Herkes Sakın Hamile Kalma Diyor Ama Ben Hamileyim Sevinemiyorum.

bebeğin hayırlı uğurlu olsun.Rabbim sağlıklı gebelik geçirmeni ve sağlıkla kucağına almanı nasip etsin..kimseyi ilgilendirmez bebişin kimseden medet umma,kimsenin hesap sormasına izin verme.. Tam vaktinde olmuş kim ne derse desin Rabbim evinizin iinde dirlik,düzen,huzur versin..

Konu başlığını ve içeriğini okuyunca sanki korunmuşsunuz da çocuk olmuş gibi bir izlenim edindim ama 2. yorumunuz 'korunmayı bıraktık çocuk istedik.' olunca neye üzüldüğünüzü anlayamadım. İstemişsiniz, yapmışsınız ve dahası bebeğinizi beklemeden hamile kalmışsınız. Bize de ailenize de hayırlı doğumlar dilemek düşer... :31:

ikiniz de istiyorsunuz, millete ne?

benim bütüüüün akrabalarım da sakın çocuk yapma diyorlar.
2 yıllık evliyim.
ben de düşünmediğim için he deyip geçiyorum.
ama sinir oluyorum yine de.
anlamıyorum millet neden böyle?

Konu başlığını ve içeriğini okuyunca sanki korunmuşsunuz da çocuk olmuş gibi bir izlenim edindim ama 2. yorumunuz 'korunmayı bıraktık çocuk istedik.' olunca neye üzüldüğünüzü anlayamadım. İstemişsiniz, yapmışsınız ve dahası bebeğinizi beklemeden hamile kalmışsınız. Bize de ailenize de hayırlı doğumlar dilemek düşer... :31:

Çevreme en önemlisi anneme söyleyemiyorum sevincimi yaşayamıyorum ve tepkilerden korkuyorum beni üzmelerinden istememelerinden. İstemediklerini her seferinde belli ediyorlar zaten.

Neredeyse 2 aylık evliyim. Evliliğimin başından beri etrafımdaki herkes sakın hamile kalma aman dikkat et diye söylenip durdu. Bense eşimle özellikle yaşımızdan ötürü çocuk istedik. Eşim 35 bense 28 yaşındayım. Adetim gecikti bugün 2 test yaptım ikiside pozitif. Eğer bu testler yanlış değilse hamileyim. Daha bugün annem adet oldun mu hamile kalıverirsin diye aklım gidiyor dedi. Sevinemiyorum hamile olduğuma zaten bir müddet eşim hariç kimseye söylemeyi düşünmüyorum. Öğrendikleri zaman aldırmamı isteyecekler. Önüme zaman erken,maddiyat sorunu gibi bir sürü lafla çıkacaklar. Sevinemiyorum. Yarın annemler kahvaltıya gelecek. Ben istiyorken şimdi moralim çok bozuk. Söylesem mi yoksa saklasam mı bir süre başımımı dinlesem ne yapsam bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Benim annem böyle bişey dese hüngür hüngür ağlardım heralde. Çok üzücü ya :50:
Sonuçta sen ve eşin istedikten sonra, niye erteleyesiniz ki.
Bence söyle, annen tepki gösterirse 'sen nasıl beni seviyorsan, ben de karnımdaki bebeği seviyorum.' de :emir_bebek:

Çevreme en önemlisi anneme söyleyemiyorum sevincimi yaşayamıyorum ve tepkilerden korkuyorum beni üzmelerinden istememelerinden. İstemediklerini her seferinde belli ediyorlar zaten.

Canım millete ne ya
Sen ve esin istemişsiniz olmus elaleme ne , kimin ne demeye hakkı var

Ayrıca küçükte değilsiniz ki etkileniyorsunuz diyim
Siz artık ayrı bir ailesiniz cocuğunuzla birlikte esınız ve siz , dışarıyı özellikle de annenizi ailenize karıştırmayın.
Ne demek aldırmak , cok ilginç , evlisiniz bebek istiyorsunuz cevremdekiler aldir diyecek, bence insanların özel hayatınıza müdahale etmelerine izin vermeyin , sınırınızı mesafenizi koyun, kimin ne haddine , hele ki boyle bi konuda ahkam kesmek, bir can var ortada , cocuk oyuncağı degilki bu
Hadi Allah bi daha nasip etmezse , hamile kalamazsanız ne olacak , onlar mı verecek size evlat

Bence bunları hiiic dert etmeyin , ne guzel Allah size bir evlat nasip etmiş , senelerce isteyip olmayanlar var, halinize şükredin , o minik Can'ın nasıl sizinle büyüyeceğini düşünüp mutlu olun , elalemi de sallayın , dışarıda kalsın

Sebep belli aslında birikim yapıp ev almak. Çocuk olunca birikim yapılamayacağını zor olduğunu söylerdi annem evlenmeden önce. Sanırım bu yüzden istemiyor. Evimiz kira ev sahibi olmamızı çok istiyor annem. Bende öyle düşünüyordum ama evlenince fikrim değişti. Ne yapayım dedim ev alana kadar bekleyeyim mi? Allah verir mi vermez mi ne bileyim? diye düşündüm. Aile olalım istedim.

ev falan halledilir bir şekilde
ben eşini ailen istemiyor diye düşündüm
o zaman hamileleginin tadını çıkar
annende anneanne olacagını duyunca sevinçten bişey söylemez

Herkese yorumları için teşekkür ederim. Bugün annemlere söyledim. Zaten annem anlamış. Beklediğim gibi bir tepki almadım Allah'a çok şükür."1" İçim çok rahatladı şimdi kendime geldim. Bugün doktorada gittim. 3 haftalık hamileyim. Allah isteyen herkese hayırlısıyla evlat versin inşallah.

Öncelikle hayırlı olsun.:emir_bebek:
Bazı aileleri anlamak zor.Bazen duracakları yeri bilemiyorlar.Kız evlenmiş ee bırakın da çocuk yapıp yapmayacağına da eşiyle karar versin yahu :ssz: Zaten toplum olarak milletin yatak odasına, kaç çocugu olacağına falan çok meraklıyız.yeni evlenirsin hemen çocuk yapma gez toz eğlen derler ya da hemen yap sonra olmayıverir diye zırvalarlar.1 tane olur hadi bakalım 2. yi de yap derler.2 tane olur 2 sine birden bakmak zor derler.derler de derler yani çok takmamak lazım.:ssz:

çok üzüldüm,geçmiş olsun... kısmet bu işler..
lütfen bi daha hamile olduğunu öğrendiğinde ona ne derim buna ne söylerim diye düşünme.
bebeğine odaklan...

Gecmis olsun .. üzüldüm.
Tekrardan saglikli bir hamilelik gecirin ins.

Back
X