memnun oldugum icin bu boyle sanirim. Çevreme kalkan kurmuş gibiyim kolay güvenemem. Bence tam tersi olmasındansa böylesi daha iyi . Ayrıca arkandan konuşanları hic umursama, okul bittiktennsonra hiçbirini hatirlamazsin bile :)

Back
X