• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes kaynanalardan sikayetci!

Kadro

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
202
1
68
Diğer
Nedir kizlar bu kaynanalardan cektigimiz? Ogullarini cekemezler. Sanki ogullarini evlilik cagina getirene kadar ogullarina ne yapiyorlar. Ufak yasta ogullarini calistirip eve katkida bulunmasini istiyorlar, evlenincede ucuzca dugununu kendin yap diyorlar ve herseyi oglunun sirtina yukluyorlar. Zerre kadar destek vermiyorlar. Sonra evlenincede ogullarinin merakindan oluyorlar. Duygu somuruleri basliyor, ben senin annenim, el kizina degistin beni gibisinden laflar ve erkek ister istemez etkileniyor ve evini huzursuz ediyor. Sonunda bunun acisini ceken kim? Biz kadinlar, biz anneler. Allahim islah etsin bu kaynanalari, islah olmuyorlarsa ve dahada bizi perisan ediyorlarsa kendileri bizim gibi olsunlar. Ne bileyim arkadaslar icim yaniyor. Hemde cok. Kaynanana lafinda, dirdirindan biktim. Las sokusturmalar, esimi altdan altdan tembihlemeler. Nedir bu kizlar? Rabbim yardimcimiz olsun bize bol sabir versin insaallah. :43:

oğullarımı 9 ay karnımda taşıdım.aileden uzakta gurbette yalnız başıma büyüttüm.hastalandılar gecelerce uyumadım,şimdiki gibi hazır bez,hazır mama yoktu.herşeylerini kendim hazırladım,makinem yoktu çamaşırlarını bezlerini elimde yıkadım.ana okuluna ve devamında okullarında herşeyleriyle kendim ilgilendim.dershanelere gönderdim.başarılı olmaları için elimden geleni yaptım.lise bitti işyeri açtık,geleceği için,yerine göre yemedik yedirdik,giymedik giydirdik.giysi alma imkanımız olmadı diktim giydirdim.inşallah vakti gelincede evlendireceğiz.daha bu çocuklar için ne yapmamız lazım,söylermisiniz:34:............şimdi diyebilirsinki bunları niye anlattım.senin genellemelerin yüzünden canım.haaaaaa......benim kaynanamlar böyle yaptı diyebilirsin:50:,tamam ama genelleme.herkes,her aile bir değildir.bakalım ileride sen nasıl olacaksın.asla böyle olmam deme,herkes kınadığını yaşarmış:34:

oğullarımı 9 ay karnımda taşıdım.aileden uzakta gurbette yalnız başıma büyüttüm.hastalandılar gecelerce uyumadım,şimdiki gibi hazır bez,hazır mama yoktu.herşeylerini kendim hazırladım,makinem yoktu çamaşırlarını bezlerini elimde yıkadım.ana okuluna ve devamında okullarında herşeyleriyle kendim ilgilendim.dershanelere gönderdim.başarılı olmaları için elimden geleni yaptım.lise bitti işyeri açtık,geleceği için,yerine göre yemedik yedirdik,giymedik giydirdik.giysi alma imkanımız olmadı diktim giydirdim.inşallah vakti gelincede evlendireceğiz.daha bu çocuklar için ne yapmamız lazım,söylermisiniz:34:............şimdi diyebilirsinki bunları niye anlattım.senin genellemelerin yüzünden canım.haaaaaa......benim kaynanamlar böyle yaptı diyebilirsin:50:,tamam ama genelleme.herkes,her aile bir değildir.bakalım ileride sen nasıl olacaksın.asla böyle olmam deme,herkes kınadığını yaşarmış:34:

ablacım çok güsel anlatmışsın emeğine sağlık. keşke her anne senin gibi olabilse. arkadaş çok derin yaralar almış galiba o yüzden böyle sert konuşmuş. onun da allah yardımcısı olsun inşallah.

Biraz acımasızca olmuş bence, evlilik çağına getirene kadar ne yapıyorlar demişsin, o çağa kadar getirmiş, yetmez mi? belki kendisi aç durup çocuklarına yedirdi. Belki herşeyden kıstı da okula gönderdi, tabi ki yapmayan da vardır ama ne de olsa onlar da birer anne, kimse çocuğunun kötülüğünü istemez, bundan emin olun, çocuklarını büyütürken yanlış yapmış olabilirler, hatalı davranmış olabilir, cahilliklerine verin, zihniyetleri farklıdır ona verin, şartlar bunu gerektirdi belki de. Gelin kaynana ilişkisi çok farklı bi boyut.
Sanırım kayınvalidenle hiç anlaşamıyorsun, doğrudur sevmek zorunda da değilsin, yanlış yapmıştır seni hayattan soğutmuştur bişey diyemem iç yüzünü bilmeden. Eminim ki çok bunalmasan bu konuyu açmazdın, eminim ki haklısın. Ama bu tür genellemeler pek hoş durmuyor.

ben kayınvalidem de şikayetçi değilim :nazar: :nazar: :nazar:
arada sırada habersiz gelmesinin dışında zararı yoktur, onda da ben yokken geliyor, evi toparlıyor.
keşke benim de ona ufacık bir faydam olabilse..

Tövbeler tövbesi, gözlerimi actin biraz arkadas ama bizi neden huzursuz ediyorlar anlamadim. Bir anda doldum. Evet onlarda buyutene kadar bu zorluklardan gectiler. Heralde cok bunaldim ben. Allahim affet! Beni imtihanindan mahrum edip yenik dusurme. Kusura bakmayin arkadaslar. Sadece yasadiklarim beni cok yipratti, bir anda yazdim. Ama genelleme yapmadim, sadece sikayetci olanlari kattim konuma.

Yani kaynananam birazda diline sahip ciksa fazla yuvamla ugrasmasa ne olur. Cok ugrasmasida soylentileri. Yardim edin arkadaslar bana bosluga girip isyan etmek istemiyorum ama ettim galiba. Kusura bakmayin kizlar anneler. :50:

Ben şikayetçi değilim k.validemden. Eşimi, çocuğumun babasını bu yaşa getirmiş, okutmuş. Daha ne isteyim. Düğünümüzü, evimizi herşeyimizi biz kendimiz aldık, paramız yettiğince. Ne yapsaydım, gırtlaklarına yapışıp onlara mı aldırsaydım? Hem benim düşüncem şu, düğünü eşyayı erkek tarafı yapar, adettir denip eskiler örnek gösteriliyor ya, eskiden gelinler de bir evin kölesi gibiymiş. Ayrı ev yok eşya yok, bir odaya yatak atılır, hadi evlendin denirmiş. Öyle düğünü yapmakta ne var? Ama ben öyle gelin olmadığım için öyle düğün de istemedim tabi.
Belki ince elesem sık dokusam k.validemin hatasını eksiğini de göreceğim, ama gerektiği zaman 3 maymunu oynarım, duymam, görmem, konuşmam. Eşimle ikimizin huzurundan önemli değil hiçbirşey. Eşim benim aileme saygılı olduğu sürece saygımdan sevgimden zerre azaltmam.

ben bişeye takıldım; düğünlerini ucuza getirir oğullarının sırtına yükler yazmışsın..
iyi de durumları gerçekten yoksa ne yapacaklar mecbueren ucuzundan yapmaya çalışacaklar olmadığı yerde oğlan ödeyecek borcunu..ne demek yani borcunu oğluna devretti elinde olmadı diye ucuz yaptı diye oğlunu merak etmeyecek m gelip gitmeyecek mi kalmayacak mı bu insanlar evde..ha şurası gerçek;gelip güzelce huzura çomak sokmadan kalıyorsa hep gelsin kalsın amenna..
ama düğünü ucuz yaptı bişi almadı o nedenle uzak dursunlar düşüncesi besleyen insanlar gördüm ki çok yanlış bu!ne yapsınlar kendilerini mi satsınlar elinde olmayınca..ha elinde olup da oğluna yapmayanlar da var onlar ayrı dert o zaman!
mesela beyaz eşyaları ankara istanbul arası gelin arabası benzin parasını kına gecesi tutulan aşçı sazı nişan masrafını eşim kendi cebinden karşıladı damatlığını bile kendi aldı...ama yine de anne babasına Allah razı olsun dedi.düğün oldu ertesi gün çoğu şey borca gitti.napalım adamlar bu kadar yapabilmiş düğün koltuk takımı yemek takımı ve takı alabildiler gerisini hep eşim yaptı.herşeyin en ucuzundan...şimdi ben neden eşime yıktılar borcu altınlarla ödedim altınım kalmadı diye ters davranamam...annem ise sağolsun 6 sene geçmiş halen dr cimrilik yaptılar koltuk takımını zorla aldırdım ben oğlum evlenirken bir iğne bile aldırmadım ...böyle deyince sinir olurum anneme..olmuş bimiş daha ne uzatırsın bilmem içime de kin sokuyorsun...şimdi ben ne yaparsam karnımdaki erkek bebeğimden de aynısını görürüm zira ben de nasipse yarın birgün kayınvalide olcam..
ama konu sahibinin başka şeylerden de ağzı yanmış belli ki heyecanla sinirle sadece düğün eşya konusuna değinmiş keşke diğer şeyleri de anlatsaymış..yoksa dediğim gibi elinde olmadığı halde sırf düğün eşyayı yapmadı diye eşinin ailesine terslenen gelinleri gerçekten sevmiyorum...

Son düzenleme:
Evet arkadaslar, haklisiniz ama benim konumum kayinvalidemlerin durumu cok iyi. Cokca ama cokca tarlalari var. Evleri kendilerinin. Ogullari hepsi biz gibi yurt disinda. Ama para istemekten vazgecmiyorlar. Surekli para diyorlar ve esim huzursuz oluyor. Tabii esim huzursuz olunca banada yukleniyor. Sonuc olarak ikimizde birbirimizi cok kiriyoruz. O annesini sevmedigimi soyler bende alakasi olmadigini ve izah etmeye calisirim ama ne fayda. Kayinvalidem esimin cocuklarina duskunlugunu ve birazda olsa benim dedigimi yapmasini kaldiramiyor. Kendim buna sahit oldum ve bir gun gezmeden gelince esime bu ne boyle, murat var. Bu kadar bu cocuklarla ilgilenmez. Oglum erkek dedigin evin alisverisini yapar gider kendi isine bakar. Aksama kadar cocuklarini sirtlamissin bu ne boyle. Boylesini hic gormedim. Esim o gunden sonra cocuklarla 2 hafta ilgilenmedi ve ustune macoluk yapmaya basladi ve bana siddet uyguladi. Yapilirmi bu arkadaslar. Iste daha varda yazmaya kalksam uzun olur. Neyse bizde Allah daha beterini gostermesin diyelim ve sabir edelim. Beni yanlis anladiniz.

Ha bu arada arkadasin yazdigina katiliyorum. Elinden olmayan bir anne babaya tabiiki yuk olunmaz. Bu kadari beklemem ama elinde olupta birseyler yapmaktan kacanlardanda hoslanmam. Elinde olduklari haldede yapmasinlar istemem ama hic degilse saygi sevgi gostersinler, sonucta ben onlara emanet onlarin geliniyim. Allahim benide onuda affetsin.

bende kaynanamdan şikayetçiyim onun fesatlığı falan çok yoktur
ama anam o çenesi beni bitrdi saçma sapan konuşmalar oğullarını görünce
o çocuksu tavırlar:D samimi olmayan insanlara saygı duymadım hayatım boyunca
yalan söylemeye müsaittirler çünkü olgun olamazlar vs vs.. ama benimde hatalarım vardır
olmaz olurmu herşeyi de onlara yüklememek adaletli olur değil mi

ben asla kaynanama hakaret etmedim evli olduğum süre zarfında
öyle çok gürültülü kavgada etmedim sadece yalanlarını açığa çıkarırım:D evimle ilgili
olaylarda son sözü ben söylerim,bende bilmişlik yaparım evime çok karıştırmam
ama ondan geri oğluyla görüşmesine asla müdahale etmem o onun oğlu
emekleri var tabi benim kendi annemde bazen çok mantıksız şeyler yapıyo hoş görüyorum
büyütmüyorum işte o zaman eşimide anlıyorum o da onun annesi ve annesinn haksız bile
olduğunu bilse çok ileri gitmek istemiyo çünkü evlatları kendilerine kızınca ayrı bir
inciniyorlar ya ben onun olmasını istemem kendim muhattap olurum eşime laf bırakmam
onu arada da bırakmam ama öyle de çok büyük saygısızlık etmem, küfür hakaret eden biri değilimdir kimseye zaten
ben bir yerden sonra kendi saygım gidecek diye abartmam olayları

son olarakda maalesef oğullarını gelinlerinden kıskanıyorlar evet:D

Son düzenleme:
Arkadaşım tabii ki kaynanadan çeken çok burada. Sorunlar hep başka başka. Seninde canın yanmış ki böyle konuşuyorsun ama ileride Allah izin verirse belki de sende kaynana olacaksın. Oğlunu 9 ay karınında taşıyacak, besleyecek, uykusuz kalacaksın. okutacaksın ve bir meslek sahibi olması için uğraşacaksın. Hiçbir anne oğlunun okumamasını istemez, aman okumasında eve yardım etsin demez tabii durumları kötü değilse. Şartlar öyle gerektiriyorsa yapacak birşey yok. Senin oğlunda okumayabilir, girip bir bir işe çalışabilir, bu durumda gelin geldiğinde aman ne yapmışlar ki çocuklarına, eve yardım etsin diye okutmamışlar diye itham etse, senin emeklerini hor görse sende üzülürsün bir anne olarak. Sırf o çocuğu karnında taşımak, uykusuz kalıp beslemek, bu yaşa getirmek evlendirmek bile emektir. Hiçbir bir kaynana zaten kendi annen gibi olmaz bunu bir kere anla. Kendi annen gibi davranmasını bekleme elbette oluyor çekiştirmeler ama çok büyük sorunlar olmadığı sürece sadece eşine sevginden dolayı ona saygı duy ve gül geç. Eşinle iyiysen gerisini boşver. Yuvanı dağıtmaya çalışırlarsa mesafe koy. Genelleme yapma çok iyi kaynanalarda var. İnşallah kaynanan düzelir.

tabiki her kaynana bir olmamakla birlikte, gercekten kücümsenmeyecek kadar önemli bi bölümünün de zalim oldugu bi gercek :50::50::50:

benim kaynanam mesela... iki ogluna da öyle gözü gibi bakmis ki.. halen de öyle.. kadin ne zamanlar gecirmis, kayinbabadan, kayindan dayaklar bile yemis, ac kalmis, kocasiz kalmis, hizmetcilik yapmis resmen... sonucta hastalik sahibi olmus.. babanne olacak yasa gelmis, halen de aile icinde zerre kadar degeri yok... bunlar benim gördüklerim bildiklerim daha...

peki ya bana gelince... ya benim yasadiklarim... bana kapi orda demesi?? bi bilet parasina bakar postalarim seni demesi?? hayvan demesi, deli diye cagirmasi ve ettigi hakaretler?? kocam yokken yedigim dayak??? calinan bilezigim, paralarim??? kendi camasirimi kendi elimde yikamam??? ya onlarin yüzünden kaybettigim bebegim???????? ve daha niceleri????... peki var mi bunlarin bi aciklamasi???

maalesef arkadaslarim maalesef, öyle kaynanalar var ki düsman basina demeye bile dilin varmiyor.. ben yine iyiyim sükür.. daha neleri var.. yani bu bi kisir döngü.. sanirim hep böyle gidecek..

Back
X