Herkes evlenmek zorunda mıdır??

bensibelim2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
3.378
1.597
123
42
merhaba. daha önceki mesajlarımdan hatırlayan olabilir kısaca kendimden bahsedeyim. 29 yaşındayım iyi bir firmada çalışıyorum ayaklarımın üzerindeyim ve bekarım.. Hiç evlenmeyi düşünmedim daha doğrusu uygun bir erkek bulamazsam evlenmek istemiyorum ancak bu konuda bekar bayanlara ciddi bir baskı var sanki herkes evlenmek zorundaymış gibi..

yani ben şu an düşünmüyorum ama ailede olsun dışarıda olsun sanki vebalıymış gibi bir tavır alınıyor nedense.. istemiyorum kardeşim gerçekten dürüst düzgün bir erkek olmayacaksa elin adamının kahrını çekmeyi düşünmüyorum suç mu? sen acı çektin odunu meşe yapmak için ömrünü feda ettin diye bendemi yapmak zorundayım?

şu an kendime göre maddi bir birikim hazırlıyorum eğer hiç evlenemezsem yaşlanınca o parayla dünya turuna çıkmayı düşünüyorum sonuçta her şeye hazır olmalı insan.. çocuk istersem de evlat edinmekten yanayım. bekar annelik çok moda dünyada.

benim düşüncemde herkes evlenmek zorunda değil ki evlenmesinler de bir zahmet ne sorunlu aileler duyuyoruz toplumunda huzurunu kaçırıyorlar... ama şu psikolojik baskılar yokmu? sanırım bu ülkede yaşamanın hoş olmayan bir yanı bu.

sadece yazıp anlatmak istedim..

31 yaşında hiç evlenmemiş bir insan olarak "Aramıza hoş geldin!" diyorum.

Hepimizin ortak sorusu ve sorunu bu!
Biz bıraktık. Millet bırakmıyor. Vebalıymışsın gibi davranıyor. Baskı hissettiriyor...
Herhalde uygun birisi olsa ben de yuvamı kurmak isterdim. Fakat yoksa da zorlamanın alemi yok. Ben YALNIZ olmaya alıştırıyorum kendimi ama sağ sol , etraf bırakmıyor...
Aldırış etmemeye çalışacaksın, başka çaresi yok. Zor biliyorum ama maalesef böyle. :ssz:

kişi evlenmiş olmak için evlenmemeli zaten, ömrünü paylaşacağı birini bulduğunu düşündüğünde evlenmeli
o insanlar hiç susmaz zaten.. neden evlenmedin derler evlenirsin yaşın geçiyo çocuk düşün derler..
28 yaşındayım ben de daha 7 ay oldu evleneli ama çocuk baskısı görüyorum :1: bu da sinir bozucu bi durum
inşallah istediğiniz gibi bi hayat sürersiniz :16:

KESİNLİKLE KATILIYORUM. herkes evlenmek zorunda değil ve ancak maalesef üzerinde bir baskı oluşturuluyor. bunun snucunda birçok insan sırf baskıdan kurtulmak ıcın evleniyor. sonrasında rahat edeceğini düşündüğü anda bu seferde çocuk yokmu soruları geliyor. yani senin evlenmem hiçbişeyi değiştirmiyor. baskıdan kurtulmuyor daha buyuk bir baskı altına giriyorsun. ne isteyerek evleniyor ne isteyerek çocuk yapıyorsun.

bu baskıları aşabilir misin bilmem. ben evli değilim. gerçi karışık benim dururumum. ama o dediğim baskıları yaşıyorum. aynen senin gibi düşünüyorum. evliliğin e'sini bile yanıma yaklaştırmıyorum zira kendime evliliği bir türlü yakıştıramıyorum. bir erkeğin kahrını çekmekse asla istemiyorum. büyük konuşmakta istemiyorum ama durum bu.

umarım bu baskılardan bir an once sıyrılır ve kendi hayatını kurarsın...

Söylediğin tüm cümlelerde haklısın.. Evet gerçekten senin ruh eşini yansıtacak biri çıkıyorsa odunu meşe yapmak için gelmedin bu dünyaya ! :128:

Çevre baskısı ülkemizde gereğinden fazla..

Ve inan evlenmiş dahi olsan bitmiyor :121:

Zaten bu dış çevrenin baskısı,ya da bak bak yaşıtların evlendi sen hala bekliyosun başka kısmetin çıkmayacak demeleri,yakın arkadaşlarının tek tek yuva kurmaları insanın psikolojisini allak bullak ediyor.Lakin bunları düşünerekte hiç istemediğin bir insanla evlenmek ömür boyu işkence çekmekten başka bir şey değildir.
aşık olmadığın bir ilişkidense yalnızlık çok daha keyifli bence..
Geç olsun güç olmasın.Hayırlısı olsun.Olmazsa olmayıversin dünyanın sonu mu yaa :(

Henüz 19 yaşındayım söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Sanki evlenmek marifetmiş gibi gösteriyorlar. Çoğu kadın sırtını bir erkeğe yaslamanın yollarını arıyor. Düzgün biri olmayacaksa, bana hitap etmeyecekse elin adamının kahrını artı onun ailesinin sorunlarını neden çekeyim ki diyorum. Sanırım gelecekte ben de sizin gibi olacağım :27:

Böylesi daha hoş bu devirde bence :1:

bekar kalmak da evlenmek gibi bir seçimdir...
tabii ki zorunluluk yok, bekar olmak güzeldir be yaa...

Şu an bu düşüncedeysen sebebi vardır ama çoğu kadında duygusal
zayıflık var asla erkeksiz yaşayamıyorlar , sende bence epey güçlü bir kişiliğin var , ne istediğini biliyorsan sorun yok isterin senin bir dünya turu yapmanı aramızdan bunu yapan kadınlarda çıksın hep mağdur olacak değiller ya , sen çoğunluğa uymayan ,zeki bir kadınsın ,seninde özelliğin bu ,zaten herkesde aynı olmak zorunda değil

Benim konum buuu :)) gayet sıradan bir yaşantım var ev-iş ev-iş.Özgürlüğüm kısıtlanır gibi bir derdim yok yani ama aşık olamıyorum kimseye. aşık olmam için terkedilmem,kaybetmem lazım o da 2 ay içinde dibi görüp düze çıkıyorum aşk acısı da yok yani. Neden böyle oluyor bilmiyorum.

Benim konum buuu :)) gayet sıradan bir yaşantım var ev-iş ev-iş.Özgürlüğüm kısıtlanır gibi bir derdim yok yani ama aşık olamıyorum kimseye. aşık olmam için terkedilmem,kaybetmem lazım o da 2 ay içinde dibi görüp düze çıkıyorum aşk acısı da yok yani. Neden böyle oluyor bilmiyorum.

Benim de sorunum bu!
Ev - İş arası bir hayatım var. O kadar sosyal değilim ki "Ayyy! Sosyal çevremi bırakamam vs." diyeyim.
Sorunum; sevemiyorum, aşık olamıyorum.

Sevmeden de sırf evlenmiş olmak için birisini sevmeye çalışarak ite kaka evlenmek istemiyorum.
Allah korusun.

kendine ait mutlu olduğun bir dünya varsa ve karşına seni gerçekten mutlu edebilecek biri çıkmadıysa sakın evlenme...
hayatıma karışmayan beni sıkboğaz etmeyen bir ablam olmasaydı bende evliliği düşünmüyordum ama karşıma eşim çıktı çok şükür ve 9 aydır çok rahatım baskıdan uzak bir hayat yaşıyorum kendi düzenimi kendi hayatımı yaşıyorum...

Hayat ömür boyu yalnız geçmez. Ama hayat yalnız geçmez diyede olmadık biri hayat arkadaşı seçilmez.

Geleceğinizi, yaşlılığınızı garanti altına aldıktan sonra keyfinize bakın.

İnşallah hiç yalnız kalmazsınız, çok aktif bir çevreniz olur ve bu eksikliği hiç hissetmezsiniz.

merhaba. daha önceki mesajlarımdan hatırlayan olabilir kısaca kendimden bahsedeyim. 29 yaşındayım iyi bir firmada çalışıyorum ayaklarımın üzerindeyim ve bekarım.. Hiç evlenmeyi düşünmedim daha doğrusu uygun bir erkek bulamazsam evlenmek istemiyorum ancak bu konuda bekar bayanlara ciddi bir baskı var sanki herkes evlenmek zorundaymış gibi..

yani ben şu an düşünmüyorum ama ailede olsun dışarıda olsun sanki vebalıymış gibi bir tavır alınıyor nedense.. istemiyorum kardeşim gerçekten dürüst düzgün bir erkek olmayacaksa elin adamının kahrını çekmeyi düşünmüyorum suç mu? sen acı çektin odunu meşe yapmak için ömrünü feda ettin diye bendemi yapmak zorundayım?

şu an kendime göre maddi bir birikim hazırlıyorum eğer hiç evlenemezsem yaşlanınca o parayla dünya turuna çıkmayı düşünüyorum sonuçta her şeye hazır olmalı insan.. çocuk istersem de evlat edinmekten yanayım. bekar annelik çok moda dünyada.

benim düşüncemde herkes evlenmek zorunda değil ki evlenmesinler de bir zahmet ne sorunlu aileler duyuyoruz toplumunda huzurunu kaçırıyorlar... ama şu psikolojik baskılar yokmu? sanırım bu ülkede yaşamanın hoş olmayan bir yanı bu.

sadece yazıp anlatmak istedim..

kimse evlenmek zorunda değildir ve bu toplum baskısı yüzünden doğru birini bulmadan ilk önüne çıkanla evlenenler hep mutsuz olmuşlardır böyle bir hata yapmayın

Sana katılıyorım. Sırf evlenmek için evlenilmez elbette. Evlilikle birlikte hayatınız şimdiki halinden daha iyi bir hal alacağına, kalben ve aklen inanıyorsanız evlenilmelidir. Evleneceğin kişiyle şimdikinden daha mutlu olmalı, hayat daha çekilir bir hal almalıdır.

Sen bakma, evde kaldın muhabbetlerine. Bunu yapan insanlar kendi varlıklarına tek başına anlam veremeyen insanlar. Varsan ancak bir adamın karısı olarak varmışsın gibi. Yoksa varlığının amacı yok.

Yok arkadaşım çekilmez elbet, sırf sosyal statün olsun diye evlilik kurumu. Niye sadece evli ünvanını almak için huzurunu feda edeceksin ki? Hayır 40'ı göreceğimizin garantisi mi var ki, ömrünün yıllarını sevmediğin, saymadığın biri için heba edesin.:6:

Zamanında ben de çok çektim o baskıdan. Ben doğru düzgün bir adamı bırakın, genel olarak evlenmek isteyen bir insan değilim. Aynen kendi ayaklarım üzerinde duruyorum. Kendime göre birikimim var. Çok şükür evimi arabamı aldım. Bana evlenme teklif eden ve benim reddettiğim insanlara arkadaşlarım hep 'çok iyi fırsat' gözüyle baktılar ve beni garipsediler:) Çünkü onlara göre evlilik maddi açıdan rahat edebilecekleri, çocuk yapmak için güvenli bir kurumdu. Yıllarca 'evvlenmeeem evlennnmeeemmm' diye dolandım. Sonunda kendi kafama uyan bir adamla karşılaştım, aşık oldum. Aynı benim gibi. Evlilik kurumunu çok gerekli görmüyor. Ben mesela diğer kadınların aksine 'aman çocuğum olsun' diye yanıp tutuşan bir insan değilim. Bebek severken bile zorlanırım. Sevgilim de öyle:) İşin ilginç tarafı biz iki evlilik karşıtı insan birbirimizi tanıdık ve şu anda bir dakikamız ayrı geçmesin diye evlilik planları yapıyoruz. Ha evlenmezsek ne olur? Hiiiçç... Zaten birlikte yaşıyoruz. Ama sonuç olarak hayat sadece o ve benden ibaret değil. Yani nihayetinde biz de kurallara uymak zorunda kaldık diyelim. Ama çok şükür ki en azından zorunlu bir evlilik değil bizimkisi. Yani gerçekten 'ben bu adamla ömrümü geçirebilirim' diyemeyeceğiniz kimseyle evlenmeyin. Herkes evlenmek zorunda değil. Evlilik bir zorunluluk olmamalı... Ben ailemi kırıp incitmekten korktuğum için evet dedi. Ki dediğim gibi zaten birlikte yaşıyorduk.

herkes evlenmek zorunda değildir..
ama doğru bir evlilik güzeldir diye düşünüyorum, umarım siz de o doğru insanı bulursunuz zamanı geldiğinde...
çevrenizdeki mutsuz insanlar evliliklerinden memnun olmadıkları gibi bir de size üsteliyorlar

evlenince egosu firlamis kadinlar dolu
sirf evli olmak rahatlatiyor onlari
halbuki mutsuzlar ve bekarlara özeniyorlar
sen haklisin
eger gercekten mutlu olacagin adam cikarsa karsina evlen tabiki
evlilik guzel sey
ama aklinda ufacik bir suphe duydugun biriyle bu yola cikma
hersey gonlunce olsun

Back
X